Predpoveď počasia na piatok 27. septembra

❚❚

Bratislava 27. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Do našej oblasti prúdi vlhký morský vzduch. Oblačno, miestami prehánky. Teploty 16 až 21 stupňov C

Ilustračné foto

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 17 až 14 a najvyššie denné 18 až 21 Slovensko

.

Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 16 až 11 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 16 až 12 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C.

.

 

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 12 a najvyššia denná 15 stupňov C.

Vo výške 1500 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 10 a najvyššia denná 12 stupňov C.

Vo výške 2000 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 7 a najvyššia denná 9 stupňov C.

Ozón: 7 % nad úrovňou dlhodobého priemeru (313 DJ).

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:41

Medziročná inflácia vo Francúzsku v septembri spomalila rast na 1,2 % z augustovej úrovne 1,8 % a dostala sa najnižšie od júla 2021.

09:40

Čína potopila svoju najnovšiu jadrovú ponorku, informuje denník The Wall Street Journal. Podľa publikácie sa to stalo neďaleko Wuhanu na prelome mája a júna. Išlo o prvé plavidlo novej triedy. Nie je známe, či prevážala jadrové palivo a či pri tom zahynuli ľudia. Príčiny nehody tiež nie sú známe.

09:38

Ceny obľúbeného benzínu 95 a motorovej nafty v druhej polovici septembra ostali na rekordne nízkych hodnotách, kvalitnejší benzín 98 po dlhšom období nepatrne zdražel. Medziročne boli ceny pohonných látok nižšie o 13 % až 18 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:37

Nálada v slovenskej ekonomike sa v septembri 2024 v porovnaní s minulým mesiacom opäť zhoršila. Indikátor ekonomického sentimentu (IES) sa pri poklese o 2,1 bodu znížil na úroveň 102,3, čo je najnižšia hodnota od januára tohto roka. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:08

Jedna migrantka zahynula a ďalších 15 migrantov sa podarilo zachrániť po tom, ako sa ich loď v piatok prevrátila pri gréckom ostrove Kós, oznámila tamojšia pobrežná stráž.

08:21

Ceny ropy v piatok ráno klesli a po stratách z predchádzajúcich dvoch dní smerovali k poklesu aj za celý týždeň. Na dopyt negatívne vplýval krok aliancie producentských krajín OPEC+, ktorá potvrdila, že v decembri podľa plánu zvýši ťažbu. Straty limitovali vyhliadky na nové rozsiahle ekonomické stimuly v Číne, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy.

08:20

Britský premiér Keir Starmer sa spolu s ministrom zahraničných vecí Davidom Lammym vo štvrtok stretol s americkým exprezidentom a kandidátom Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách Donaldom Trumpom. Išlo o prvé stretnutie nového britského premiéra s Trumpom. Starmer je na návšteve USA, kde sa zúčastňuje na Valnom zhromaždení OSN.

08:07

Irán prejavuje známky ochoty obnoviť rokovania o svojom jadrovom programe, ale v súčasnosti odmieta návrat inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), ktorým bola odobratá akreditácia. V rozhovore pre agentúru AFP to vo štvrtok uviedol generálny riaditeľ MAAE Rafael Grossi.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali