Poslanci z OĽaNO a Sme rodina sa pohádali na Facebooku: “Už stačilo! Asi si zabudol, že vďaka Borisovi a nášmu hnutiu máš aj ty stále svoje teplé miestečko”

❚❚

Bratislava 2. novembra 2021 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Avizované vládne reformy v súdnictve či v zdravotníctve rozdeľujú spoločnosť i politickú scénu. Dokonca výrazné spory sú v rámci vládnej koalície, keďže hnutie Sme rodina zatiaľ vetuje viacero zmien.

Peter Kremský
Na snímke predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský

Práve to, že člen koalície hnutie Sme rodina bráni prijatiu reforiem, na sociálnej sieti kritizuje poslanec a šéf Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský. Uviedol, že z reforiem by sa mal prestať vytĺkať politický kapitál.

.

“Aké jednoduché je ísť do regiónu a postaviť tam slameného panáka v podobe poloprávd o zmenách, ktorými sa ľudia vystrašia. Potom sa za nich „hrdinsky“ postaviť a vykrikovať, že tu sa žiadne súdy ani nemocnice rušiť nebudú. Strašiť nezamestnanosťou a vyľudňovaním regiónov. Pritom sa nič ani rušiť neplánuje, vláda sa len chystá urobiť poriadok v súdnom, či zdravotnom systéme, o ktorých všetci vedia, že poriadne nefungujú,” hovorí poslanec Peter Kremský.

Dodal, že keď takéto strašenie robí opozičný politik, dá sa to brať ako jeho agenda. “Ak to však dlhodobo robí strana vládnej koalície, ktorá si dala za cieľ zmeniť Slovensko, je to nezodpovedné a populistické. Žiaľ, presne toto robí Boris Kollár a jeho Sme rodina. Už niekoľko mesiacov takto torpédujú prípravu a realizáciu reformy zdravotníctva, súdnictva a najnovšie aj ťažby v národných parkoch.”

.

Podľa Kremského reforma zdravotníctva neznamená rušenie nemocníc, ale ich špecializáciu. Má údajne zabezpečiť lepšiu prácu pre zdravotníkov a kvalitnejšie služby pre pacientov. “Veď sa dnes skúste objednať na vyšetrenie k špecialistovi. Budete čakať pol roka. Ak tú reformu neurobíme, naše Ficom a jeho partičkou vydrancované zdravotníctvo nielenže nezdvihneme z kolien, ale padne na nos. A doplatia na to zdravotníci aj pacienti.”

Dodal, že veľmi podobné je to so súdnictvom. “Dôležitá je špecializácia, profesionálne a rýchle konania. Žiaľ, počas rokov ficovlád sa akékoľvek reformy zanedbávali. Neurobilo sa vôbec nič! Skôr im vyhovovalo, keď boli súdy nefunkčné, aspoň vytvorili väčší priestor pre korupciu. Ak to teraz nezmeníme my, doplatíme na to všetci.”

“Ak chce Boris Slovensko ďalej zanedbávať a opíjať rožkom sladkých rečí, tak by to mal robiť s Hlasom alebo Smerom. Alebo môže za reformy prebrať zodpovednosť a navrhnúť ich sám. Torpédovať je ľahké. Urobiť skutočnú robotu náročné. My chceme presadiť dôležité reformy a zdvihnúť Slovensko z kolien. Ak to neurobíme my, nemá to kto urobiť. Doplatíme na to my a naše deti. A tie nám to raz budú vyčítať.”

 

Reakcie z hnutia Sme rodina

Na príspevok Petra Kremského na Facebooku zareagoval poslanec Igor Kašper zo Sme rodina, ktorý vyčíta smerom do hnutia OĽaNO, že reformy neboli prerokované s ľuďmi v regiónoch.

.

“Peter už stačilo, váž svoje slová! Tu sa to ľahšie píše ako hovorí osobne, že? Asi si zabudol, kto vám držal chrbát rok a pol. Asi si zabudol, že vďaka Borisovi a Sme rodina máš aj ty stále svoje teplé miestečko. My sme držali a držíme koalíciu, nikoho sme nikdy nenapádali. Vyprosím si od teba takéto sprosté reči,” odkazuje Kašper koaličnému kolegovi Kremskému.

Uviedol, že ľudia zo Sme rodina na rozdiel od Kremského na súdoch a v nemocniciach boli. “Nenašiel som zatiaľ jediného sudcu, jediný súd, jedinú nemocnicu a jediného lekára v regiónoch, ktorý by v takejto podobe reformu podporil. Už tretiu v poradí. Mimochodom viacerí tvoji kolegovia sú proti tejto reforme a ty to dobre vieš.”

Kašper súhlasí, že reforma musí byť:

“Obnovujme súdy, nemocnice, zabezpečme nové technické vybavenie. Ale nezverejňujme, že ideme rušiť 10 okresných súdov, potom 20, potom 4. Vo štvrtej a piatej verzii ich bude koľko? A najhoršie je, že sa to deje bez komunikácie s tými, ktorých sa to týka. Z Ministerstva zdravotníctva unikol zoznam 22 nemocníc, ktoré sa mali rušiť. Mnohé majú prísť o svoje oddelenia. Nasledovalo takmer 100.000 podpisov proti tomu len v Rimavskej Sobote a Snine. Mladí lekári išli kvôli tomu radšej robiť do Čiech, lebo nemali istotu. Ale to ty nemôžeš vedieť, lebo si v tých regiónoch nebol. Do regiónov ste mohli a mali chodiť vy, pýtať sa, ako sa ich reforma dotkne, či pôjdu na pôrod alebo na súd 10 alebo 100 km.”

Na záver Kašper odkázal Kremskému: “A to, že napíšeš takýto status v takýto sviatočný deň len hovorí o tvojom charaktere a rešpekte, strašné sklamanie z teba. Radšej si zapáľ sviečku a spomeň si na tvojich blízkych. To bude oveľa užitočnejšie ako napádať tých, ktorí vždy držali s vami.”

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 19:44

Bývalá dánska panovníčka Margaréta II., ktorá v januári abdikovala, si začiatkom týždňa pri páde poranila krk a zlomila ruku, pričom ju nakrátko hospitalizovali. Oznámil to v piatok kráľovský palác, informuje agentúra AFP.

Včera 19:35

Na pohreb bývalého talianskeho futbalového reprezentanta Salvatoreho “Tota” Schillaciho prišli tisíce fanúšikov. Niekdajší útočník zomrel v stredu vo veku 59 rokov po boji s rakovinou hrubého čreva.

Salvatore "Toto" Schillaci
Rakva s pozostatkami bývalého talianskeho futbalistu Salvatoreho Schillaciho je vystavená v katedrále počas pohrebného obradu v Palerme v piatok 20. septemra 2024
Včera 19:33

Ministri srbskej vlády v piatok odsúhlasili plán na opätovné zavedenie povinnej vojenskej služby, ktorú v krajine zrušili pred 14 rokmi. Podľa agentúry Reuters, citovanej TASR, o tom v piatok informoval srbský prezident Aleksandar Vučič, ktorý tento súhlas privítal ako dôležitý krok k zlepšeniu pripravenosti krajiny na obranu.

Včera 19:25

Vedúci ekonomický index v USA pokračoval v auguste v poklese, tempo poklesu sa však v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom zmiernilo. Navyše, pokles bol miernejší aj v porovnaní s očakávaniami ekonómov.

Včera 19:25

Mestský úrad v Klagenfurte, metropole rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko, v piatok oznámil, že pitná voda bola na niektorých miestach kontaminovaná enterokokmi. Zdravotný úrad preto preventívne odporúča piť v celom meste len prevarenú vodu.

Včera 19:25

Portugalsko dostalo pod kontrolu už aj posledné lesné požiare vyčíňajúce na severe krajiny. Oznámili to v piatok tamojší hasiči, informuje agentúra AFP.

Včera 18:58

Venezuelský opozičný líder Edmundo González Urrutia, ktorý kandidoval v júlových prezidentských voľbách, v piatok uviedol, že hľadal diplomatický azyl po tom, ako ho varovali, že venezuelské bezpečnostné zložky prezidenta Nicolása Madura “po ňom idú”.

Včera 18:58

Mladého muža zadržaného po útoku nožom v holandskom meste Rotterdam, pri ktorom prišla o život jedna osoba a ďalšia utrpela vážne zranenia, podozrievajú z vraždy s teroristickým motívom. V piatok to oznámila holandská prokuratúra.

Včera 18:56

Poľská centrálna banka pokračuje vo výraznom zvyšovaní zlatých rezerv. Uviedla to banka s tým, že ku koncu augusta dosiahli jej zlaté rezervy v prepočte zhruba 29 miliárd eur.

Včera 18:55

Ruská vláda zvažuje výrazné zvýšenie jednorazového príspevku, ktorý musia zahraničné podniky, opúšťajúce ruský trh, zaplatiť do štátneho rozpočtu. Takzvanú daň z odchodu plánuje vláda zvýšiť oproti súčasnej hodnote takmer trojnásobne na 40 %. Uviedol to v piatok denník RBC, na ktorý sa odvolala agentúra Reuters.

Včera 18:55

Financovanie nových jadrových zdrojov v krajinách OECD a v rozvojových krajinách, pripravenosť jadrového dodávateľského reťazca, rozvoj kvalifikovanej pracovnej sily či výstavba malých modulárnych reaktorov boli témami ministerskej konferencie Roadmaps to New Nuclear v Paríži. Slovensko na konferencii zastupoval štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Kamil Šaško. V piatok o tom informoval tlačový odbor MH SR.

Včera 18:53

Ak obce vytvárajú neúčinný systém kontroly, porušujú tým zákon o obecnom zriadení. Výkon dozoru nad dodržiavaním zákonov obcami patrí prokuratúre. Uviedol to pre TASR tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR, v reakcii na zistenia Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali