Poľsko chce zaujať miesto Británie v Európskej únii, Poliaci úplne stratili zmysel pre realitu

❚❚

Varšava 4. februára 2020 (HSP/Foto:SITA/AP-Virginia Mayo)

 

Pre mainstreamom zmanipulovaných liberálov je odchod Británie z Európskej únie nepochybne tragédiou. Záujem o nahradenie pozícií Británie v EÚ prejavili Ukrajinci a Poliaci. Politici oboch štátov sú presvedčení, že dokážu Britániu v EÚ nahradiť a to je dôvodom minimálne na zamyslenie. Informácie prináša portál topcor

Na snímke Jacek Czaputowicz

Pokiaľ tragikomický návrh Ukrajiny pobavil celú európsku verejnosť a dá sa vnímať ako zvrátená anekdota, v prípade Poľska ide o prejav prílišnej domýšľavosti poľských elít. Poľské elity evidentne stratili zmysel pre realitu a sú presvedčení že v servilnej pozícii môžu namiesto Britov ako páni zasadnúť pri spoločnom európskom stole. Nie nemôžu, domýšľavých a zakomplexovaných slovanských šmelinárov pri európskom stole nikto z plnohodnotných štátov EÚ jednoducho vítať nechce. Ani Francúzi, ani Nemci, ani Španieli a ani Taliani jednoducho Poliakov za plnohodnotných partnerov vnímať nemôžu.

.

Poľský minister zahraničných vecí však odmieta vidieť veci v pravom svetle. Czaputovicz je stále presvedčený, že Varšava plnohodnotne Londýn nahradí. V tomto pokrivenom vnímaní vlastnej dôležitosti poľské elity značne pripomínajú kosovskoalbánske elity, ktoré sa takisto hrdia tým, že sú vernými americkými lokajmi. Určitý rozdiel medzi poľskými elitami a kosovskoalbánskymi elitami však ešte stále existuje – poľské politické elity nie sú teroristami, vo svojej servilite a násilnom presadzovaní amerických predstáv sa však poľské elity kosovskoalbánskym elitám minimálne vyrovnajú.

Odchod Británie z EÚ znamená pre EÚ jednoznačne stratu. Túto stratu Poliaci a Ukrajinci ani keby sa spojili do jedného štátu a všetky svoje negatíva označili za pozitíva, nahradiť nedokážu. A čo je najzábavnejšie, rok 2020 je posledným rokom, v ktorom Poliaci môžu očakávať od EÚ finančné príspevky. V roku 2021 budú musieť Poliaci začať financovať aktivity EÚ a budú si musieť zvyknúť na skutočnosť, že od EÚ už žiadne financie na poľský účet neprídu. Briti, pokiaľ boli v EÚ, si svoje povinnosti plnili a menej rozvinuté štáty EÚ dotovali, vrátane Poľska. Skúste si položiť rovnakú otázku ako cynici na ruských sociálnych sieťach, či to isté čo dokázali v EÚ Briti, dokážu aj Poliaci či Ukrajinci.

.

Takže aby sme to zhrnuli – tragédia sa odchodom Británie z EÚ nekončí, tragédia sa len začína. Splnenie poľských ambícií bude znamenať ďalšiu degradáciu EÚ, ktorá v konečnom dôsledku môže viesť k totálnemu rozpadu únie a zvýšeniu závislosti Európy od USA.

František Olčaj

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:33

Japonské úrady varovali v stredu obyvateľov pred príchodom “veľmi silného” tajfúnu Šan-šan, ktorý najprv zasiahne juhozápad krajiny a neskôr sa presunie na severovýchod. Podľa Japonskej meteorologickej agentúry prinesie prívalové dažde, silný vietor a mohutné vlnobitie, informovali agentúry Reuters a AFP.

Tajfún sprevádzajú nárazy vetra s rýchlosťou 252 km/h. Úrady nariadili evakuáciu viac ako 850.000 obyvateľov prefektúry Kagošima na ostrove Kjúšú a prefektúr Aiči a Šizuoka na ostrove Honšú.

11:32

Návrh dohody medzi vládou SR a vládou Uzbeckej republiky by mal prispieť k zlepšeniu hospodárskej spolupráce medzi týmto krajinami, a to napríklad v oblasti energetiky, poľnohospodárstva a potravinárstva, zdravotníctva a farmaceutického priemyslu. Vyplýva to z návrhu, ktorý v stredu schválila vláda.

Medzi hlavné oblasti potenciálnej spolupráce by mala patriť taktiež výroba komponentov pre automobilový priemysel, budovanie dopravnej infraštruktúry, obranný a bezpečnostný priemysel.

11:31

Vojenské lesy a majetky (VLM) môžu odpredať nehnuteľný a hnuteľný majetok v celkovej hodnote viac ako 452.000 eur súkromným firmám Benzinex Slovakia a Spravspol. Túto výnimku zo zákona schválila v stredu vláda.

11:27

Zmeny v oblasti elektronického výkonu verejnej moci si vzhľadom na ich povahu a rozsah vyžiadajú tvorbu nového zákona. Vyplýva to z návrhu Legislatívneho zámeru o elektronickej verejnej správe z dielne Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ku ktorému prebieha medzirezortné pripomienkové konanie.

11:09

Vyšetrovateľ trnavskej krajskej kriminálky začal v prípade nájdeného tela mŕtveho muža v rieke Morava neďaleko mesta Holíč v okrese Skalica trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

10:35

Deficit verejných financií SR môže v tomto roku dosiahnuť 7,373 miliardy eur alebo 5,6 % hrubého domáceho produktu (HDP). Predpokladá to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) v aktuálnom augustovom rozpočtovom semafore, ktorý aktualizuje každý mesiac. Ide o jej odhad na základe aktuálnych informácií a za predpokladu, že vláda neprijme dodatočné opatrenia.

10:34

Výskumníci bezpečnostnej spoločnosti Eset odhalili phishingovú kampaň zameranú na používateľov zariadení s Androidom a iOS. Ide o pozoruhodnú techniku, pretože phishingovú aplikáciu inštaluje z webovej stránky tretej strany bez toho, aby to používateľ povolil. Tieto aplikácie sa zameriavali najmä na klientov bánk. Informoval o tom v stredu Peter Blažečka zo spoločnosti.

10:28

Dánsky hračkársky gigant Lego dosiahol v prvom polroku výrazný nárast tržieb aj zisku. Čistý zisk sa v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšil o 16 % na 6 miliárd dánskych korún (804 miliónov eur). Tržby vzrástli o 13 % na 31 miliárd DKK. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFO a DPA.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia pádlujú po rieke Mohan v nemeckom Frankfurte nad Mohanom pri západe slnka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

René Pavlík

Pavel Jacz

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali