Poslanci ukončili rokovanie skôr, vrátia sa do lavíc opäť v utorok

❚❚

Bratislava 20. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie krátko po 12.00 h, hoci zvyčajne sa v tento deň končí o 14.00 h. V závere rokovacieho dňa sa vrátili k diskusii k návrhu na prijatie uznesenia, ktoré má reagovať na uznesenie Európskeho parlamentu (EP) z 11. apríla o začlenení práva na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie. Návrh predložil poslanec Rastislav Krátky

parlament
Ilustračné foto

Piatkovému rokovaniu dominovala diskusia k správe o činnosti prokuratúry za minulý rok, ktorú prišiel predstaviť generálny prokurátor Maroš Žilinka. Koalícia vyčítala opozičným poslancom, že sa v rozprave nevenujú správe, ale osobe Žilinku a jeho krokom. Poslanci sa na rokovanie 19. schôdze vrátia opäť v utorok (24. 9.). Na programe majú od rána viacero noviel z dielne ministerstva dopravy.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:23

Nálada vo francúzskom výrobnom sektore tento mesiac stagnovala, v rámci celého podnikateľského sektora však zaznamenala mierny rast. Uviedol to v piatok francúzsky štatistický úrad INSEE, ktorého údaje zverejnil portál RTTNews.

14:23

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) dokončila predaj svojej bieloruskej dcéry Priorbank spoločnosti Soven 1 Holding zo Spojených arabských emirátov.

14:23

Mnohí živnostníci budú mať problém na dôchodku vyžiť, ak si už v súčasnosti neodložia financie na penziu. Polovica samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) neplatí v súčasnosti štátu žiadne sociálne odvody, väčšina z ostatných zase platí len minimálne odvody. Státisíce živnostníkov bude tak v budúcnosti dostávať nízky dôchodok. Upozornil na to analytik online investičnej platformy Portu Marek Malina.

14:21

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck vyzval skupinu Volkswagen, aby nezatvárala závody. Na udržanie závodov by sa malo sústrediť všetko úsilie, povedal Habeck v rámci návštevy závodu Volkswagenu v meste Emden v Dolnom Sasku.

14:21

Čínska centrálna banka prekvapivo nezmenila svoje hlavné úrokové sadzby. TASR o tom informuje na základe správy CNBC. People’s Bank of China (PBOC) ponechala svoju základnú sadzbu jednoročných úverov (LPR) na 3,35 % a päťročnú LPR na 3,85 %.

14:20

Väčšina záujemcov o hypotéku musí mať v súčasnosti k dispozícii vlastné zdroje na jej dofinancovanie. Dofinancovanie prostredníctvom ďalšieho úveru je aktuálne z dôvodu obmedzených príjmov domácností často nemožné, existujú však isté riešenia, priblížila riaditeľka pre úvery finančno-sprostredkovateľskej spoločnosti FinGo.sk Eva Šablová. Tá ďalej hovorí o možnom znížení úrokových sadzieb v budúcnosti.

14:20

Dvadsať členských krajín EÚ, vrátane Slovenska, v piatok odoslalo spoločnú výzvu pre novú Európsku komisiu (EK) týkajúcu sa priorít na jednotnom trhu EÚ a zvýšenia konkurencieschopnosti.

14:11

Do protipovodňovej ochrany v Maďarsku je zapojených 1936 príslušníkov ozbrojených síl v 13 lokalitách. Podľa servera atv.hu to povedal v piatok maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky.

14:11

Rada Európy (RE) v piatok vyzvala Maďarsko, aby zreformovalo svoju legislatívu o doživotných trestoch.

14:08

Ministri energetiky skupiny krajín G7 a ďalších štátov budú v pondelok rokovať o vážne poškodenej energetickej infraštruktúre Ukrajiny, uviedol taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

14:07

Čínska ZOO pod tlakom rozhnevaných návštevníkov priznala, že jej pandy sú v skutočnosti iba nafarbené psy.

14:06

EÚ poskytne Ukrajine novú pôžičku až do výšky 35 miliárd eur. Oznámila to v piatok v Kyjeve predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.

Leyenová Vojna
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vítajú počas stretnutia v Kyjeve v piatok 20. septembra 2024
14:04

Poľská vláda sa rozhodla druhýkrát rozšíriť oblasť, na ktorú sa vzťahuje stav živelnej pohromy pre ničivé záplavy.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali