Premiér varuje: Slovensko, máme problém!

❚❚

Bratislava 17. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Mladý Šimečka je politický pubertiak, usudzuje Robert Fico. Nechal sa vtiahnuť do verbovania ľudí do ulíc, čo viedlo až k atentátu. Aj preto bude musieť čeliť odvolávaniu…

12. a13. schôdza Národnej rady SR
Na snímke podpredseda NR SR Michal Šimečka (PS)

Robert Fico v aktuálnom videu tvrdí, že Michal Šimečka zvoláva protesty za účelom destabilizácie krajiny, zvyšovania pravdepodobnosti ďalšieho atentátu, a ochrany finančných záujmov svojej rodiny. Má tým zneužívať demokratické inštitúty. Preto bude podaný návrh na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu národnej rady.

.

Šimečka to vníma, pochopiteľne, iba ako pomstu za „dobrú opozičnú prácu“…

Ak ste sa dosmiali, poďme ďalej a priblížme si, čo nás priviedlo k aktuálnej situácii:

.

Keď nejde o život, vraj nejde o nič – iba že by išlo o peniaze. Nadácia Milana Šimečku získala zo štátnych zdrojov od r. 2020 viac ako 600 000 eur. Informovali o tom vládne orgány. Vyše pol milióna na štyri roky, s tým už sa dá šafáriť, čo poviete?

Na čo tie peniaze išli? Akým spôsobom táto nadácia pozitívne zasiahla do života bežných Slovákov, teda väčšinového obyvateľstva? Lebo pravdu povediac, keby som sa nevenoval veciam verejným, ani neviem, že taká nadácia existuje…

A že si pohodlne nažíva z mastných dotácií (aj) od štátu.

Viete, čo by sa zmenilo, keby do nadácie prestali prúdiť slovenské peniaze? Pre vás – pre nás, vôbec nič. Akurát by v rezorte kultúry ostali státisíce navyše, ktoré by mohli ísť na iné účely, napríklad renovácie či odmeny kvalitným zamestnancom.

Čo je vlastne úlohou onej nadácie (webstránka TU)? Vraj si želajú „spoločnosť, ktorá si pamätá, oceňuje rozmanitosť a umožňuje rozvoj každého človeka…“

.

Priatelia, z takejto slovnej omáčky sa rodina nenaje. Čo to je za vágnu formuláciu? Každý si želá rozvoj človeka, historickú pamäť a ocenenie rozmanitosti! Ale nie za státisíce z verejných zdrojov!

A čo robia reálne? Napríklad publikujú knižky, akou je učebnica o multikultúrnej výchove pre najmenších školákov (Príručka Farebná škola). Toto naozaj nevyhnutne potrebujeme, aby sa deti učili? Ale zastrešujú aj iné témy: integrácia cudzincov, integrácia Ukrajincov, obhajoba práv Rómov na bývanie, a pod. Vyberiete si, to určite…

Viete, kto sú ich „partneri“? Nadácia otvorenej spoločnosti, EÚ, aj americká ambasáda – to nie je konšpirácia, majú to priamo na oficiálnej webstránke! Bez hanby. Krásne vymyslený podnik prepojený na zástancov/exportérov „univerzálnych“ hodnôt liberálnej demokracie washingtonsko-bruselského typu.

Veď to je čistá protislovenská kamarila – vplyvová skupinka postavená okolo osobnosti bývalého disidenta.

Prečo by ich mal štát bezhlavo financovať? A za aké výsledky? Zopár brožúrok, zopár prednášok na školách?Keby ich aj boli stovky – reálny prínos rovná sa nule. Mimochodom, medzi podporovateľmi je aj logo ministerstva školstva…

.

Pán Drucker, budíček! Je na čase podporiť kolegyňu Šimkovičovú. Voličom nestačí, že do škôl pribudnú premietacie zariadenia a nové lavice!

V konečnom dôsledku je jedno, či dnešní šimečkovci nejakým spôsobom ťažia z nadácie pomenovanej po ich predkovi alebo nie. Obsah činnosti tej mimovládky aj s jej podporovateľmi zo zahraničia sú natoľko pochybné, že jednoznačne nemajú čo dostávať štátnu podporu.

Nech ich živí USA aj s holandským kráľovstvom!

A mladý Šimečka z PS? Ten je evidentne len bábka. Veď niekedy ako by len reagoval na to, čo si žiadajú médiá alebo mimovládky. Asi ani poriadne netuší, čo vlastne robí, a koľko chaosu a zloby tým v konečnom dôsledku spôsobuje. Dokáže sa síce postaviť pred kamery a zapôsobiť s jeho nacvičeným vystupovaním, ale to je tak všetko. Akurát prináša na Slovensko trend degenerujúcej národnej identity, odvádza nás od koreňov a nadčasových hodnôt (Boh-národ-rodina) smerom k rozšafnému hedonizmu, pýche (PRIDE), smilstvu…

A ďalším smrteľným hriechom, ak by sme mali použiť náboženskú terminológiu.

Stojí za uváženie kompetentným, či by nebolo vhodné preskúmať povahu vyjadrení a skutkov strany PS – nie je to náhodou zoskupenie propagujúce extrémnu, ultraliberálnu ideológiu, ohrozujúcu mravný vývoj detí, a celkovo škodlivú pre občanov a budúcnosť Slovenskej republiky?

Ja to nedokážem posúdiť, nie som právnik – ale pýtať sa hádam môžeme…

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:10

Ceny ropy zaznamenali vo štvrtok rast takmer o dve %, pričom cena Brentu prekročila 75 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnilo výrazné zníženie úrokových sadzieb zo strany americkej centrálnej banky, čiastočne aj pokles zásob ropy v USA.

Včera 20:09

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok telefonoval s politickými a vojenskými lídrami Libanonu. Vyzval ich na zdržanlivosť po sérii výbuchov pejdžrov a vysielačiek, ktoré používali členovia Hizballáhu. Elyzejský palác zároveň avizoval, že Macron plánuje zatelefonovať aj izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi.

Včera 19:09

Udržateľnosť cestovného ruchu a jeho infraštruktúry na Slovensku má od budúceho roka podporovať nový verejnoprávny fond. Disponovať bude sumou minimálne 20 miliónov eur ročne, ktorú mu poskytne zo svojho rozpočtu Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o Fonde na podporu cestovného ruchu, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania.

Včera 19:02

Krajiny strednej Európy vrátane Slovenska, ktoré v posledných dňoch postihli povodne, budú môcť čerpať peniaze na odstraňovanie ich následkov z Fondu solidarity EÚ aj kohézneho fondu. Z kohézneho fondu je na tento účel možné využiť desať miliárd eur. Vo štvrtok to uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová po stretnutí so šéfmi vlád Poľska, SR, ČR a Rakúska v poľskom meste Vroclav.

Včera 19:01

Jeden z najvplyvnejších amerických odborových zväzov, International Brotherhood of Teamsters (IBT), prvýkrát od roku 1996 odmietol vyjadriť podporu jednému z kandidátov na post prezidenta Spojených štátov.

Včera 19:00

Obnova škôd spôsobených povodňami zaťaží český rozpočet 40 miliardami Kč (1,59 miliardy eur). Povedal to vo štvrtok po prvom rokovaní špeciálne vytvorenej pracovnej skupiny český minister financií Zbyněk Stanjura.

Včera 18:43

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin vo štvrtok vyhlásil, že ukrajinské údery na ruské územie prostredníctvom Západom dodaných rakiet by viedli k svetovej jadrovej vojne. Reagoval tak na štvrtkové uznesenie Európskeho parlamentu (EP), v ktorom europoslanci vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku.

Včera 18:36

V dôsledku augustového útoku nožom v nemeckom Solingene sprísnia bezpečnostné opatrenia na Oktoberfeste. Úrady varovali návštevníkov, aby rátali s dlhšími radmi pred vstupmi, keďže po prvý raz v 189-ročnej histórii bavorského pivného festivalu použijú detektory kovov.

Včera 18:36

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vystúpi s prejavom v Európskom parlamente 9. októbra, aby predstavil priority aktuálneho maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Pôvodne mal vystúpiť tento týždeň, avšak vzhľadom na povodňovú situáciu zrušil všetky svoje zahraničné cesty.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali