Prehra Arsenalu bola podľa Artetu po vylúčení Salibu na spadnutie

❚❚

Bournemouth 20. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kin Cheung)

 

Pre futbalistov Arsenalu bola strata bodov po vylúčení Williama Salibu na spadnutie. Po sobotnej prehre v Premier League na pôde Bournemouthu 0:2 to konštatoval tréner tímu Mikel Arteta. Jeho mužstvo prehralo v najvyššej anglickej súťaži prvýkrát v tejto sezóne

AFC Bournemouth - FC Arsenal
Futbalista Bournemouthu Ryan Christie (uprostred) sa teší so spoluhráčmi z gólu v zápase 8. kola anglickej Premier League AFC Bournemouth – FC Arsenal

Arsenal vstúpil do stretnutia ako jasný favorit a očakávalo sa, že po zisku troch bodov pôjde na čelo tabuľky. V 30. minúte však Saliba videl červenú kartu za faul na unikajúceho Evanilsona a jeho spoluhráči hrali hodinové oslabenie. V prebiehajúcom ročníku získali len dva body v troch stretnutiach, ktoré dohrávali s desiatimi. “Je veľmi ťažké vyhrať v Premier League, keď hráte 60 minút s desiatimi mužmi. Neúspech bol jednoducho na spadnutie. Museli sme si tým prejsť trikrát, a to nás stálo tie zápasy,” uviedol Arteta.

.

“Kanonieri” utrpeli prvú prehru v Premier League od 14. apríla, keď ich na Emirates Stadium zdolala Aston Villa (2:0). Španielsky kormidelník uznal, že počas prvej štvrťhodiny to nebolo ono, no potom sa jeho zverenci dostali na koňa. “Chvíľu nám trvalo sa chopiť oprát, potom sa nám to podarilo, ale po polhodine sa hra zmenila. Úsilie tímu v desiatich bolo fantastické, ale na víťazstvo to nestačilo,” citovala Artetu agentúra AFP. “Musíme prestať robiť chyby, pretože chcete 11 hráčov na 90 minút. To je to, čo vám vyhráva futbalové zápasy,” dodal stredopoliar Declan Rice.

Bournemouth šiel do vedenia v 70. minúte zásluhou striedajúceho Ryana Christieho a krátko na to víťazstvo domácich spečatil Justin Kluivert z pokutového kopu. “Jasné, že zápas sa po inkasovaní červenej karty trocha zmenil. Ale aj predtým sme hrali veľmi dobre. Z našej strany to bol solídny výkon a dobré víťazstvo,” povedal kouč domácich Andoni Iraola pre klubový web. Jeho zverenci sa v tabuľke posunuli na 10. priečku, Arsenal figuruje na treťom mieste o skóre za Manchestrom City a bod za vedúcim Liverpoolom. Obaja súperi o titul však majú zápas k dobru.

.

Hráčom Manchestru United priniesla sobota prvý ligový triumf po troch zápasoch, keď doma zvíťazili nad Brentfordom 2:1. Podľa trénera Erika ten Haga sa však o zlomovom bode hovoriť nedá. “Nie, je to len víťazstvo. Tento výsledok nám môže pomôcť, ale je len jeden a musíme na ňom stavať. Tlak je tu vždy, treba vyhrať každý zápas. Dnes sme ukázali odhodlanie strieľať góly, a to je to, čo potrebujeme,” zhodnotil Holanďan. “Červení diabli” majú, rovnako ako pred rokom, turbulentný úvod sezóny, po ôsmich kolách sú v tabuľke jedenásti s jedenástimi bodmi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:03

Pri úprave spôsobu vyplácania rodičovského dôchodku nedošlo v koalícii k žiadnemu sporu a už vôbec na tejto téme nepadala vláda. Uviedol to v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka v diskusnej relácii O 5 minút 12 minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Slová šéfa koaličnej strany podľa neho média nesprávne interpretovali.

19:03

Polícia v nedeľu ráno zastrelila muža z Mali, ktorý na vlakovej stanici Porta Nuova v meste Verona na severe Talianska zaútočil na policajta nožom, uvádza spoločné vyhlásenie miestnej prokuratúry a polície.

17:48

Nemecko údajne zvažuje zavedenie zákona na ochranu domácich bánk pred cezhraničným prevzatím.

17:23

Zadržaný sympatizant s teroristickou organizáciou Islamský štát plánujúci útok na izraelské veľvyslanectvo v Berlíne bol Líbyjčan, ktorého žiadosť o azyl bola odmietnutá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pes menom Luna je odetý v kostýme Draculu počas halloweenskej oslavy pre domácich miláčikov v nákupnom centre v meste Valenzuela na Filipínach

Autor: TARS/AP-Aaron Favila

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali