Pospíšil prispel dvoma asistenciami k triumfu Calgary a pobil sa

❚❚

New York 13. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Martin Baumann, Graham Hughes/Canadian Press via AP)

 

Slovenský hokejista Martin Pospíšil bodoval aj v druhom zápase Calgary v novom ročníku zámorskej NHL. V drese Flames si pripísal dve asistencie a jeho tím zdolal Philadelphiu 6:3. Za domácich nastúpil aj jeho krajan Samuel Honzek, ktorý nebodoval. Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu svoj prvý gól v sezóne. Tridsaťtriročný útočník dosiahol aj asistenciu a pomohol New Jersey v zostave aj so Šimonom Nemcom triumfovať na ľade Washingtonu s Martinom Fehérvárym 5:3. Juraj Slafkovský prispel dvoma asistenciami k víťazstvu Montrealu nad Ottawou 4:1

New Jersey Devils - Buffalo Sabres Tomáš Tatar
Na snímke vpravo slovenský hokejista Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils sa raduje so spoluhráčmi z gólu

Pospíšil prežíva vydarený vstup do sezóny. Dvadsaťštyriročný Slovák sa opäť predstavil na centri tretej formácie a po jeho akcii padol prvý gól stretnutia. V 6. minúte prihral spoza bránky Jonathanovi Huberdeauovi, ktorý šťastne ramenom dostal puk do siete.

.

V druhej časti dohral Jamieho Drysdalea a Tyson Foerster ho vyzval na bitku. Obaja dostali päťminútový trest.

V 56. minúte Pospíšil vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, po strele Jakea Beana sa opäť k nemu dostal puk a našiel pred bránou voľného Huberdeaua, ktorý streli druhý gól v stretnutí. Tridsaťjedenročný kanadský útočník sa blysol v stretnutí až štyrmi bodmi za bilanciu 2+2. Pospíšil odohral 9:09 minút a mal aj dve “plusky”. Po dvoch dueloch má na konte jeden gól a tri asistencie. Honzek aj v druhom stretnutí sezóny nastúpil v prvom útoku s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Strávil na ľade 12:43 min, mal tri strely, jeden hit a dostal dvojminútový trest.

.

 

Prvý zásah v ročníku

Tatar nastúpil tradične vo formácii s Dawsonom Mercerom a kapitánom Nicom Hischierom. Premiérový presný zásah v ročníku zaznamenal v 24. minúte duelu, keď ho Stefan Noesen našiel spoza bránky a Slovák na dvakrát prekonal Charlieho Lindgrena. Skúsený útočník neskôr prihrával na gól Mercera, ktorý upravil strelou do prázdnej brány na konečných 5:3.

Tatar odohral 13:57 minút a okrem dvoch bodov si pripísal aj “plusku” a štyri strely. Nemec strávil na ľade 14:35 min, mal tri strely a jeden plusový bod. Hráči Devils triumfovali v treťom zo štyroch duelov, Erik Haula a Noesen mali bilanciu 0+3, Paul Cotter sa presadil dvakrát a obranca Seamus Casey strelil druhý gól v sezóne. Fehérváry odohral 20:59 minút, dosiahol dve “mínusky”, dve strely a jeden hit. Pre Capitals to bol prvý duel v novej sezóne.

 

Asistencie Slafkovského, prvý gól Heinemana

Slafkovský zaznamenal asistencie pri dvoch góloch Colea Caufielda. V 16. minúte ho našiel krížnou prihrávkou a 23-ročný americký útočník namieril presne nad ľavé rameno Linusa Ullmarka. Slovenský krídelník bol aj pri poslednom presnom zásahu v stretnutí, keď sa dostal do samostatného úniku kapitán Nick Suzuki, Ullmark ešte jeho šancu zneškodnil, Caufield však dorazil puk do siete. Slafkovský odohral 13:38 minút, mal jednu strelu a dve “plusky”. Po troch dueloch má bilanciu 0+3. Prvý gól v profilige dosiahol švédsky útočník Emil Heineman, ktorý v 11. minúte využil presilovku a poslal Canadiens do vedenia 1:0.

.
Senators Canadiens Hockey Emil Heineman
Na snímke Emil Heineman (51) z Montrealu Canadiens reaguje po strelení gólu proti Ottawe Senators počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL

Hráči Utahu uspeli aj v treťom zápase po presťahovaní z Arizony, o víťazstve Hockey Club na ľade New Yorku Rangers 6:5 rozhodol v predĺžení svojim druhým gólom v zápase Clayton Keller. Kapitán si pripísal aj asistenciu. Nick Schmaltz dosiahol za hostí tri asistencie a Barrett Hayton mal bilanciu 1+1. Rangers ani raz v stretnutí nevyhrávali, Adam Fox získal tri asistencie a Artemij Panarin strelil dva góly.

Cam Talbot zneškodnil 42 striel Nashvillu a hneď v prvom zápase za Detroit dosiahol čisté konto. Red Wings vyhrali 3:0, presadili sa J.T. Compher, Andrew Copp a Dylan Larkin. Predators neuspeli ani v druhom stretnutí sezóny.
Neinkasoval ani brankár Jake Oettinger, keď pomohol 32 zákrokmi k triumfu Dallasu. Stars zdolali New York Islanders tiež 3:0 a veľký podiel mal na tom dvojgólový Tyler Seguin. Za domácich sa presadil aj kapitán Jamie Benn.

 

NHL – výsledky:

Buffalo – Florida 5:2, Detroit – Nashville 3:0, Montreal – Ottawa 4:1 /SLAFKOVSKÝ za domácich 0+2/, New York Rangers – Utah 5:6 pp, Toronto – Pittsburgh 4:2, Washington – New Jersey 3:5 /TATAR za hostí 1+1/, Dallas – New York Islanders 3:0, Minnesota – Seattle 4:5 pp a sn, Colorado – Columbus 4:6, Calgary – Philadelphia 6:3 /POSPÍŠIL za domácich 0+2/, Edmonton – Chicago 2:5, San Jose – Anaheim 0:2

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:19

Ceny ropy v piatok (11. 10.), posledný deň tohto obchodného týždňa, klesli. Ale za celý týždeň vzrástli, už druhýkrát po sebe, pretože investori zvažovali faktory, ako sú možné prerušenie dodávok z Blízkeho východu a vplyv hurikánu Milton na dopyt po palivách na Floride. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

13:18

Najmenej 23 ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpelo zranenia pri nálete sudánskej armády na trhovisko v hlavnom meste Chartúm, uviedla v nedeľu sudánska sieť dobrovoľných záchranárov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

13:17

Libanonský Červený kríž v nedeľu uviedol, že pri izraelských leteckých útokoch sa v južnej časti Libanonu zranilo viacero jeho pracovníkov. TASR informuje podľa agentúry DPA a príspevkov na sociálnej sieti X.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bolo v Libanone od začiatku vojenskej eskalácie medzi Izraelom a militantmi z hnutia Hizballáh zabitých najmenej 94 zdravotníckych pracovníkov.

13:15

Z hotela v obci Abano Terme na severe Talianska museli evakuovať viac než 270 hostí pre požiar, ktorý tam vypukol v noci na nedeľu, informovala agentúra ANSA.

Podľa predbežných zistení požiar vypukol v technickej miestnosti na druhom poschodí hotela a v krátkom čase vyprodukoval veľké množstvo dymu, ktorý sa rozšíril po celej budove. Príčiny jeho vzniku sa naďalej vyšetrujú.

12:45

Nech splnomocnenec Kotlár dodá, čo mal, alebo nech ide preč, vyhlásil Tomáš Drucker. „Myslím si, že je to postoj strany Hlas aj drvivej väčšiny ľudí na Slovensku, ktorí chcú vedieť, čo sa robilo v rokoch 2020 až 2023, ako sa kupovali vakcíny, testy, či sa prispelo alebo neprispelo k vyššiemu počtu úmrtí. Na nič z toho pán Kotlár nezodpovedal.“

„Na toto nemal mandát. Ak si chcel vydať knihu, nech si vydá knihu, ale nech sa nevenuje tomu, na čo ani nemá kvalifikáciu. Očakávam od neho, aby buď dodal, čo dodá, alebo nech ide preč,“ dodal minister školstva v O 5 minút 12 v RTVS.

12:07

Ratingová agentúra Fitch v piatok (11. 10.) večer zhoršila výhľad úverového ratingu Francúzska na negatívny zo stabilného. Ako dôvod uviedla riziká vyplývajúce z jeho fiškálnej politiky deň po tom, ako vláda v Paríži zverejnila svoj rozpočet na rok 2025. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a businesstimes.

12:07

Ratingová agentúra Moody’s Ratings v piatok 11. októbra znížila výhľad ratingu Belgicka na negatívny zo stabilného. Dôvodom sú obavy z vývoja rozpočtového deficitu a z politickej neistoty po všeobecných voľbách. TASR o tom informuje na základe správy portálu businesstimes. Moody’s zároveň potvrdila Belgicku úverový rating v domácej a zahraničnej mene na úrovni Aa3.

10:59

Izrael bude naďalej podnikať opatrenia, aby zabránil akejkoľvek ujme na mierových jednotkách OSN v južnom Libanone (UNIFIL), povedal izraelský minister obrany Joav Galant svojmu americkému náprotivku Lloydovi Austinovi. Galant zároveň obvinil hnutie Hizballáh, že využíva stanovištia UNIFIL-u ako krytie. V nedeľu to uviedol Galantov rezort, informuje TARS podľa agentúry AFP.

10:57

Južne od Taiwanu v nedeľu preplávala skupina čínskych námorných plavidiel na čele s lietadlovou loďou, uviedlo ministerstvo obrany na ostrove s tým, že zostáva v pohotovosti a je pripravené reagovať podľa potreby. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

10:37

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR plánuje aktualizovať informácie o dávkach z doplnkového dôchodkového sporenia, teda tretieho piliera. Potreba aktualizácie súvisí aj s úpravou a zjednotením dôchodkovej prognózy, ktorá by mala byť doplnená o ďalšie dôchodkové schémy. Vyplýva to z predbežnej informácie opatrenia o dávkach z doplnkového dôchodkového sporenia z dielne MPSVR.

10:37

Štyridsať krajín, ktorých vojaci slúžia v rámci mierových síl OSN na juhu Libanonu (UNIFIL), odsúdilo útoky na príslušníkov tejto misie. Ich spoločné vyhlásenie v sobotu zverejnilo na sociálnej sieti X poľské diplomatické zastúpenie pri OSN.

Pod spoločné vyhlásenie, ktoré iniciovalo Poľsko, sa podpísali aj krajiny ako Británia, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a India. Podporu mu vyjadrilo aj Švajčiarsko.

10:30

V rámci projektu Zelená domácnostiam ostáva po necelých troch mesiacoch od jeho spustenia 47,9 % voľných poukážok. Celková suma finančných príspevkov vo forme poukážok na tento projekt je vo výške 107,7 milióna eur do roku 2029. Vyplýva to z údajov zverejnených Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA), ktorá spravuje tento projekt.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vojaci počas festivalu Rímske hry v bratislavských Rusovciach

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Zdeno Drdol

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali