Polícia v Žilinskom kraji minulý týždeň odhalila 32 vodičov pod vplyvom alkoholu

Polícia v Žilinskom kraji minulý týždeň odhalila 32 vodičov pod vplyvom alkoholu

Žilina 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR – Žilinský kraj)

 

Policajti počas minulého týždňa v Žilinskom kraji odhalili 32 motoristov pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku s výsledkom do jedného promile malo 24 z nich, ďalších osem nafúkalo nad jedno promile. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová

Ilustračné foto

“Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu, jeden vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 36 vodičov nemotorových vozidiel,” priblížila Kremeňová.

Reklama

Polícia naďalej apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:58

Demokratická strana považuje viceprezidentku USA Kamalu Harrisovú za najpravdepodobnejšiu náhradu za Bidena, ak sa odmietne zúčastniť nadchádzajúcich volieb.

Informuje o tom denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na sponzorov volebnej kampane.

Podľa novín prezident zatiaľ nemá náladu odstúpiť z boja ani po neúspešných debatách s Trumpom.

Demokratická strana zároveň už zvažuje alternatívnu možnosť – aj napriek tomu, že Harrisovej ratingy sú rovnako nízke ako Bidenove, konštatuje WSJ.

Včera 19:43

Lídra Luhanskej oblasti Leonida Pasečnika odsúdili v utorok na Ukrajine v neprítomnosti na 12-ročné väzenie za podpísanie dohody s Kremľom. Pasečnik, ako líder samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR), spoločne s vodcom samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denispm Pušilinom podpísali 21. februára 2022 s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pakt o vzájomnej pomoci. Dvojica proruských lídrov v Donbase následne požiadala Putina o vojenskú pomoc.

Včera 19:42

Talianske úrady v regióne Kalábria zadržali a zhabali dva vojenské drony vyrobené v Číne, ktoré smerovali do Líbye, uviedla v utorok colná polícia.

Včera 19:40

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval v utorok maďarského premiéra Viktora Orbána, aby sa pripojil k mierovým snahám Ukrajiny.

Orbán  Zelenskyj
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo)
Včera 19:37

Delegácia Belehradu na čele s riaditeľom srbského vládneho Úradu pre Kosovo a Metochiju (KKM) Petrom Petkovičom sa v utorok popoludní stretla v Bruseli s osobitným vyslancom Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou Miroslavom Lajčákom a jeho tímom.

Včera 18:52

Libanonské hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že odpálilo desiatky rakiet na sever Izraela v rámci odvetného útoku.

Včera 18:50

Litovské ministerstvo zahraničných vecí vznieslo v utorok Rusku diplomatický protest v súvislosti s nepovoleným vstupom ruského civilného lietadla do vzdušného priestoru Litvy. Lietadlo ruskej leteckej spoločnosti Pobeda vstúpilo približne v nedeľu večer na minútu nad Baltským morom do vzdušného priestoru Litvy počas letu z moskovského letiska Vnukovo do Kaliningradskej oblasti, uviedlo litovské ministerstvo vo vyhlásení.

Včera 18:49

Svetová meteorologická organizácia (WMO) vyhlásila v utorok vlaňajšiu cyklónu Freddy za dosiaľ najdlhšie trvajúcu tropickú búrku. Freddy trval 36 dní, pričom pustošil najmä pobrežie východnej Afriky.

Včera 18:20

Šéf Kremľa Vladimir Putin sa stretne v stredu počas summitu hláv štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v Kazachstane s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom a tureckým lídrom Tayyipom Erdoganom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali