Predpoveď počasia na stredu

❚❚

Bratislava 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michael Probst)

Aktualizované 9. októbra 2024 o 08:40 h.

Počasie u nás ovplyvňuje nevýrazný studený front. Prevažne oblačno, miestami prehánky. Teploty 14 až 19 stupňov C

Na snímke žena venčí psa pod jeseňou sfarbeným stromom

Na západnom Slovensku polooblačno až oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné 16 až 19 stupňov C.

.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

.

 

Ozón: 5 % nad úrovňou dlhodobého priemeru (304 DJ).

 

Predpoveď počasia na štvrtok

Prevažne polooblačno, teploty 18 až 23 stupňov C.

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 20 až 23 stupňov C.

.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 18 až 22 stupňov C.

 

Počasie na horách:

Vo výške 1000 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 10 a najvyššia denná 17 stupňov C.

.

Vo výške 1500 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 11 a najvyššia denná 14 stupňov C.

Vo výške 2000 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 8 a najvyššia denná 14 stupňov C.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:37

Sobotňajšia schôdzka kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku sa odkladá po tom, čo americký prezident Joe Biden zrušil svoju plánovanú cestu do Nemecka pre situáciu v súvislosti s hurikánom Milton v Spojených štátoch. Potvrdilo to v stredu americké velenie na základni Ramstein.

15:36

Trojhodinovú rozpravu Európskeho parlamentu v Štrasburgu k programu maďarského predsedníctva v stredu v záverečnom vystúpení označil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán za diskusiu plnú “už známej propagandy”.

14:53

Rusko v stredu v neprítomnosti odsúdilo na 14 rokov a šesť mesiacov väzenia bývalého amerického vojaka Trevora Reeda, ktorý bojoval na Ukrajine po tom, čo strávil dva roky v ruskom väzení a následne bol prepustený v rámci výmeny väzňov.

14:52

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen požiadal lídrov troch politických strán, ktoré získali v parlamentných voľbách najviac hlasov, aby medzi sebou rokovali o možných vládnych koalíciách. Cieľom podľa neho je vyjasniť možnosti vzájomnej spolupráce. Van der Bellen o tom informoval v stredu.

14:52

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že EÚ spúšťa operáciu humanitárneho vzdušného mosta pre Libanon a jej členské štáty zmobilizovali ďalšiu pomoc pre obyvateľov tejto krajiny.

14:51

Starosta Belehradu Aleksandar Šapič chce zo srbskej metropoly odstrániť hrobku dlhoročného vodcu zväzovej Juhoslávie Josipa Broza Tita. Od tohto kroku si podľa agentúry AFP sľubuje zbaviť Srbsko komunizmu. Mauzóleum, v ktorom je Tito pochovaný, chce pretvoriť na múzeum srbskej histórie.

14:51

Palestínske militantné hnutie Hamas v stredu oznámilo, že v egyptskej Káhire začalo rokovať s konkurenčnou palestínskou frakciou Fatah o rok trvajúcej vojne v Pásme Gazy a snahách o národnú jednotu.

14:50

Rada predsedov odborových zväzov Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR vyzvala prezidenta Petra Pellegriniho, aby nepodpísal už schválený konsolidačný balík vládou SR a vrátil ho na prerokovanie do Národnej rady (NR) SR. Konsolidačný balík má podľa nich negatívny vplyv na obyvateľov Slovenska, a to najmä na najzraniteľnejšie skupiny, ako sú domácnosti a zamestnanci, ktorí by sa nemali stať hlavnými platcami týchto opatrení. V stredu o tom informovala hovorkyňa Konfederácie KOZ Martina Nemethová.

14:49

Svet zaostáva pri dosahovaní cieľov globálnej dohody o strojnásobení kapacity obnoviteľnej energie do roku 2030. Ale tento cieľ je možné dosiahnuť, ak vlády prijmú potrebné opatrenia. Uviedla to v stredu Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA).

14:48

O tri mesiace bude prijímanie tzv. okamžitých platieb dostupné pre klientov všetkých bánk na Slovensku aj v celej eurozóne. Ich podstatou je to, že finančné prostriedky od platiteľa sú na účet príjemcu pripísané v priebehu niekoľkých sekúnd. Viaceré banky na Slovensku už v súčasnosti poskytujú túto službu dobrovoľne, od januára budúceho roka to však bude povinné.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali