Přeji hezké prázdniny

Přeji hezké prázdniny

Praha 3. júla 2024 (HSP/Vidlakovykydy/Foto:Facebook/Joe Biden)

 

Přátelé, já dneska budu ještě více sarkastický, než běžně. Odevzdával jsem daňové přiznání a zjistil jsem, že se mě konsolidační balíček týká mnohem více, než jsem si myslel. Navíc jsem na cestách kvůli plánu D a E, takže mám hlavu akorát na sžíravou ironii a vlastně je dobře, že nejsem doma, protože dnes by moje špičky schytala i moje dobrá žena. Ta teď má starosti se čtyřmi velociraptory, kteří dva měsíce nemusejí do školy. Nejstarší cérenka je naštěstí už rozumná a na brigádě. Dnes tedy budu zlý i k těm, kteří si to nezaslouží.

Tak jsme se dozvěděli, že Bidenova rodina probrala se starým pánem hentu debatu, kde pohořel jak papír a ukázal celému velkému americkému národu, že je všechno v prdeli… a přesvědčili ho, aby v kampani pokračoval, protože toho přece pro Američany tolik dobrého udělal. Myslím, že Putinovi se ulevilo a všichni jeho američtí agenti dostali rozkaz, udržet Bidena ve hře za každou cenu. Sice to vypadá na nukleární válku, ale proti senilnímu vrchnímu veliteli se bojuje snáz než proti energickému machovi, jehož ego sahá až za oběžnou dráhu

Joe Jill Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden s manželkou Jill

Reklama

Vlastně mě to vůbec nepřekvapilo. Nejhorší, co se dneska politikovi může stát, je uznat chybu. Ne, že by mu to uškodilo u voličů, ale uškodí to jeho naturelu. Jak jsem už několikrát psal, majnstrýmová mééédia u nás vytvořila prostředí, ve kterém se do politiky dostane buď šedá myš, která se každé ráno podívá na Českou televizi, aby věděla, jaký má zastávat názor (Typ Fiala, Rakušan, Pekarová) a nebo namachrovaný frajer, kterému nevadí neustále ostřelování mediálními sračkomety (Typ Zeman, Rajchl, Okamura, Trump, Turek). Jen výjimečně v politice uspějí ti, kteří jsou povahově normální.

Senilní hlupák se nesmí mýlit, protože by ho to usvědčilo ze senility a namachrovaný frajer se nesmí mýlit, protože by to uškodilo jeho pověsti. A tak se pojede dál močálem černým kolem bílých skal. Jak napsal Marian Kechlibar, kandidáti na amerického prezidenta mají dohromady sto šedesát let… Myslím, že Putin a Sitting Ping si nemohou přát nic lepšího. Ale demokracie funguje… ne že ne. Západ totiž přesně vystihují tihle dva kandidáti. Dokonale. Jsou jak tramvaj mezi Mostem a Litvínovem. Ať jedete kterýmkoliv směrem, vždycky vás doveze ještě do větší díry než v jaké právě jste. Globání jih a globání východ se radují z kandidatury kolektivního Bidena a individuálního Trumpa na kterém mééédia nenechají nit suchou.

Reklama

Americké vojenské základny v Evropě prý zvyšují svůj stupeň pohotovosti. Ne, tentokrát to není kvůli Rusku a Ukrajině. Tentokrát je to kvůli Hizballáhu. Arabské státy ho totiž právě škrtají ze seznamu teroristických organizací. Asi, aby mu mohly posílat peníze na levné drony. Už víme, že v modrní válce perfektně hoří Leopardy, Abramsy i Téčka a ve výčtu předražených obrněných šrotů už chybí jen Merkava. Írán dodává Rusku svoje drony Šáhid, které Rusové přejmenovali na Geran (v překladu Pelargonie – Rusové mají v tomto vůbec smysl pro humor a hodně zbraní se jmenuje Tulipán, Hvozdík a další kytky), Rusové by zase naopak mohli dodávat Íránu (a Hizballáhu) svůj Lancet, kterému by muslimové mohli říkat třeba Burák.

V Evropě by se to celé mohlo projevovat zvýšenými teroristickými útoky… ale to se vlastně ani nepozná, muslimská menšina většina v poslední době v Německu bodá kolem sebe rychlostí třicet osm útoků denně. Ale s migrací to samozřejmě N ES O U V I S Í! Všechny stařenky, které na fejsbůku nechají prchlivost cloumat svým majestátem jsou uvězněny rychleji než pachatelé znásilnění. Poslední dny Výmarské republiky, hadr.

Jo a samozřejmě nebude dost munice pro Ukrajinu a Izrael dohromady… Hádejte, kdo dostane přednost? Uhodli jste ve sto procentech případů. Možná proto si Olena Zelenská objednala nové Bugatti… už je zbytečné předstírat starost o svůj národ. Navíc to už nefunguje. Včera jsem se dozvěděl od svého banderovského příbuzenstva na Ukrajině, že už Zelenského nemilují. Je to prý klaun. Vidíte, stačily dva roky války, milion mrtvých a už na to přišli. Před dvěma roky mi chtěli vyškrabat oči. To ještě snili o šturmu na Moskvu v nejlepších tradicích SS Gallizien a jejich nejlepšího bojovníka Huňky. Teď se začínají demokratizovat a zaujímají pozice jako za Sovětského svazu. Ale ono to v nich zůstane a za padesát let se to zas při nějaké vhodné konstelaci vynoří rychleji, než bys řekl Stěpan Bandera. Denacifikace se zase nepovede. Nezvládl to ani soudruh Stalin s Brežněvem a ti měli jiné možnosti než Putin

Do toho Medvěděv mluví o útoku na nějaké to hustě osídlené evropské území… Zrovna včera jsme to probírali s mou účetní… Počítejte se mnou. Maďar od začátku říká, že to není jeho válka a nehodlá se toho zúčastnit. Slovák z toho vycouvává. Rakušan je neutrální. Estonci, Lotyši a Litevci jsou sice na válku nadržení, ale mají mezi sebou velkou ruskou menšinu – přece si Rusové nebudou bombardovat svoje…, i když… na východě Ukrajiny hoří domy především těch, které Rusové přišli bránit před zlými Urkonácky (Sorry jako, dneska mám prostě blbou náladu, no). Poláci jsou ozbrojení a mohli by kousnout. Němci musejí platit za ruský plyn, který neodebrali, protože smlouvy s Gazpromem tak jsou nastavené. V Rumunsku je takový bordel, že kdyby tam Rusové hodili bombu, nikdo by to nepoznal. Francie je jaderná mocnost.

Ať se na to dívám z kterékoliv strany, naše Kotlinka je prostě ideální terč. Nikdo jí nepotřebuje, vydrancovaná už je, blbců je tu také dost, ruskou menšinu jsme už vyštvali… hele, my bychom měli bedlivě zjišťovat, jestli ruský diplomatický personál nebalí kufry a neodjíždí domů.

Reklama

Vidím to na ty Pardubice… největší výroba nitrocelulózy v Evropě.. Bez ní jsou k ničemu všechny granáty, rakety, drony, patrony, petardy i bumajzle. Nezlevňují tam v poslední době nemovitosti? Jako sekundární cíl bych viděl Náměšť a Mošnov…

A kde bydlíte vy?

Zkrátka a dobře, letos to na okurkovou sezónu moc nevypadá. Ale kdo můžete, zavařujte. Bude se vám to hodit. Myslím, že je nejvyšší čas začít oprašovat články o preperství a soběstačnosti.

Přeji hezké prázdniny.

Daniel Vidlák

Reklama

Článok pôvodne vyšiel na portáli Vidlakovykydy.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:35

Britský premiér Rishi Sunak sa v reakcii na výsledok parlamentných volieb, v ktorých zvíťazila Labouristická strana, stretol s kráľom Karolom III. a odovzdal mu svoju demisiu. Sunak sa zároveň ospravedlnil verejnosti.

13:35

Na diaľnici D1 pred Trnavou smerom z Bratislavy sa zrazili tri osobné autá, blokovaný je pravý pruh. Zelená vlna RTVS o tom informovala na svojom webe. Vodičov upozorňuje, aby si dávali pozor na dobrzďovanie.

13:34

Hodnota 100 najlepších technologických spoločností v regióne strednej a východnej Európy vzrástla za posledný rok o takmer 41 %, čím sa celková hodnota zvýšila na viac ako 106,95 miliardy USD (99,414 miliardy eur). Informovala o tom finančno-technologická firma XTB, ktorá v spolupráci s nadáciou Digital Poland vypracovala rebríček 100 najväčších technologických spoločností regiónu. Podľa XTB je podiel Slovenska nevýznamný, keďže tvorí len 1,3 % z celkovej kapitalizácie.

13:33

Generálny konzul SR v Belgicku Andrej Michalec vo štvrtok večer, pri príležitosti Dňa Slovákov žijúcich v zahraničí, pozvať na stretnutie predstaviteľov krajanských organizácií pôsobiacich v Belgicku, aby s nimi ukončil a zbilancoval krajanskú sezónu 2023/2024.

13:32

Menšie britské strany získali vo štvrtkových voľbách viac ako 40 percent hlasov, napriek tomu si zabezpečili len 18 percent poslaneckých mandátov v Dolnej snemovni britského parlamentu.

13:23

Iránci v piatok rozhodujú o svojom novom prezidentovi. V druhom kole volieb sa o ich priazeň uchádzajú reformista Massúd Pezeškiján a ultrakonzervatívny bývalý iránsky jadrový vyjednávač Saíd Džalílí. Informuje o tom TASR podľa správ agentúr DPA a AFP.

Irán voľby
Iránski voliči si preberajú hlasovacie lístky počas hlasovania v druhom kole predčasných prezidentských volieb, v ktorom sa stretnú reformista Massúd Pezeškiján a bývalý iránsky jadrový vyjednávač Saíd Džalílí vo volebnej miestnosti v Teheráne 5. júla 2024
13:22

Čínske ministerstvo verejnej bezpečnosti v piatok uviedlo, že pôžičkové spoločnosti zarábajú desiatky miliónov dolárov ročne poskytovaním nelegálnych služieb pri výmene peňazí a ich pašovaní pre čínskych hráčov v Macau.

13:19

Slovenskí vodní slalomári do 23 rokov nepostúpili do finále K1 na MSJ v Liptovskom Mikuláši. K najlepšej desiatke mal v semifinále najbližšie Filip Stanko, ktorému chýbalo 47 stotín sekundy a skončil štrnásty. Jeho krajanka Kristína Ďurecová bola na šestnástej priečke.

Ivana Chlebová
Na snímke slovenská vodná slalomárka Ivana Chlebová počas semifinálovej jazdy v kategórii K1 počas Majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome v piatok 5. júla 2024 v Liptovskom Mikuláši
13:01

Slávnostnou svätou omšou na Svätoplukovom námestí v Nitre sa začali trojdňové oslavy Nitra, milá Nitra, ktorých súčasťou je celonárodná Cyrilo-metodská púť. Omšu celebroval arcibiskup Nicola Girasoli, apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku. Jeho slová o potrebe jednoty a súdržnosti národa si na námestí vypočuli tisícky veriacich z celého Slovenska vrátane prezidenta SR Petra Pellegriniho, podpredsedu Národnej rady (NR) SR Petra Žigu (Hlas-SD), povereného výkonom právomocí predsedu NR SR, členov vlády, poslancov, predstaviteľov spoločenského, kultúrneho a cirkevného života.

Nicola Girasoli
Slávnostnou svätou omšou na Svätoplukovom námestí v Nitre sa 5. júla 2024 začali trojdňové oslavy Nitra, milá Nitra, ktorých súčasťou je celonárodná Cyrilo-metodská púť. Omšu celebroval arcibiskup Nicola Girasoli (na snímke v strede), apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku
11:43

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v máji 2024 vykonali 3522 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradná kontrola bola vykonaná u 1269 právnych subjektov a 1977 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 202 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 674 nedostatkov. Uviedla to v aktuálnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na archívnej snímke z 2. júla 2018 podobizeň takmer kompletnej kostry fosílie, ktorú objavili v Namíbii. Vedci predstavili fosíliu obrovskej salamandrovitej šelmy s ostrými tesákmi, ktorá vládla vodám ešte pred príchodom prvých dinosaurov

Autor: TASR/AP-Claudia Marsicano via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali