Predpoveď počasia pre Slovensko na nedeľu 6. októbra

❚❚

Bratislava 5. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Prevažne oblačno, miestami prehánky. Teploty 10 až 15 stupňov Celzia

pocasie
Ilustračné foto

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 11 až 8 a najvyššie denné teploty 12 až 15 stupňov C.

.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 10 až 5 a najvyššie denné teploty 10 až 14 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 10 až 6 a najvyššie denné teploty 10 až 14 stupňov C.

.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m zamračené, dážď so snehom, najnižšia ranná teplota 5 stupňov C a najvyššia denná teplota 9 stupňov C.

Vo výške 1500 m zamračené, dážď so snehom, najnižšia ranná teplota 4 stupňov C a najvyššia denná teplota 6 stupňov C.

Vo výške 2000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota 1 stupňov C a najvyššia denná teplota 3 stupňov C.

Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje plytká tlaková níž.

Ozón: 10 percent nad úrovňou dlhodobého priemeru (319 DJ).

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:39

Izrael nezaručil Bidenovej administratíve, že nezasiahne iránske jadrové zariadenia v rámci odvety za útoky iránskymi balistickými raketami zo začiatku tohto týždňa, uviedol v piatok pre CNN vysokopostavený predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí.

13:37

V Berlíne sa pripravujú na demonštrácie pri príležitosti prvého výročia vojny v Pásme Gazy, ktorá vypukla 7. októbra 2023. V súvislosti s protestami oznámila šéfka rezortu vnútra berlínskej krajinskej vlády Iris Sprangerová v uliciach Berlína policajné zásahy proti antisemitizmu.

13:11

Po prevrátení minibusu v sobotu na juhu Egypta zahynulo osem ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia, informovali tamojšie médiá.

13:04

Ruská prokuratúra žiada sedem rokov väzenia pre 72-ročného Američana Stephena Hubbarda. Muž je obžalovaný z toho, že bojoval na Ukrajine ako žoldnier.

12:51

Ukrajina predstaví svoj “víťazný plán” zameraný na ukončenie vojny s Ruskom na leteckej základni Ramstein v Nemecku, na summite kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny, ktorý sa bude konať 12. októbra, oznámil v sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

12:27

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že počas nočného útoku zasiahla bojovníkov Hizballáhu v mešite na juhu Libanonu.

12:27

Druhý najväčší prítok rieky Amazonka v Brazílii zaznamenal najnižšiu hladinu vody od začiatku meraní v roku 1902. Došlo k tomu v dôsledku extrémneho sucha, ktoré sužuje túto oblasť.

12:19

Čína evakuovala z Libanonu viac ako 200 svojich občanov, oznámilo v sobotu čínske ministerstvo zahraničných vecí. Takmer 100 svojich občanov evakuovala aj Južná Kórea.

12:12

Investície a projekty v oblasti vodíka s nízkymi emisiami rastú, ale na urýchlenie zavádzania sú potrebné politiky na stimuláciu dopytu v kľúčových odvetviach, ako je ťažký priemysel, rafinácia a diaľková doprava. Upozornila na to vo svojej výročnej správe Global Hydrogen Review 2024 medzinárodná energetická agentúra (IEA). Dodala, že na zelený vodík chýbajú odberatelia. Na Slovensku sa v súčasnosti rozbieha viacero vodíkových projektov.

12:11

Rovnaký počet mužov a žien na manažérskych pozíciách pozitívne vníma viac ako 45 % Slovákov. Za dobré považuje vyše 49 % respondentov aj vyrovnaný podiel mužov a žien v platenej práci. Vyplýva to z údajov Európskej sociálnej sondy (ESS ERIC), ktoré zverejnilo Centrum spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (SAV).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali