Polícia zadržala muža za drogovú trestnú činnosť, mal u seba drogy za 30.000 eur

❚❚

Radošovce 13. marca 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Obvinením muža z obzvlášť závažného zločinu sa skončila spolupráca policajtov odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Trnava s 1. operatívnym oddelením odboru Bratislava Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (NAKA P PZ) a Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) Bratislava. Informovala o tom Mária Linkešová z KR PZ Trnava

drogy
Na snímke keksy z marihuany

Obvinený 40-ročný Seničan je za drogovú trestnú činnosť stíhaný väzobne. “Policajná razia prekvapila 40-ročného Seničana v piatok (10. 3.) večer v obci Radošovce v okrese Skalica. “Muž mal pri sebe plastové vrecko s bielou kryštalickou látkou a vo vozidle sme našli ďalšie vrecko s neznámou látkou, plastové vrece s obsahom zelenej sušiny a digitálnu váhu. Neskôr vykonal policajný výjazd u neho v senickom byte domovú prehliadku. V izbách mal poukrývané nádoby a dózy so zelenou sušinou,” uviedla Linkešová.

.

Podozrivé látky, rastliny aj koláče policajti zaistili a predbežným skúmaním sa potvrdilo, že muž mal pri sebe takmer tri gramy kokaínu, ktoré by na čiernom trhu predal približne za 100 eur za gram. “Z vysušenej marihuany, ktorej hmotnosť bola vyše kila, by sa dalo vyrobiť viac ako 2800 jednorazových dávok drogy a za jej predaj by zinkasoval do 30.000 eur. S drogami súviselo aj 86 sušienok, ktoré mal napiecť obvinený a k skutku sa priznal. Obsahovali stopy po THC a kanabinoidy,” informovala krajská policajná hovorkyňa.

Krajský vyšetrovateľ obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za prechovávanie a distribúciu drog vo väčšom rozsahu mu môže v zmysle zákona hroziť strata slobody na desať až 15 rokov.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:08

Ruská protivzdušná obrana zničila 16 ukrajinských dronov. Uviedlo ruské ministerstvo obrany na sociálnej sieti Telegram.

06:52

Ruské sily vstúpili na predmestie východoukrajinského frontového mesta Toreck. Uviedla predstaviteľka ukrajinskej armády. Oznámenie prichádza necelý týždeň po páde mesta Vuhledar, ktoré bolo jednou z bášt ukrajinskej obrany na Donbase.

06:49

 Najmenej desať ľudí zahynulo a päť ďalších utrpelo zranenia pri banskom závale v okrese Mumbwa na juhozápade Zambie.

06:48

Exprezident USA a kandidát Republikánskej strany do nadchádzajúcich prezidentských volieb Donald Trump vyhlásil, že Američania by nikdy nemali zabudnúť na útok palestínskeho hnutia Hamas na Izrael, ktorý sa uskutočnil minulý rok 7. októbra. Uviedol to na predvolebnom podujatí, kde si uctil pamiatku obetí.

06:46

Severná Kórea v budúcnosti môže vyslať príslušníkov svojich pravidelných ozbrojených síl na Ukrajinu, aby v bojoch podporili Rusko. Uviedol juhokórejský minister obrany Kim Jong-hjun. Pchjongjang a Moskva prehlbujú vojenskú spoluprácu od začiatku celoplošnej invázie na Ukrajinu

06:45

Prechodná prezidentská rada Haiti odovzdala rotujúce predsedníctvo architektovi Lesliemu Voltairovi napriek nesúhlasu odchádzajúceho predsedu Edgarda Leblanca Filsa, ktorý odmietol podpísať dekrét o ratifikácii tohto kroku. Rozkol v rade vytvára ďalšiu neistotu v krajine, ktorú dlhodobo sužujú vojny gangov, hlad a zlá bezpečnostná situácia. 

06:43

Kandidátka Demokratickej strany do nadchádzajúcich volieb a súčasná viceprezidentka USA Kamala Harrisová v rozhovore vyhlásila, že pokiaľ sa stane prezidentkou, nebude viesť mierové rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, pokiaľ na nich nebude zastúpená Ukrajina. 

06:42

Izraelská armáda uviedla, že po vypálení projektilov z Libanonu sa na celom území stredného Izraela aktivovali poplašné sirény.

06:40

Ruská raketa zasiahla v prístave v meste Odesa na juhu Ukrajiny loď plaviacu sa pod vlajkou Palau. Pri útoku zahynul jeden občan Ukrajiny a zranenia utrpeli piati cudzinci, oznámil gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper. Ide už o druhý takýto útok za dva dni.

06:39

V metropole Albánska došlo k potýčkam medzi políciou a opozičnými demonštrantami, ktorí požadujú odstúpenie dlhoročného premiéra Ediho Ramu. Polícia uviedla, že pri strete s demonštrantmi sa zranilo 10 jej príslušníkov, na ktorých dav hádzal zápalné fľaše. Tie ľahko zranili aj troch demonštrantov. 

06:38

Americký exprezident Donald Trump, ktorý je kandidátom Republikánskej strany do nadchádzajúcich volieb vyhlásil, že medzi imigrantmi v USA je “veľa zlých génov”. Uviedol tak v súvislosti s vraždami, ktoré páchajú nelegálni migranti. 

06:36

Stovky ľudí sa zúčastnili v berlínskej štvrti Kreuzberg na propalestínskej demonštrácii pri príležitosti prvého výročia rozsiahleho útoku na Izrael, ktorý viedla palestínska militantná skupina Hamas.

06:34

Po stvárnení Ellen Ripleyovej z filmovej ságy Votrelec sa zo Sigourney Weaverovej stala svetoznáma herečka. Uznanie však dosiahla aj za úlohu antropologičky Dian Fosseyovej v snímke Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej. Na Oscara ju nominovali aj za rolu v komédii Podnikavé dievča. V utorok 8. októbra bude mať americká herečka 75 rokov.

Včera 20:08

Ceny ropy v pondelok popoludní vzrástli o viac ako tri percentá, pričom cena ropnej zmesi Brent prekročila hranicu 80 USD za barel a je najvyššia od augusta. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Včera 20:06

Ruský štátny mediálny holding VGTRK sa v pondelok stal terčom rozsiahleho kybernetického útoku, za ktorým podľa zdroja z ukrajinskej vlády stáli ukrajinskí hekeri, píše TASR podľa agentúry Reuters.

Webová stránka spoločnosti VGTRK (Celoruská štátna televízna a rozhlasová spoločnosť) sa v pondelok dopoludnia nenačítavala a 24-hodinový spravodajský kanál Rossija-24 nebol dostupný online.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke členovia družstva \"Colla Jove de Tarragona\" padajú pred dokončením ľudskej veže počas 29. ročníka súťaže v stavaní ľudských veží v katalánskom meste Tarragona na severovýchode Španielska

Autor: TASR/AP-Emilio Morenatti

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali