Predpoveď počasia na utorok

❚❚

Bratislava 22. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Pavol Ďurčo)

Aktualizované 22. októbra 7:51

Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Bude naďalej slnečno. Teploty vystúpia na 12 až 17 stupňov C

Ilustračné foto

Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 6 až 3 a najvyššie denné 14 až 17 stupňov C. Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 5 až 0 a najvyššie denné 12 až 16 stupňov C. Na východnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 5 až 1 a najvyššie denné 12 až 16 stupňov C.

.

Počasie na horách:

Vo výške 1000 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 2 a najvyššia denná teplota 11 stupňov C. Vo výške 1500 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 5 a najvyššia denná teplota 9 stupňov C. Vo výške 2000 m malá oblačnosť. Najnižšia ranná teplota 2 a najvyššia denná teplota 6 stupňov C.

.

Ozón: 8% pod úrovňou dlhodobého priemeru (262 DJ).

 

Pozor na hmly

Pre časti stredného a východného Slovenska platia v utorok ráno výstrahy prvého stupňa pred hmlou. Platiť by mali predbežne do 10.00 h. Na svojom webe o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Meteorológovia vydali výstrahy pre takmer celý Banskobystrický a Prešovský kraj a pre niektoré okresy Košického a Žilinského kraja. Dohľadnosť sa v týchto častiach krajiny očakáva na úrovni 50 až 200 metrov.

“Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,” píše SHMÚ na svojom webe.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:51

Jeden muž prišiel o život a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia pri zrážke dvoch osobných vlakov, ku ktorej došlo v pondelok neskoro večer v obci Llanbrynmair ležiacej v strednej časti Walesu. Oznámila to britská dopravná polícia, píše TASR podľa agentúry AFP.

08:49

Vo veku 95 rokov zomrela v pondelok v Rakúsku Helga Feldnerová-Busztinová, ktorá prežila holokaust. TASR o tom informuje podľa agentúry APA.

Najmä v 90. rokoch sa zúčastňovala na prednáškach na školách, kde hovorila o tom, čo prežila, vyjadrovala sa však i k politickým témam. Za jej angažovanosť je udelili Cenu Ute Bockovej za občiansku odvahu.

08:48

Ceny ropy sa v utorok ráno znížili po tom, ako minister zahraničných vecí USA Antony Blinken obnovil úsilie presadiť prímerie na Blízkom východe. Aj spomaľujúci sa rast dopytu v Číne, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy, ovplyvnil vývoj na trhu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

07:58

Španielsky podnikateľ Alberto González Amador, ktorý je druhom prezidentky autonómneho Madridského spoločenstva Isabel Díazovej Ayusovej, žaluje španielskeho premiéra Pedra Sáncheza a ministra spravodlivosti Félixa Bolaňosa za to, že ho nazvali “priznaným zločincom”. Agentúru AFP o tom v pondelok informoval tím jeho právnych zástupcov.

González Amador žiada ako odškodné 100.000 eur od Sáncheza, 50.000 eur od Bolaňosa a tiež odvolanie hanlivých vyjadrení.

07:53

Futbalisti UD Las Palmas si pripísali svoj prvý triumf v prebiehajúcom ročníku španielskej La Ligy. V súboji 10. kola vyhrali na ihrisku Valencie 3:2 a o skóre sa dostali pred svojho súpera na predposlednú priečku tabuľky.

07:38

Päť ľudí zahynulo počas streľby v jednom z domov v meste Fall City ležiacom v štáte Washington neďaleko Seattlu. V súvislosti so streľbou zadržali 15-ročného chlapca, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na úrad šerifa okresu King County.

Medzi obeťami sú dvaja dospelí a tri deti. Zranenia utrpela aj ďalšia tínedžerka, ktorá v dome žila.

07:25

Hurikán Oscar si na Kube vyžiadal šesť obetí na životoch, uviedol v pondelok kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Hurikán udrel na Kubu počas víkendu a ťažké škody napáchal najmä v provincii Guantánamo vo východnej časti krajiny, dodal prezident v televíznom prejave.

Na snímke sa ľudia prechádzajú po pobreží počas výpadku prúdu v Havane
07:21

Americký prezident Joe Biden signalizoval “tichý súhlas a výslovnú podporu pre nezákonnú vojenskú agresiu Izraela voči Iránu”, uviedla v pondelok s odvolaním sa na minulotýždňové Bidenove vyjadrenia v Nemecku iránska misia pri Organizácii Spojených národov (OSN). TASR informuje podľa agentúry Reuters.

07:05

Na 20 rokov a šesť mesiacov väzenia odsúdili v pondelok bývalého peruánskeho prezidenta Alejandra Toleda v prípade korupčného škandálu v súvislosti s brazílskym stavebným gigantom Odebrecht, informuje TASR podľa agentúry AP.

Miestne úrady obvinili Toleda z prijatia úplatku vo výške 35 miliónov dolárov od spoločnosti Odebrecht výmenou za povolenie výstavby diaľnice.

07:03

Ruský prezident Vladimir Putin sa vo štvrtok stretne s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniom Guterresom, aby s ním prediskutoval konflikt na Ukrajine. Ide o prvú cestu šéfa OSN do Ruska za viac ako dva roky, oznámil v pondelok Kremeľ, informuje TASR.

Stretnutie sa uskutoční popri summite skupiny BRICS v Kazani. Moskva chce prostredníctvom tohto fóra Západu ukázať, že jeho pokusy izolovať Rusko v súvislosti s ofenzívou na Ukrajine zlyhali.

Rokovanie lídrov na summite skupiny BRICS v Moskve Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin počas prejavu na otvorení summitu skupiny BRICS, ktorá združuje krajiny Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Juhoafrickú republiku, v Moskve
07:01

V prípade, že by Severná Kórea vyslala svojich vojakov na Ukrajinu, aby tam bojovali po boku Ruska, by išlo o “nebezpečný a nanajvýš znepokojujúci vývoj”, uviedli v pondelok Spojené štáty na pôde Bezpečnostnej rady OSN. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke židovská synagóga v Brezne

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali