Prezidentka: Útok na študentku vo vlaku je smutný a odsúdeniahodný

❚❚

Bratislava 2. novembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

 

Útok na mladú študentku vo vlaku na Spiši je smutný a odsúdeniahodný. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Zároveň ocenila duchaprítomnú reakciu sprievodkyne i spolucestujúcich

polícia stanica SN pobodaná študentka
Na snímke policajné auto pred železničnou stanicou Spišská Nová Ves, neďaleko ktorej došlo k pobodaniu študentky

“Oceňujem duchaprítomnú reakciu sprievodkyne, ktorá študentke poskytla prvú pomoc, ako aj ďalších cestujúcich, vďaka ktorým sa podarilo útočníka zadržať. Žiadne násilie nemôžeme v našej spoločnosti tolerovať a nemôžeme žiť ani v strachu o našich najbližších,” napísala hlava štátu. Je rada, že zdravotný stav študentky je stabilizovaný.

.

Útočník mal v stredu (1. 11.) večer vo vlaku z Košíc do Žiliny nožom napadnúť 22-ročnú ženu. Po útoku ju hospitalizovali v nemocnici, aktuálne je jej zdravotný stav stabilizovaný. Prípad naďalej vyšetruje polícia.

 

.

Prečítajte si tiež

Muž nožom zaútočil na študentku vo vlaku. Šutaj Eštok reaguje a rozhodol sa konať

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:00

Letisko Birmingham v strednom Anglicku v stredu po správe o podozrivom vozidle evakuovali a zrušili na ňom lety. Pasažierov tiež vyzvali, aby na letisko nechodili.

15:59

Portugalským hlavným mestom Lisabon už druhú noc po sebe otriasli nepokoje, ktoré vypukli po tom, čo policajti zastrelili muža čiernej pleti. Výtržníci podľa úradov podpaľovali autobusy a odpadky a hádzali kamene.

15:58

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v stredu oznámil, že v budúcoročných prezidentských voľbách sa bude uchádzať o znovuzvolenie.

15:35

Nemecká prokuratúra v stredu oznámila, že obvinila ruského občana z vraždy dvoch ukrajinských vojakov, ktorí sa v Bavorsku zotavovali zo zranení utŕžených v boji.

15:33

Spojené štáty majú dôkazy, že severokórejskí vojaci sú v Rusku. Uviedol to v stredu americký minister obrany Lloyd Austin.

15:07

Nemecký kancelár Olaf Scholz uistil moldavskú prezidentku Maiu Sanduovú o pokračujúcej nemeckej podpore pri posilňovaní odolnosti Moldavska voči vplyvu zo zahraničia, uviedol v stredu hovorca nemeckej vlády.

14:37

Severná Kórea vyslala do Ruska ďalších 1500 svojich vojakov, ktorých by tam teraz dovedna malo byť už 3000. Juhokórejských poslancov o tom v stredu informovala tamojšia tajná služba (NIS) s tým, že do decembra by sa počet severokórejských vojakov v Rusku mal vyšplhať na 10.000 vojakov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali