Predpoveď počasia na pondelok

❚❚

Bratislava 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

Aktualizované 28. októbra 2024 o 08:15 h. 

Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Prevažne polooblačno, miestami hmla. Teploty 14 až 19 stupňov C

jeseň, príroda
Ilustračné foto

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 10 až 7 a najvyššie denné 16 až 19 stupňov C.

.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 9 až 4 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 9 až 5 a najvyššie denné 14 až 18 stupňov C.

.

 

Ozón: Dve percentá pod úrovňou dlhodobého priemeru (280 DJ).

 

Vo viacerých okresoch v Banskobystrickom kraji treba rátať s hmlou

Vo viacerých okresoch v Banskobystrickom kraji treba rátať v pondelok ráno s hmlou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do 10.00 h.

Výstraha prvého stupňa pred hmlou platí takmer v celom Banskobystrickom kraji a v okrese Rožňava.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:11

Francúzsky herec Gérard Depardieu zo zdravotných dôvodov požiadal o odklad súdneho pojednávania v prípade sexuálneho útoku. Pojednávanie sa malo začať v pondelok v Paríži.

10:04

 Veliteľ iránskych Revolučných gárd generál Hosejn Salámí varoval Izrael, že po útoku na iránske vojenské objekty bude čeliť “trpkým následkom”. Informovali o tom iránske médiá.

10:03

Globálne otepľovanie a zmena klímy už nie sú iba všeobecné pojmy, ale naša každodenná realita. Podľa platnej Vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR č. 152 z roku 2005 sa vykurovacia sezóna začína spravidla 1. septembra. Tohtoročný začiatok septembra denná teplota vzduchu na najteplejších miestach Slovenska atakovala 35 stupňov Celzia. Čo bolo pre nás pred pár rokmi nepredstaviteľné, je dnes realitou.

09:31

Americký výrobca lietadiel Boeing plánuje výrazne navýšiť svoj kapitál. Hotovostnú injekciu vo výške viac ako 15 miliárd USD (13,86 miliardy eur) by mal získať už prostredníctvom predaja akcií a konvertibilných dlhopisov. 

09:30

Libanonské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že pri izraelskom útoku na centrum juholibanonského mesta Súr zahynulo päť ľudí a desať ďalších sa zranilo. 

08:42

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump vyhlásil, že ak uspeje vo voľbách, spustí najväčší deportačný program v americkej histórii a deportuje migrantov, ktorých označil za zlomyseľných a krvilačných zločincov. Na predvolebnom mítingu v Madison Square Garden o demokratickej kandidátke Kamale Harrisovej tiež povedal, že je jedincom s veľmi nízkym IQ. 

08:39

 V centre Šanghaja boli cez víkend nasadené policajné hliadky, aby zabránili verejným oslavám Halloweenu. Miestne úrady sa tým zrejme snažili predísť situácii z minulého roka, keď si ľudia v kostýmoch robili žarty z čínskeho akciového trhu, nezamestnanosti mladých ľudí či prísnej politiky voči ochoreniu COVID-19.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali