Predpoveď počasia pre Slovensko

❚❚

Bratislava 8. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

Aktualizované 8. augusta 2024 19:00

Počasie u nás ovplyvňuje studený front. Oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Teploty 25 až 30 stupňov Celzia

Ilustračné foto

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné teploty 27 až 30 stupňov Celzia.

.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 19 až 14 a najvyššie denné teploty 25 až 29 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšie ranné teploty 19 až 15 a najvyššie denné teploty 25 až 29 stupňov Celzia.

.

 

Počasie na horách:

Vo výške 1000m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 15 a najvyššia denná teplota 23 stupňov Celzia.

Vo výške 1500m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 15 a najvyššia denná teplota 19 stupňov Celzia.

Vo výške 2000m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok, najnižšia ranná teplota 12 a najvyššia denná teplota 15 stupňov Celzia.

.

Ozón: Tri percentá nad úrovňou dlhodobého priemeru (337 DJ).

 

Na západnom i časti stredného Slovenska sa môžu vyskytnúť búrky

Na západnom Slovensku i v mnohých okresoch stredného Slovenska sa môžu vyskytnúť búrky. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy platia pre celý Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Trenčiansky kraj, takmer celý Žilinský kraj a niektoré okresy Banskobystrického kraja. Podľa meteorológov je však malá pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov (mm) za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu (km/h) a s krúpami.

Výstrahy platia predbežne od štvrtka od 16.00 h do polnoci zo štvrtka na piatok (9. 8.).

.

 

Na severovýchode a neskôr na celom západe SR hrozia popoludní búrky

Oblasť severovýchodného Slovenska a neskôr i celé západné Slovensko môžu vo štvrtok popoludní zasiahnuť búrky sprevádzané krúpami, prudkým lejakom a silným vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy pred búrkou prvého stupňa.

Pre okresy Prešov, Svidník, Stropkov a Vranov nad Topľou platí výstraha do 16.00 h, od 16.00 h až do polnoci platí pre celú oblasť západu krajiny, okresy Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Trenčianskeho i Žilinského kraja.

Búrky môžu sprevádzať lejaky s intenzitou 20 – 30 mm zrážok v priebehu 30 minút, nárazy vetra s rýchlosťou 65 – 85 km/h.

 

SHMÚ zvýšil výstrahu pred búrkami v Žilinskom kraji

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil varovanie pred búrkami v Žilinskom kraji. Pre okresy Žilina, Ružomberok, Dolný Kubín a Martin platí do 20.00 h výstraha pred búrkami 2. stupňa. Búrky môžu byť spojené s krúpami, lejakom i nárazovým vetrom.

“Zrážky môžu dosiahnuť intenzitu 30 – 50 mm v priebehu 30 minút, nárazy vetra rýchlosť 70 – 110 km/h,” spresnili meteorológovia a varovali pred rizikami, ktoré sprievodné javy predstavujú pre zdravie i škody na majetku.

Pre celé západné i časť stredného Slovenska platí do 20.00 h výstraha pred búrkami 1. stupňa.

 

Predpoveď počasia na piatok, sobotu a nedeľu

Piatok: Prevažne polooblačno. Teploty 24 až 29 stupňov C.

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 19 až 16 a najvyššie denné 26 až 29 stupňov C.

.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 18 až 13 a najvyššie denné 24 až 28 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 18 až 14 a najvyššie denné 24 až 28 stupňov C.

Počasie na horách:

Vo výške 1000 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota 14 a najvyššia denná 22 stupňov C.

Vo výške 1500 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota 14 a najvyššia denná 18 stupňov C.

.

Vo výške 2000 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota 11 a najvyššia denná 15 stupňov C.

 

Predpoveď počasia pre Slovensko na sobotu a nedeľu

V sobotu malá oblačnosť. Teploty 27 až 32 stupňov C.

Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 14 a najvyššie denné 29 až 32 stupňov C.

Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 11 a najvyššie denné 27 až 31 stupňov C.

.

Na východnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 12 a najvyššie denné 27 až 31 stupňov C.

Počasie na horách:

Vo výške 1000 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 12 a najvyššia denná 25 stupňov C.
Vo výške 1500 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 14 a najvyššia denná 20 stupňov C.
Vo výške 2000 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 11 a najvyššia denná 16 stupňov C.

V nedeľu malá oblačnosť. Teploty 29 až 34 stupňov C.

Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné 31 až 34 stupňov C.

Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 19 až 14 a najvyššie denné 29 až 33 stupňov C.

Na východnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 19 až 15 a najvyššie denné 29 až 33 stupňov Celzia.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:15

Približne 100 hasičov v pondelok po niekoľkých hodinách dažďa opäť bojovalo so zvyškami lesných požiarov na Brockene, najvyššom vrchu pohoria Harz na severovýchode Nemecka. Ohniská požiarov, respektíve žeravé uhlíky, lokalizovali v ťažko prístupnom teréne aj pomocou dronov s termovíznou kamerou.

Včera 19:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli o viac ako 1 %, keďže k Mexickému zálivu sa blíži tropická búrka Francine, ktorá prináša silný vietor a silné dažde. Americkí producenti ropy už odtiaľ evakuovali zamestnancov a obmedzili ťažbu. Prerušenie dodávok ropy z Líbye podporuje aj rast jej cien. Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v októbri sa v pondelok o 18.55 h SELČ predával po 68,90 USD (62,39 eura). To bolo o 1,23 USD alebo 1,82 % viac ako v predchádzajúci týždeň na konci obchodovania.

Včera 19:34

Holandský súd v pondelok odsúdil dvoch Pakistancov za podnecovanie k vražde holandského politika Geerta Wildersa.

Včera 19:14

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že útoky na vzdelanie zbavujú deti ich základného práva na vzdelávanie, ovplyvňujú ich bezprostredný a dlhodobý rozvoj a pripravujú ich o lepšiu a pokojnejšiu budúcnosť. Oznámila to pri príležitosti Medzinárodného dňa ochrany vzdelávania pred útokmi.

Včera 19:13

Exilová iránska opozičná skupina v pondelok oznámila, že jej kancelárie v Štokholme vo Švédsku sa vznietili po útoku zápalnými fľašami. Polícia už začala vyšetrovanie vo veci podpaľačstva.

Včera 19:12

Maďarsko a Čad uzatvárajú dohody o vzájomnej spolupráci. Uviedol to na Facebooku v pondelok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po tom, čo s vojenskými poctami prijal prezidenta Čadu Mahamata Idrissa Débyho Itnu.

Včera 19:11

Ruský prezident Vladimir Putin neposkytne rozhovor Evanovi Gershkovichovi, reportérovi amerického denníka Wall Street Journal (WSJ), ktorého Moskva prepustila 1. augusta z väzby v rámci rozsiahlej výmeny väzňov so Západom. Oznámil to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov,

Včera 19:10

Ideálne by bolo, pokiaľ by na najbližšom rokovaní vlády boli už predložené zákony súvisiace s konsolidáciou. Uviedol to v pondelok minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) po zasadnutí predsedníctva strany Smer-SD.

Včera 19:09

Dovozné clá majú tendenciu viac zasahovať domácnosti s nízkymi príjmami. Uviedla to v pondelok vo svojej správe Svetová obchodná organizácia (WTO).

Včera 18:54

Francúzska tenistka Diane Parryová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. Trojka podujatia si poradila v stretnutí 1. kola s domácou Chiraz Bechriovou 6:3, 6:0.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali