Pri požiari rodinného domu vo Vrícku vznikla škoda za 150.000 eur

❚❚

Vrícko 27. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý)

 

Materiálna škola po utorkovom rannom požiari rodinného domu v obci Vrícko (okres Martin) bola predbežne odhadnutá na 150.000 eur. Oheň sa na strechu rodinného domu rozšíril z horiaceho altánku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová

HaZZ hasiči požiarnici
Ilustračné foto

Požiar bol hasičom ohlásený o 2.10 h. Na mieste zasahovalo osem príslušníkov HaZZ z Martina s tromi kusmi techniky a osem členov dobrovoľného hasičského zboru z Vrícka.

.

“Požiar sa podarilo zlikvidovať dve hodiny po lokalizácii. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, polícia a pracovníci Stredoslovenskej energetiky, ktorí objekt odpojili od elektrickej energie. Hasiči následne dohasili skryté ohniská na streche rodinného domu,” priblížila zásah hovorkyňa hasičov.

Doplnila, že pri požiari sa nikto nezranil.

.

“Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania, predbežná škoda bola odhadnutá na 150.000 eur,” dodala Pohanková Zahatlanová.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:32

Českí meteorológovia rozšírili svoje výstrahy. Najvyšší stupeň ohrozenia v súvislosti s povodňami sa už vzťahuje aj na Prahu a väčšinu Stredočeského kraja, varovanie pred silným dažďom platí aj pre Krušné hory a výstraha pred silným vetrom je platná pre celú ČR.

12:30

Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila 24 z 26 ruských bezpilotných lietadiel nad štyrmi ukrajinskými oblasťami, oznámili tamojšie vzdušné sily. Najmenej jedna osoba utrpela zranenia.

12:22

Slovenskí tenisti stratili šancu na postup na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V druhom vystúpení v C-skupine totiž prehrávajú na harde v čínskom Ču-chaji s USA 0:2. O rozhodujúci druhý bod pre americké farby sa zaslúžil Brandon Nakashima, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Jozefa Kovalíka 6:3, 6:3.

11:42

Vo svete vedy sa počas uplynulého týždňa objavilo viacero zaujímavých správ. Psy si dokážu zapamätať názvy hračiek až dva roky, skúmanie párenia komárov môže pomôcť v boji proti malárii i vo vývoji dronov a do otvoreného vesmíru vystúpili prvýkrát neprofesionálni astronauti. 

11:40

MH Teplárenský holding spustil vykurovanie do skúšobnej prevádzky vo svojich závodoch v Bratislave, Trnave, Žiline a Martine. Reaguje tak na aktuálne klimatické podmienky s predpoveďou ochladenia a zároveň tým chce vytvoriť podmienky pre odberateľov na odskúšanie svojich technologických zariadení pred tohtoročnou vykurovacou sezónou.

11:39

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu prvého polroka schodok 4 miliardy eur a medziročne tak došlo k jeho zhoršeniu o viac ako miliardu eur. Najväčšiu záťaž predstavujú výdavky Sociálnej poisťovne (SP) na starobné, predčasné, ako aj 13. dôchodky či ich valorizáciu. Už v súčasnosti je zrejmé, že rozpočtovaný transfer štátu do SP v sume 1,6 miliardy eur nebude tento rok stačiť. V aktuálnej správe o vývoji rozpočtového hospodárenia za prvých šesť mesiacov roka to konštatoval Najvyšší kontrolný úrad SR.

11:38

Kurz amerického dolára klesol oproti japonskému jenu na najnižšiu úroveň v tomto roku, naopak, cena zlata zaznamenala nový rekord, keď prekročila 2570 USD za troyskú uncu. Dôvodom je posilnenie očakávaní investorov, že americká centrálna banka pristúpi na budúci týždeň k výraznejšej redukcii úrokových sadzieb, než sa pôvodne predpokladalo.

11:37

Nemeckí policajti zadržali Sýrčana podozrivého z plánovania útoku mačetou na vojakov v Bavorsku, uviedla tamojšia prokuratúra.

11:35

Predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin obvinil NATO, že pomáha Ukrajine pri výbere ruských miest, na ktoré má útočiť. 

10:32

Rusko odobralo akreditáciu šiestim britským diplomatom pre podozrenie zo špionáže a “ohrozenia bezpečnosti Ruska”, oznámila ruská Federálna bezpečnostná služba.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali