Pri výkopových prácach v Záborskom zasypalo človeka

❚❚

Prešov 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 Aktualizované 17. októbra 2024 18:58

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku v obci Záborské pri Prešove zasypalo človeka. Na mieste sú všetky záchranné zložky. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove

sanitka RZP
Ilustračné foto

“Osobu zasypalo pri výkopových prácach počas výstavby výrobnej haly,” uviedol operačný dôstojník. Ako spresnil, na mieste zasahuje desať hasičov z Prešova.

.

 

Muž, ktorého zasypalo v priemyselnom parku v Záborskom, zraneniam podľahol

Muž, ktorého vo štvrtok zasypalo pri výkopových prácach v priemyselnom parku v obci Záborské pri Prešove, zraneniam podľahol. “Operátor tiesňovej linky vyslal na miesto ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci aj záchranársky vrtuľník, 37-ročný muž, žiaľ, zraneniam podľahol,” uviedla pre TASR hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

.

Na mieste zasahovalo desať hasičov z Prešova. “Po našom príchode bolo potrebné zaistiť steny výkopu a dostať sa k zranenej osobe. Bolo to fyzicky náročné s tým, že nebolo možné tam vstúpiť alebo poslať viac príslušníkov, aby toho človeka vybrali z výkopu. Po našom príchode osoba vo výkope už nekomunikovala. Lekár konštatoval exitus, až keď sme ju vybrali do bezpečného priestoru a odovzdali záchrannej zdravotnej službe,” doplnil Jozef Baláž, veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru Prešov.

Na mieste udalosti zasahovali všetky záchranné zložky.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:14

Nemenovaní predstavitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas vo štvrtok uviedli, že na základe dostupných dôkazov možno predpokladať, že vodca Jahjá Sinwár bol zabitý pri izraelskom útoku v Pásme Gazy.

18:57

Najzraniteľnejšou skupinou obyvateľstva ohrozenou chudobou sú deti. Svoje prostredie si pritom nevyberajú, vytvárajú im ho dospelí. Pri príležitosti štvrtkového Medzinárodného dňa chudoby na to poukázal komisár pre deti Jozef Mikloško.

18:56

Medzinárodné spoločenstvo sa musí napriek “zložitému geopolitickému prostrediu” spojiť, aby dokázalo čeliť spoločným výzvam, ako je nedostatočný hospodársky rast a existenčná hrozba v podobe klimatickej krízy, vyhlásila vo štvrtok výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Kristalina Georgievová.

18:51

Napriek aktuálnemu zníženiu sadzieb nemožno menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB) považovať za uvoľnenú. V reakcii na štvrtkové rozhodnutie Rady guvernérov ECB znížiť kľúčové sadzby o ďalších 25 bázických bodov to uviedol analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

18:45

Francúzska armáda úspešne dokončila skúšky nového kamikadze dronu, ktorý vyvinula nemecko-francúzska zbrojárska firma KNDS v spolupráci s výrobcom bezpilotných lietadiel Delair. Francúzsko si objednalo 2000 kusov, pričom 100 z nich dostane v najbližších týždňoch Ukrajina.

18:44

Izrael informoval vojenských predstaviteľov USA o možnom úmrtí vodcu palestínskeho hnutia Hamas Jahjá Sinwára. Odovzdal im aj fotografie inkriminovaného tela, ktoré teraz skúma za účelom identifikácie.

18:44

V Bielorusku zadržali a stíhajú nezávislého novinára Danilu Paľanského, ktorý je obvinený z vlastizrady. Tomuto 53-ročnému novinárovi hrozí až 20 rokov väzenia.

18:43

Mestský súd v Prahe zamietol správnu žalobu, ktorú na českú vládu podal ruský štátny podnik pre správu majetku v zahraničí. Bránil sa proti zaradeniu na český vnútroštátny sankčný zoznam a zmrazeniu majetku. Štát podľa súdu postupoval v súlade so zákonom.

18:42

Lídri členských krajín EÚ vo štvrtok v Bruseli ukončili diskusie o Ukrajine bez toho, aby sa hlbšie venovali “plánu víťazstva” ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Viacero štátov sa dohodlo na pokračovaní dodávok munície pre Ukrajinu aj v roku 2025.

18:29

Británia vo štvrtok oznámila nový balík sankcií proti ruskej tzv. tieňovej flotile. Najnovšie reštrikcie sa týkajú ďalších 18 ropných tankerov a štyroch tankerov na prepravu skvapalneného zemného plynu (LNG), ako aj ruskej plynárenskej spoločnosti Rusgazdobyča.

17:35

Dvaja nemeckí piloti zahynuli pri páde lietadla vyrobeného ešte v časoch druhej svetovej vojny, ktoré havarovalo na juhu Fínska a následne začalo horieť. K nehode došlo len niekoľko minút po štarte. Oznámila to vo štvrtok tamojšia polícia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali