Poradca premiéra z neho urobil hlupáka

❚❚

Bratislava 13. júla 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook video)

 

V predchádzajúcich dňoch sa stalo niekoľko zaujímavých udalostí v súvislosti s postojmi Slovenska voči Ukrajine, ktoré do celej veci len vniesli ďalší dym a nejasnosti

Na snímke premiér Robert Fico
Na snímke premiér Robert Fico

Na samite NATO vo Washingtone sa blysli naši traja predstavitelia – prezident Peter Pellegrini, minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných veci Juraj Blanár, ktorí podpísali dokument – deklaráciu NATO, ktorá konštatuje, že Ukrajina patrí do NATO a jej účasť v ňom je “nezvratná”, pričom prezident Peter Pellegrini k tomu ešte priložil, že ruská agresia je nevyprovokovaná.

.

Ešte ani nevyschol atrament našich predstaviteľov na deklarácii a doma premiér Robert Fico zverejnil video, v ktorom tvrdil, že Ukrajina v NATO je zárukou tretej svetovej vojny. Premiér je k pravde bližšie, veď súčasná vojna, ktorá sa kedykoľvek môže rozšíriť na celú Európu sa vedie práve kvôli odhodlaniu NATO prijať Ukrajinu ako svojho člena. Fico vo svojom videu tiež tvrdil, že Smer bude blokovať vstup Ukrajiny do NATO.

Ťažko to hodnotiť inak, ako silnú schizofréniu, keď prezident republiky a dvaja ministri podpisujú dokument, že vstup Ukrajiny do NATO je “nezvratný” a že tam patrí, a premiér v tom istom čase tvrdí, že jej vstupu budeme brániť.

.

„Verejne opakujem, že Smer a jeho poslanci nebudú v Národnej rade súhlasiť s členstvom Ukrajiny v NATO. Chápem želania Ukrajiny, je to suverénna krajina, ale členstvo Ukrajiny v NATO je akurát tak zárukou tretej svetovej vojny,“ povedal Fico v spomínanom videu a jeho dvaja ministri, členovia Smeru, práve podpísali presný opak.

Na toto Ficovo video zas zareagoval Eduard Chmelár – jeho poradca pre politické záležitosti. Robertovi Ficovi chrstol do očí, že asi zabudol, že je premiér a úmyselne sa postavil do zúženej straníckej polohy, aby mohol vyzerať doma pekný.

Predseda vlády vo videu ďalej tvrdil, že ministrov, ktorí sa zúčastnili samitu požiadal, aby „pri vyjednávaní záverečnej deklarácie trvali na tom, že členstvo Ukrajiny v NATO je možné len vtedy, ak s tým budú súhlasiť všetky členské štáty NATO vo svojich parlamentoch a ak budú splnené všetky podmienky na členstvo“.

Chmelár však Fica úplne vysmial pričom napísal, že takéto hry na principiálne postoje urážajú ľudskú inteligenciu, pričom vládni predstavitelia podľa neho veria, že ľudia sú takí nezorientovaní v problematike, že im tieto postupy zhltnú. Podľa Chmelára totiž nového člena do NATO inak, ako súhlasom všetkých krajín ani nie je možné prijať. Čiže naša podmienka je v podstate nulitná a Chmelár tvrdí, že veľmociam musíme byť na smiech.

Chmelár sa tiež pýta, prečo nie sme v odmietaní vojny dôraznejší. Veď keď Fico chápe, že Ukrajina v NATO je zárukou tretej svetovej vojny, prečo súhlasí s jej “nezvratným” prijatím do NATO. Nedá sa to inak vysvetliť iba tým, že NATO jednoducho klame Ukrajinu a Fico to vie.

.

Treba povedať, že Chmelár má v mnohom pravdu, a politici Smeru sa hrajú s voličmi ako s malými deťmi. Na celej situácii je však zaujímavé práve to, že v rámci Smeru, v rámci slovenskej vrcholovej politiky a v rámci najvyššieho vedenia štátu môžeme hovoriť nie o schizofrénii, ale rovno o bipolárnej poruche. Nie len že najvyšší predstavitelia štátu niečo iné hovoria a niečo iné robia, pričom si vzájomne protirečia, ale ešte aj poradca premiéra zo svojho vlastného šéfa urobí svojimi vyjadreniami riadneho blbečka.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:23

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že Rusko do jeho krajiny prinieslo vojnu a malo by za to pocítiť aj následky. Jeho vyjadrenia prišli po bezprecedentnom prieniku ukrajinských síl cez hranice do ruskej Kurskej oblasti.

20:21

Ak sa venezuelský prezident Nicolás Maduro rozhodne udržať pri moci silou, hrozí hromadný odchod občanov z krajiny, varovala vo štvrtok tamojšia opozičná líderka María Corina Machadová, podľa ktorej by mohlo vo veľmi krátkom čase emigrovať tri až päť miliónov Venezuelčanov.

19:50

Africké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (Africa CDC) vo štvrtok oznámilo, že na budúci týždeň pravdepodobne vyhlási stav ohrozenia verejného zdravia v súvislosti s nárastom nakazených vírusovou infekciou opičích kiahní na africkom kontinente.

19:35

V snahe zmierniť sklamanie fanúšikov americkej speváčky Taylor Swiftovej zo zrušenia jej troch koncertov ponúka rakúska metropola Viedeň malé “odškodnenie“. Každý, kto predloží vstupenku, si môže dať zadarmo hamburger vo vychytenom burger shope. Niektoré reštaurácie ponúkajú “Swifties”, ako sa prezývajú fanúšikovia speváčky, nápoje zdarma. Nemenovaný reťazec kaviarní sa pridal s grátis kávou.

19:34

Spojené štáty vo štvrtok uvalili zákaz na dovoz produktov od ďalších piatich čínskych firiem, ktoré podozrievajú z porušovania ľudských práv etnických Ujgurov.

19:32

Združenie nemeckých letísk vo štvrtok navrhlo rokovania so skupinou klimatických aktivistov Posledná generácia (Letzte Generation) – po tom, čo demonštrácie aktivistov narušili letovú prevádzku na viacerých letiskách v krajine. Združenie tvrdí, že takéto protesty neprispievajú k riešeniu problémov.

18:54

Laureát Nobelovej ceny za mier a nový premiér dočasnej bangladéšskej vlády Muhammad Júnus vo štvrtok zložil prísahu do rúk prezidenta Muhammada Šahabuddína v prezidentskom paláci Bangabhaban v Dháke.

18:52

Ceny zemného plynu v Európe vo štvrtok vzrástli a posunuli sa na nové tohtoročné maximum, keď popoludní dosiahli takmer 39,50 eura za megawatthodinu (MWh). Ceny nahor tlačí najnovší vývoj konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorý zvyšuje obavy o zastavenie dodávok suroviny cez ukrajinské územie.

18:37

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nebol oprávnený rokovať v mene Európskej únie s prezidentmi Ukrajiny, Ruska a Číny ani s kandidátom na prezidenta USA Donaldom Trumpom v rámci takzvanej “mierovej misie”, preto je veľmi pravdepodobné, že náklady na uvedené cesty boli hradené z maďarského štátneho rozpočtu. Vyplýva to zo štvrtkovej analýzy servera mfor.hu.

18:35

Európska únia považuje vpád ukrajinských ozbrojencov do pohraničnej Kurskej oblasti za legitímne právo na obranu vo vojne proti Rusku.

18:25

Dovedna 12 mín z čias druhej svetovej vojny objavili v približne sedemmetrovej hĺbke v jazere Bled v Slovinsku. Hľadanie mín inicioval potápač zo zahraničia, ktorý na dne spomínaného jazera našiel v stredu v ranných hodinách jednu z mín. Následne bezprostredne o náleze informoval tamojšiu políciu, ktorá oblasť zabezpečila.

18:08

Izraelská armáda uskutočnila vo štvrtok nálety na veliteľské a riadiace stanovištia palestínskej militantnej organizácie Hamasu umiestnené v dvoch školách v meste Gaza.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke melóny na začiatku melónovej sezóny vo fontáne v centre najväčšieho moskovského obchodu s luxusným tovarom GUM na Červenom námestí v Moskve

Autor: TASR/AP-Alexander Zemlianichenko

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
Na Západe odhalili čo je cieľom ukrajinskej ofenzívy v Kursku
SNS chce obmedziť propagáciu tém o sexuálnej orientácii v školách
Banksy odhalil tri nové diela so zvieracím motívom
Nemecká polícia prehľadala domovy členov aktivistickej skupiny Letzte Generation v rôznych nemeckých mestách
Muž, ktorý sa vyhrážal Branislavovi Becíkovi zastrelením, spoznal trest
Ďalšia aféra z Paríža: Za obranu kresťanstva do basy…
Zarážajúce zistenia NKÚ. Takto sa u nás šafárilo s vakcínami proti ochoreniu COVID-19
Biden sa obáva občianskej vojny
Viktória Forsterová: “Je to veľká škoda, veľmi som chcela postúpiť a tá stotinka ma veľmi mrzí”
Igor Bukovský: “Verejnosť sa aj na tomto príklade môže presvedčiť, že Slovensko nie je demokratickou krajinou”
V Bulharsku schválili zákaz šírenia tém o LGBT+ v školách
Premiér sa vyjadril k najhorúcejšej téme: Tejto političke odporúčam, aby sa vrátila na školu
Susko podal dovolanie v prípade Kováčika a nariadil prerušiť výkon trestu. Bývalý špeciálny prokurátor je vonku
Milan Uhrík: “Žiadame predstaviteľov vlády, aby bojkotovali záverečný ceremoniál na dúhovej olympiáde v Paríží.”
Valerij Gerasimov: “Postup AFU hlboko do Kurskej oblasti bol zastavený.”
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali