Osobnosti reagujú na bronz Beňuša. Prezident: “Úžasná správa”

❚❚

Paríž 29. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-David Goldman, Pool)

Aktualizované 30. júla 6:45

Prinášame vám reakcie osobností na bronzovú medailu slovenského vodného slalomára Mateja Beňuša v C1 na OH v Paríži /zdroj: TASR, STVR/:

Peter Pellegrini v olympijskej dedine
Na snímke zľava slovenský prezident Peter Pellegrini a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok počas návštevy olympijskej dediny v Paríži

Peter Pellegrini, prezident SR: “Som veľmi nadšený a hrdý. Je to úžasná správa, že naši vodáci nesklamali. Nesmierne sa teším. Predviedol úžasnú jazdu, do poslednej chvíle to bolo napätie. Máme ju doma a dúfam, že ho všetci tak, ako sa patrí, po návrate na Slovensko privítame. Dnes to bol úspešný olympijský deň pre celé Slovensko.”

.

Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra SR: “Nesmierne sa teším, že prvá medaila z týchto OH je vďaka zástupcovi nášho Športového centra polície. Ťažko sa vyjadrujú pocity, ale teším sa, že máme túto medailu. A želám našej reprezentácii, aby bolo tých medailí čo najviac.”

Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru: “Úžasný deň a úžasný zážitok byť pri prvej medaile na týchto olympijských hrách. Tento bronz je obrovský úspech, pretože sme videli, aká náročná konkurencia sa tam stretla. Uspieť v takejto úzkej špičke je veľký výsledok. O Maťovi je známe, že je skúsený pretekár, ktorý na štarte vie, čo chce dosiahnuť.”

.

Michal Martikán, dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome: “Je to super, že máme takýto výsledok. Maťo urobil radosť mnohým fanúšikom. Tento zážitok si bude pamätať do konca života. Vyšlo to, aj keď to bolo veľmi tesné. Bolo dôležité, že jazda bola čistá, mal tam momenty, ktoré by vedel zajazdiť lepšie. Perfektná bronzová medaila.”

Alexander Slafkovský, trojnásobný majster Európy vo vodnom slalome: “Spadol kameň zo srdca a už aspoň jednu medailu máme. Môžeme sa nadýchnuť a ísť ďalej. Máme ešte dve želiezka vo vodnom slalome a aj v iných športoch. Veril som, že si Matej rozanalyzuje jazdu po semifinále. Mohol byť aj o stupienok vyššie, no nevyhol sa menším chybám ani vo finále. Po dojazde do cieľa som vedel, že to bude tesné. Šťastie mu však prialo a môžeme sa tešiť z medaily pre Slovensko. Kľúčové bolo, že sa vyhol dotykom.”

 

Prečítajte si tiež

Máme prvú medailu z olympiády! Získal ju Beňuš

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:51

Vládu nového francúzskeho premiéra Michela Barniera predstavia v sobotu a nie v piatok, ako sa pôvodne očakávalo. Podľa správ francúzskych médií sa vo vláde ešte stále pracuje na “konečných úpravách”.

16:49

Ukrajina v piatok oznámila, že obmedzuje používanie aplikácie Telegram vo vládnych inštitúciách, bezpečnostných zložkách aj armáde, a to pre obavy o národnú bezpečnosť.

16:49

Nemecko sa chystá nainštalovať protiraketové obranné systémy na tri nové vládne špeciály, ktoré využívajú najmä najvyšší predstavitelia krajiny pre cesty na dlhé vzdialenosti. V piatok o tom informoval týždenník Spiegel.

16:48

Súd v Litve v piatok odsúdil na deväť rokov väzenia muža, ktorý bol uznaný za vinného zo špionáže v prospech Bieloruska. Muž podľa súdu zhromažďoval a odovzdával informácie o bieloruskej opozícii.

16:47

Izrael podal na Medzinárodný trestný súd (ICC) oficiálnu námietku, v ktorej napadol žiadosť o vydanie zatykačov na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta.

16:46

Európska únia môže zvážiť dočasné pozastavenie bezvízového režimu s Gruzínskom v prípade, že tamojšie októbrové parlamentné voľby neprebehnú slobodným, spravodlivým a pokojným spôsobom. V piatok to podľa agentúry Reuters povedal veľvyslanec EÚ v Tbilisi Pawel Herczynski.

16:46

Údaje jednotlivých poisťovní v tomto sektore už naznačili značný rozsah škôd; pred niekoľkými dňami poisťovňa Wiener Städtische oznámila, že sama očakáva škody vo výške až 100 miliónov eur.

16:45

Kyjevská radnica v piatok varovala pred prechodným zhoršením stavu ovzdušia v hlavnom meste Ukrajiny a odporučila obyvateľom mesta, aby sa zdržali vetrania a obmedzili pobyt vonku. Niektorí ľudia sa po vonku pohybovali v rúškach.

16:44

Holandská polícia v piatok oznámila, že vyšetruje štvrtkový útok nožom v prístavnom meste Rotterdam, ktorý si vyžiadal jednu obeť na živote, pričom zatiaľ nevylučuje žiaden motív.

16:43

Austrálsky sudca dal v piatok prokuratúre termín do decembra, aby dokončila prípad manželov podozrivých zo špionáže v prospech Ruska.

V Rusku narodený pár Kira a Igor Korolevovci žije v Austrálii už desaťročie. V júli sa stali prvými podozrivými, ktorých obvinili podľa modernizovaných austrálskych zákonov o špionáži od ich prijatia v roku 2018.

16:42

V Česku sa v piatok popoludní otvorili volebné miestnosti. Ľudia si počas dvoch dní budú vyberať členov krajských zastupiteľstiev a tretiny Senátu. Podľa prieskumu agentúry Kantar zo začiatku septembra má v krajských voľbách najväčší potenciál uspieť hnutie ANO, nasleduje koalícia Spolu a hnutie STAN.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali