Pridá sa Slovensko k bojkotu maďarského predsedníctva? Eštok vydal jasné stanovisko

❚❚

Bratislava 22. júla 2024 (HSP/ Facebook /Foto: Screenshot Facebook video)

 

Matúš Šutaj Eštok(HLAS-SD) sa prihovoril zo stretnutia ministrov vnútra členských štátov Európskej únie, ktoré sa koná v Budapešti. „Slovensko sa nepridá k bojkotu maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Podporujeme snahu o mier a spoluprácu medzi národmi a veríme, že len dialóg je kľúčom k zastaveniu vojny a k stabilite v Európe,“ vyhlásil

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok(HLAS-SD)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok(HLAS-SD)

Minister v úvode krátkeho videa uviedol, že sa nachádza v susednej Budapešti, kde sa odohráva rokovanie ministrov vnútra Európskej únie.

.

Potvrdil slová slovenského prezidenta Petra Pellegriniho o tom, že sa Slovensko v žiadnom prípade nepridá k bojkotu predsedníctva Maďarska v rámci EÚ.

Vyjadril sa, že je rád, že dnes v Budapešti môžu ministri rokovať o bezpečnostných výzvach, ktoré Európu čakajú. Ozrejmil, že rokovania sa týkajú pretrvávajúcich problémov s migráciou ale aj ďalších tém, ktoré ohrozujú bezpečnosť Európskej únie a Slovenska.

.

Ešte raz s dôrazom zopakoval, že Slovensko sa nebude pripájať k iniciatívam, ktoré sabotujú mierové rokovania.

„Som rád , že sa dnes môžeme aj s ďalšími kolegami otvorene baviť o budúcnosti Európy a bezpečnosti Európskej únie,“ prihovoril sa v závere.

Krátke video ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka si môžete pozrieť tu:

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:10

Ceny ropy v piatok vzrástli len veľmi mierne. Investori sú opatrní pred zverejnením kľúčových údajov o zamestnanosti v USA po rozhodnutí aliancie OPEC+ odložiť plány na zvýšenie ťažby ropy v októbri a novembri. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Cena novembrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent sa zvýšila tiež o 3 centy alebo 0,04 % na 72,72 USD za barel.

07:23

Tohoročné leto bolo na severnej pologuli vôbec najhorúcejším v histórii takýchto meraní a prekonalo v tomto smere rekord, ktorý doteraz držala vlaňajšia letná sezóna. Zároveň je čoraz pravdepodobnejšie, že rok 2024 bude najteplejším rokom v histórii meraní, uviedla v piatok Služba Európskej únie pre sledovanie klímy Copernicus (C3S), píše TASR podľa agentúr AFP a DPA.

Priemerná teplota v Európe bola počas troch letných mesiacov najvyššia v histórii, pričom o 1,54 stupňa Celzia predstihla priemer z rokov 1991 až 2020 a prekonala tak predošlý rekord z roku 2022.

07:22

Spojené kráľovstvo pošle Ukrajine 650 nových ľahkých viacúčelových rakiet v hodnote 162 miliónov libier (192 miliónov eur). Oznámila to v piatok britská vláda. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP a Reuters.

06:36

Hunter Biden, syn amerického prezidenta Joea Bidena, sa vo štvrtok priznal k obvineniam z daňových únikov. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Vynesenie verdiktu stanovil sudca Mark Scarsi, ktorého do funkcie nominoval exprezident Donald Trump, na 16. decembra. Dôjde tak k nemu až po novembrových prezidentských voľbách v USA. Huntervoi Bidenovi hrozí maximálne 17-ročné väzenie a pokuta vo výške 1,35 milióna dolárov.

Prezident Joe Biden má právomoc svojho syna v prípade odsúdenia omilostiť, viackrát však už uviedol, že tak nespraví.

06:35

Spojené štáty vo štvrtok obvinili piatich členov ruskej vojenskej rozviedky GRU a jedného ruského civilistu z kybernetických útokov na systémy na Ukrajine a u jej spojencov ešte pred začiatkom vojny na Ukrajine vo februári 2022. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

06:34

Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vo štvrtok počas rozsiahleho prejavu, v ktorom hovoril o svojich ekonomických víziách, vyhlásil, že ak zvíťazí v novembrových voľbách, zriadi komisiu pre efektivitu vlády, na čele ktorej bude stáť miliardár a jeho podporovateľ Elon Musk, píše TASR podľa agentúry Reuters.

06:31

Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier vo štvrtok uviedol, že urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby sa po svojom nástupe do funkcie venoval problémom, ktoré trápia Francúzov. Po období politických otrasov sa bude usilovať obnoviť rešpekt a jednotu v politicky rozdelenej krajine, informuje TASR na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Bývalého niekoľkonásobného ministra, eurokomisára a hlavného vyjednávača Európskej únie pre brexit Michela Barniera vymenoval vo štvrtok za premiéra francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Nový francúzsky premiér Michel Barnier si prevzal svoj úrad
Na snímke nový francúzsky premiér Michel Barnier (vpravo) a odchádzajúci francúzsky premiér Gabriel Attal počas ceremoniálu 5. septembra 2024 v Paríži
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turisti prechádzajú okolo starovekého rímskeho Kolosea, ktoré sa odráža v mláke v Ríme

Autor: TASR/AP-Andrew Medichini

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali