Predseda Súdnej rady podal disciplinárny návrh na bratislavskú sudkyňu Máriu M.

❚❚

Bratislava 6. septembra 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák podal disciplinárny návrh na sudkyňu Mestského súdu Bratislava IV Máriu M. Sudkyňa podľa neho svojím konaním porušila zákonnú povinnosť dodržiavať zásady sudcovskej etiky. Kancelária Súdnej rady SR o tom informovala na svojom webe

Ján Mazák
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák

“Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák navrhol Najvyššiemu správnemu súdu SR, aby sudkyni uložil disciplinárne opatrenie – napomenutie,” priblížila kancelária.

.

Predmetom podaného disciplinárneho návrhu je podľa kancelárie skutočnosť, že sudkyňa pri vykonávaní dohľadu nad spĺňaním predpokladov jej sudcovskej spôsobilosti na júnovom zasadnutí Súdnej rady nevedela pravdivo a dôveryhodne vysvetliť, z akého dôvodu kontaktovala viacerých členov Súdnej rady pred rozhodovaním o jej žiadosti o preloženie na Správny súd v Košiciach.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:23

Počas ruského raketového útoku na ukrajinské mesto Záporožie v pondelok utrpeli zranenia najmenej dve osoby a bola poškodená kritická infraštruktúra. V nedeľu neskoro večer po prechádzajúcich úderoch Moskvy tamojšie úrady zaznamenali 21 zranených.

20:21

Spojené štáty sa snažia upokojiť situáciu v Libanone po izraelských útokoch na ciele hnutia Hizballáh, ktoré si vyžiadali najmenej 274 obetí. Uviedol to v pondelok prezident USA Joe Biden.

20:20

To, čo aktuálne robí Izrael, je podľa českého prezidenta Petra Pavla predovšetkým sebaobrana. Hoci sa niektoré kroky izraelského premiéra Benjamina Netanjahua môžu zdať sporné, nemalo by to ovplyvniť vzťah ČR a Izraela. Povedal to počas pracovnej cesty v New Yorku, kde sa zúčastňuje na 79. Valnom zhromaždení OSN.

20:17

Šéfovia agrorezortov členských krajín EÚ sa v pondelok v Bruseli počas neformálneho pracovného obeda zaoberali aj závermi strategického dialógu o budúcnosti poľnohospodárstva EÚ. Pre TASR to potvrdil minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD) po zasadnutí Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov.

20:16

Ceny ropy v pondelok večer klesli. Trhy tak zareagovali na slabý výhľad dopytu po palivách a potenciálne zmiernenie konfliktu medzi Iránom a Izraelom.

20:14

Súčasťou pondelňajších diskusií Rady Európskej únie (EÚ) pre poľnohospodárstvo a rybolov v Bruseli bola aj situácia na trhu s poľnohospodárskymi produktmi a dovoz niektorých agrokomodít z Ukrajiny. Pre TASR to uviedol minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD).

20:13

Súčasná stratégia podpory EÚ pre ekologické poľnohospodárstvo má veľké nedostatky a pre odvetvie ekologickej poľnohospodárskej výroby po roku 2030 neexistuje žiadna vízia ani ciele. Uviedol to v pondelňajšej správe Európsky dvor audítorov (EDA).

20:11

Pri príležitosti Národného dňa colníkov 2024 udelil prezident finančnej správy Jozef Kiss 44 zlatých a strieborných medailí za vzornú službu. Jednu z týchto medailí získal Američan, informovala o tom v pondelok finančná správa (FS).

20:10

O havarijnom stave mostu v Kremničke vedeli kompetentní celé roky, napriek tomu nič nespravili. V podobnom stave sú desiatky mostov na Slovensku. Nie je otázkou či, ale kde sa situácia zopakuje. Uviedol to expert opozičného Progresívneho Slovenska (PS) na dopravu Martin Pekár.

20:08

Slovensko sa snaží za pomoci Európskej komisie (EK) dočerpať milióny eur pre agrosektor z minulého programovacieho obdobia. Povedal to v pondelok pre TASR minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD) po zasadnutí Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov v Bruseli.

19:36

Poprední predstavitelia Organizácie Spojených národov (OSN) v pondelok žiadali ukončenie ľudského utrpenia a humanitárnej katastrofy v Pásme Gazy.

19:35

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Andrij Sybiha pricestuje na budúci týždeň do Budapešti. Pre server index.hu to uviedol v pondelok v New Yorku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

19:33

Izrael uskutočnil v pondelok večer útok v južnej časti libanonskej metropoly Bejrút, ktorého cieľom bol jeden z popredných predstaviteľov hnutia Hizballáh Alí Karakí, uviedol zdroj blízky hnutiu.

19:22

Zelenskyj sa v New Yorku stretol s nemeckým kancelárom Scholzom.

Podrobnosti o stretnutí zatiaľ neboli oznámené.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali