Polícia zadržala 39-ročného muža z okresu Kežmarok za týranie rodiny

❚❚

Kežmarok 29. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj)

 

V cele policajného zaistenia skončil 39-ročný muž z okresu Kežmarok, ktorý dlhodobo vulgárne nadával manželke i deťom a fyzicky ich napádal. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, obvinili ho zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby

Ilustračné foto

“Dokonca ich mal vyhodiť z domu, a tak dva mesiace trávili celé dni vonku, domov sa vracali až v noci, keď otec spal. Bránil im v spánku a základnej hygiene. Konanie 39-ročného muža vyvolávalo u manželky a detí strach,” spresnila hovorkyňa.

.

Ak sa obvinenému pred súdom preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:11

Vo veku 70 rokov zomrel americký hudobník Tito Jackson, bývalý člen chlapčenskej skupiny The Jackson 5. TASR o tom informuje podľa pondelkovej správy agentúry AP.

“S ťažkým srdcom oznamujeme, že náš milovaný otec, člen Rokenrolovej siene slávy, Tito Jackson už viac nie je s nami. Sme zaskočení, smutní a zlomení. Náš otec bol úžasný človek, ktorý sa staral o tom, aby sa mal každý dobre,” oznámili spevákovi synovia TJ, Taj a Taryll v nedeľu večer na sociálnej sieti Instagram.

Tito Jackson
Na snímke Tito Jackson
11:09

Hodnota nových objednávok v priemysle v júli 2024 medziročne klesla o 1,5 % a dosiahla objem 4,44 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky v priemysle medzimesačne znížili o 2,8 %. V pondelok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:09

Medziročné tempo rastu inflácie v Taliansku sa v auguste spomalilo. Ukázali to v pondelok spresnené údaje štatistického úradu ISTAT, ktoré potvrdili predbežný odhad.

10:53

Počet žiadateľov o azyl v Európskej únii, Nórsku a Švajčiarsku za prvú polovicu tohto roka mierne klesol. Stále je ich však viac ako pol milióna, vyplýva z údajov zverejnených v pondelok Agentúrou EÚ pre azyl (EUAA).

10:52

Nemecko musí vynaložiť väčšie úsilie, aby prekonalo ekonomické a štrukturálne problémy. Uviedol to prezident Bundesbanky a člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) Joachim Nagel.

10:52

Situácia v dôsledku neutíchajúceho prudkého dažďa a rozsiahlych záplav zostáva v Rumunsku napätá aj v priebehu pondelka. Povodne si cez víkend v tejto krajine vyžiadali najmenej šesť ľudských obetí.

10:50

Cena zlata v pondelok ráno opäť smerovala nahor a dosiahla nový rekord. Spotová cena zlata na londýnskej burze stúpla na 2589,64 amerických dolárov (2337,01 eura) za troyskú uncu (31,1 g), čo bola doteraz najvyššia hodnota. V prepočte na eurá dosiahla cena v pondelok tiež rekordných 2334,80 eura za uncu.

10:50

Úrad pre územné plánovanie a výstavbu (ÚÚPV) SR bude školiť samosprávy v oblasti územného plánovania. Bezplatné školenia sa uskutočnia v každom krajskom meste a ich cieľom je vysvetliť príslušné ustanovenia zákona o územnom plánovaní a ďalšie súvisiace predpisy. Školenia ÚÚPV organizuje v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). V pondelok o tom informovala Ida Dupačová z tlačového odboru ÚÚPV SR.

09:44

Francúzsky eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton s okamžitou platnosťou rezignoval z funkcie a stiahol aj svoju kandidatúru do formujúcej sa novej Európskej komisie (EK). V pondelok to oznámil na sociálnej sieti X.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali