Pri kameňolome v obci Borinka horí, na mieste zasahoval aj vrtuľník

❚❚

Borinka 2. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Pri kameňolome v obci Borinka v okrese Malacky horí. Na mieste zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Vrtuľník ministerstva vnútra zhodil na uhasenie požiaru desať bambi vakov. Pre TASR to potvrdili z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)

hasiči požiarnici
Ilustračné foto

“Ide o požiar porastu väčšieho rozsahu v lokalite pri kameňolome. Je to horšie dostupný terén. Na mieste zasahoval aj vrtuľník s bambi vakom,” priblížili z operačného strediska. Dodali, že vznik požiaru je v štádiu vyšetrovania.

.

Na mieste zasahuje 21 profesionálnych hasičov s 12 kusmi techniky a 36 dobrovoľných hasičov s desiatimi kusmi techniky.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:15

Biely dom dôrazne upozornil na nebezpečnosť komentárov, ktoré môžu nabádať na násilie voči verejným činiteľom. Takýto status zverejnil nedávno napr. republikánsky kandidát na post viceprezidenta James David Vance, keď upriamil pozornosť na to, že súčasná viceprezidentka USA Kamala Harrisová ešte nebola terčom pokusu o atentát.

07:10

Libanonské proiránske šiitské militantné hnutie Hizballáh avizuje, že bude pokračovať v boji na podporu Gazy, a to aj napriek sérii explózií malých komunikačných zariadení, tzv. pagerov, pri ktorých hnutie prišlo o niekoľko svojich príslušníkov. Zo zosnovania týchto explózií Hizballáh podozrieva Izrael. Ten túto kauzu nekomentoval.

07:09

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken pricestoval do Káhiry, kde bude s egyptskými lídrami rokovať o snahách o nastolenie prímeria vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas. Tento konflikt trvá už takmer rok.

07:03
V ruskom meste Jaroslavľ horel sklad s pohonnými hmotami a mazivami, informovali ruské médiá.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

07:00

Americký Federálny rad pre vyšetrovanie a Poštová inšpekčná služba vyšetrujú podozrivé zásielky, ktoré boli zaslané členom volebných komisií v šiestich štátoch americkej Únie.

06:58

Ukrajinský systém protivzdušnej obrany odrážal dronový útok, ktorého terčom boli okrajové časti Kyjeva.

06:56

Ukrajina zaútočila dronmi na mesto Toropec v Tverskej oblasti v stredozápadnej časti Ruska. Zrejme v dôsledku zásahu dronu raketou protivzdušnej obrany v jednej z lokalít mesta vypukol požiar. Úrady nariadili čiastočnú evakuáciu civilistov.

06:54
Operácia zameraná na odpálenie pagerov Hizballáhu bola schválená začiatkom tohto týždňa počas bezpečnostných stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, vysokými členmi jeho kabinetu a šéfmi bezpečnostných zložiek.

Informovala o tom agentúra Axios s odvolaním sa na svoje zdroje.

Netanjahu a izraelský minister obrany Yoav Gallant strávili v utorok niekoľko hodín vo veliteľskom centre IDF v Tel Avive, uviedol izraelský predstaviteľ.

Zdroj oboznámený s problematikou uviedol, že Izrael uskutočnil operáciu s cieľom posunúť boj proti Hizballáhu na novú úroveň, pričom sa snažil zabrániť eskalácii do plnohodnotnej vojny.

06:47

Za koordinovanými výbuchmi vreckových komunikačných zariadení, tzv. pagerov, ku ktorým došlo v Libanone a v Sýrii, je údajne izraelská tajná služba Mosad

06:46

Letecké spoločnosti začali rušiť letecké spojenie s Izraelom – očividne v očakávaní možnej odvety proiránskej šiitskej militantnej organizácie Hizballáh za sériu výbuchov vreckových komunikačných zariadení, tzv. pagerov, v Libanone a Sýrii.

06:44

 Deväť ľudí utrpelo zranenia, keď sa na zábavnej lodi v centre Berlína prepadla strecha. Na palube sa v čase incidentu nachádzalo asi 100 ľudí.

06:43

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján na stretnutí v Teheráne povedal tajomníkovi ruskej Rady bezpečnosti Sergejovi Šojguovi, že vzťahy medzi Moskvou a Teheránom sa budú rozvíjať “nepretržite a dlhodobo”.

06:42

Spojené štáty v posledných mesiacoch znížili rozsah vojenskej pomoci Ukrajine, keďže sa zmenšili zásoby zbraní a vybavenia, ktoré je Pentagón ochotný poslať Kyjevu z vlastných zdrojov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali