“Prepáčte, nakoniec som nezomrela,” ospravedlňovala sa vyliečená žena darcom

“Prepáčte, nakoniec som nezomrela,” ospravedlňovala sa vyliečená žena darcom

Scunthorpe 2. apríla 2019 (HSP/Foto:Instagram-Xsara-jade Sanderson)

 

Devätnásťročnej Xsare Sandersonovej z Scunthorpe bol v minulom roku diagnostikovaný Hodgkinov lymfóm vo štvrtom štádiu a lekári jej dávali maximálne len pár týždňov života. Sandersonová si preto chcela splniť posledné želanie v podobe honosného pohrebu a vyzbierala na neho 3000 libier. Ako sa ale neskôr ukázalo Xsare sa podarilo vyliečiť a teraz sa ospravedlňuje darcom za to, že prežila. Informáciu priniesol The Mirror

Reklama

Po absolvovaní prvých dávok chemoterapie sa Xsara rozhodla v liečbe nepokračovať, hoci ju lekári varovali, že jej ostane len pár dní života. Podľa mnohých z jej okolia bolo toto rozhodnutie sebecké.

Jeden z jej priateľov nakoniec založil stránku GoFundMe, aby zabezpečil, že Xsara bude mať pohreb, ktorý plánovala. Spolu sa im podarilo za dva mesiace vyzbierať 3 130 libier.

Reklama

Neskôr však prišla prekvapivá správa. Lekári Xsare oznámili, že nádor zmizol.

Xsara uviedla, že cíti, že v živote dostala druhú šancu, a preto sa rozhodla získať vzdelanie opatrovateľky.

Najskôr sa ale rozhodla vrátiť peniaze darcom. “Snáď sa na mňa nehneváte, že som rakovinu porazila, rada by som peniaze vrátila, ja som totiž neumrela,” odkázala darcom, ktorí ale tvrdia, že svoje peniaze späť nechcú.

„Teraz musím začať premýšľať o mojom živote, čo je naozaj zvláštne. Plánoval som pohreb a teraz plánujem zvyšok môjho života,” uviedla.

Jej mama Stephanie Sandersonová povedala, že Xsara teraz prešla z plánovania vlastného pohrebu do plánovania zvyšku svojho života. Podľa Stephanie je to ten „najúžasnejší pocit na svete“.

Reklama

Časť peňazí sa Sandersonová rozhodla venovať klinike, na ktorej sa liečila a časť použila na vodičský kurz.

„Dúfam, že sa čoskoro dostanem do práce, rada by som bola opatrovateľkou. Chcela by som pomáhať ľuďom. Som vďačná všetkým, čo mi pomohli a rada by som to nejako vrátila späť,” vysvetlila.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:43

Dve osoby prišli o život pri páde malého lietadla v španielskom autonómnom spoločenstve Andalúzia na juhozápade krajiny. 

17:30

Varšavská okresná prokuratúra začala vyšetrovanie kybernetického útoku na Poľskú tlačovú agentúru. V sobotu to povedal hovorca prokuratúry.

17:28

Speváčku a modelku Carlu Bruniovú-Sarkozyovú úrady predvolali v súvislosti s vyšetrovaním financovania prezidentskej kampane jej manžela Nicolasa Sarkozyho v roku 2007.

17:28

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba upozornil, že v spojitosti s konfliktom na Ukrajine by mal byť cieľom spravodlivý a trváci mier. Mier bez spravodlivosti podľa neho povedie k ďalšej vojne.

17:24

Nový fotografický portrét britského kráľa Karola III. vo vojenskej uniforme zverejnili pri príležitosti Dňa ozbrojených síl. 

Británia: Predstavili nový portrét kráľa Karola III. v uniforme poľného maršala
Na snímke britský kráľ Karol III. a britská kráľovná Kamila
17:23

Tisíce osôb vrátane Iráncov žijúcich v exile vyšli do ulíc nemeckého hlavného mesta Berlín, aby vyjadrili nespokojnosť s režimom v Iráne. 

16:47

Poľská vláda má podľa verdiktu Európskeho súdu pre ľudské práva povinnosť legalizovať občianske zväzky párov rovnakého pohlavia. Uviedol to ombudsman Marcin Wiacek.

16:46

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri dvoch rôznych vážnych dopravných nehodách v okolí Brna v Juhomoravskom kraji. Z každej z nich previezol do brnianskej nemocnice jednu osobu.

16:32

Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa stala víťazkou trávnatého turnaja WTA v Eastbourne. Vo finále dvojhry zdolala v pozícii nasadenej šestky Kanaďanku Leylah Fernandezovú 6:3, 6:4.

Darja Kasatkinová - Leylah Fernandezová
Na snímke ruská tenistka Daria Kasatkinová pózuje s trofejou nad hlavou po zisku titulu v ženskej dvojhre na trávnatom turnaji WTA v anglickom Eastbourne
15:39

Delegáti krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko na svojom straníckom sneme opätovne zvolili do čela strany Tina Chrupallu a Alice Weidelovú na ďalšie dvojročné funkčné obdobie. Ani jeden z nich nemal protikandidáta.

15:38

Francúzsky súd rozhodol, že Boléro, jednu z najznámejších skladieb klasickej hudby na svete, napísal Maurice Ravel sám, čo má veľké finančné dôsledky. 

15:37

Ministerstvo obrany SR považuje v súčasnosti za predčasné informovať o konkrétnych témach, ktorých by sa mohli týkať možné zmeny v dohode o obrannej spolupráci SR s USA (DCA). Ako zdôvodnilo, Slovensko si za posledné mesiace v téme zmien v rámci zmluvy vybudovalo určitú pozíciu, ktorú nechce v rámci rokovacích procesov ohroziť.

15:36

Bielorusko umiestňuje do blízkosti hraníc s Ukrajinou ďalšie systémy protivzdušnej obrany s cieľom chrániť zariadenia kritickej infraštruktúry. Dôvodom je zvýšenie aktivity ukrajinských dronov. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vynovený Park Legionárska v bratislavskom Starom Meste

Autor: FOTO TASR-Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali