Prezident v piatok oznámi rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík

❚❚

Bratislava 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Prezident SR Peter Pellegrini oznámi svoje rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík, v piatok (18. 10.) dopoludnia. Ešte predtým sa stretne s ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom (Hlas-SD). Rozhodne sa na základe toho, čo dokáže minister ponúknuť zdravotníkom

Pellegrini
Na snímke prezident SR Peter Pellegrini

“Ešte ráno budem mať stretnutie s ministrom zdravotníctva, aby ma informoval o aktuálnom stave rokovaní a či sa mu podarilo, alebo nepodarilo s ministrom financií niečo vyrokovať. Vypočujem si, čo vláda alebo minister dokáže ponúknuť zdravotníkom a zdravotníckemu personálu, na základe toho sa rozhodnem,” povedal vo štvrtok prezident novinárom počas výjazdu v Nitrianskom kraji.

.

Hlava štátu chce vedieť, do akej miery sú ministri ochotní robiť veci inak, ako sú teraz nastavené v konsolidačnom balíku. “Keď dospejem k záveru, že to bude dostatočné z môjho pohľadu, lebo som vyzýval na kompromis, zajtra prijmem rozhodnutie,” doplnil.

Zdravotníci naprieč celým sektorom odmietajú konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva a vyzvali prezidenta, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Ten deklaroval, že prípadný podpis legislatívy bude závisieť od rokovaní vlády so zdravotníkmi.

.

Šaško rokuje od začiatku týždňa so zástupcami zdravotníkov aj ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD). Verí, že pri konsolidácii nájdu kompromis. Riešenie chce predstaviť do konca týždňa.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:35

Dvaja nemeckí piloti zahynuli pri páde lietadla vyrobeného ešte v časoch druhej svetovej vojny, ktoré havarovalo na juhu Fínska a následne začalo horieť. K nehode došlo len niekoľko minút po štarte. Oznámila to vo štvrtok tamojšia polícia.

17:34

Nórsko v blízkej budúcnosti poskytne Ukrajine šesť stíhačiek F-16. Na sociálnej sieti Facebook to vo štvrtok uviedol ukrajinský minister obrany Rustem Umerov po rokovaní so svojím nórskym rezortným partnerom Bjrnom Arildom Gramom.

17:25

Česko sa s Dánskom a Holandskom dohodlo na pokračovaní dodávok munície pre Ukrajinu aj v roku 2025. Na sociálnej sieti X to vo štvrtok napísal český premiér Petr Fiala.

16:55

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a grécky premiér Kyriakos Mitsotakis vo štvrtok v Bruseli podpísali dohodu o bezpečnostnej spolupráci. Oznámili to ukrajinský prezident aj úrad gréckeho premiéra.

16:49

Členovia izraelského bezpečnostného kabinetu boli informovaní, že vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár je s veľkou pravdepodobnosťou mŕtvy. Pre agentúru Reuters to vo štvrtok uviedli dvaja vládni predstavitelia oboznámení s touto záležitosťou.

16:33

Pre šesť departmentov na juhu Francúzska vyhlásili tzv. červenú výstrahu pred záplavami vyvolanými mimoriadnymi lejakmi. V jednej zo zasiahnutých oblastí napadlo podľa tamojších meteorológov za ostatných 48 hodín až 630 milimetrov zrážok.

15:57

Izraelský nálet na školu v Pásme Gazy, ktorá slúžila na ubytovanie palestínskych presídlencov, si vo štvrtok vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch vrátane piatich detí.

15:34

Ukrajinská polícia rozbila drogový kartel, ktorého členovia vyrábali psychofarmaká a predávali ich prostredníctvom internetu, oznámil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali