Polícia pripravuje pre koncert AC/DC v Bratislave rozsiahle opatrenia

❚❚

Bratislava 18. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Policajti pripravujú v súvislosti s koncertom hardrockovej skupiny AC/DC v bratislavských Vajnoroch rozsiahle bezpečnostné opatrenia. Zamerané budú na ochranu života, zdravia, majetku občanov i verejného poriadku. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff

Koncert AC/DC
Na snímke prípravy na koncert legendárnej austrálskej rockovej skupiny AC/DC na Starom letisku v bratislavských Vajnoroch

“V rámci opatrenia policajti spolupracujú s mestskou časťou Vajnory, s organizátorom podujatia, Dopravným podnikom Bratislava, Mestskou políciou hlavného mesta SR Bratislavy, príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ako aj inými štátnymi inštitúciami,” priblížil Szeiff.

.

Dopravní policajti budú v mieste konania koncertu aj v jeho okolí monitorovať dopravno-bezpečnostnú situáciu. V prípade možných komplikácii ju budú usmerňovať. Vodiči majú podľa nich počítať s možnými významnými obmedzeniami v premávke v blízkosti Starého letiska vo Vajnoroch.

Polícia vyzýva vodičov, aby necestovali v nedeľu (21. 7.) popoludní do mestskej časti Vajnory, prípadne sa vyhli tejto mestskej časti a na prejazd využili alternatívnu trasu. V nedeľu od 12.00 h do nasledujúcej 3.00 h bude vstup do Vajnôr povolený len obyvateľom s trvalým pobytom v tejto mestskej časti. Policajti zároveň upozornili, že vajnorský nadjazd v úseku až po kruhový objazd bude uzavretý pre motorové vozidlá. O prípadných aktuálnych zmenách v doprave budú verejnosť priebežne informovať.

.

Policajti vyzvali návštevníkov koncertu, aby so sebou nebrali pyrotechnické výrobky, chladné alebo strelné zbrane, prípadne iné nebezpečné predmety.

Spolu s príslušníkmi Mestskej polície Bratislava budú situáciu operatívne monitorovať, priebežne vyhodnocovať a postupovať v zmysle zákona. “V prípade, ak by došlo k narúšaniu verejného poriadku, prípadne páchania protiprávnej činnosti, policajti využijú oprávnenia dané zákonom za účelom obnovenia verejného poriadku,” dodali.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:25

Španielsky pretekár Alex Palou z tímu Chip Ganassi získal svoj tretí titul v zámorskej formulovej sérii IndyCar. V záverečných pretekoch sezóny v Nashville mu k celkovému prvenstvu stačilo aj 11. miesto.

Alex Palou
Španielsky pretekár Alex Palou z tímu Chip Ganassi získal svoj tretí titul v zámorskej formulovej sérii IndyCar 15. septembra 2024 v v Nashville
09:22

Šéf najväčšej talianskej banky UniCredit podporuje zlúčenie s nemeckou Commerzbank. UniCredit má záujem o konštruktívny dialóg s vedením, uviedol Andrea Orcel, generálny riaditeľ skupiny, pre pondelkové vydanie denníka Handelsblatt.

09:14

V juhoindickom štáte Kérala zomrel na vírus nipah 24-ročný študent, oznámili v pondelok miestni zdravotnícki predstavitelia. Úrady sa snažia zabrániť šíreniu vírusu a preto sledujú stav ďalších 151 ľudí, ktorí prišli so zosnulým do kontaktu.

09:12

Centrum nemeckého mesta Kolín nad Rýnom uzavrela po explózii v pondelok v ranných hodinách polícia. Kolínska polícia na sociálnej sieti X spresnila, že v rámci rozsiahleho zásahu uzavrela centrum mesta medzi námestiami Rudolfplatz a Friesenplatz. Miestnych obyvateľov vyzvala, aby sa oblasti vyhýbali.

09:05

Povodne v Česku majú prvú obeť, sedem ľudí je nezvestných. Jeden človek sa utopil v rieke Krasovka pri meste Bruntál v Moravskosliezskom kraji, vo vysielaní Českého rozhlasu to v pondelok povedal český policajný prezident Martin Vondrášek.

08:57

V pondelok naďalej platí výstraha pred povodňou v rakúskej spolkovej krajine Burgenland pozdĺž rieky Litava (Leitha). Počet zásahov hasičov v dôsledku počasia sa však v Rakúsku v noci na pondelok znížil, víchrice a lejaky totiž ustúpili.

08:57

Polícia v Indii zadržala za plánovanie protestov proti nízkym mzdám v podniku Samsung Electronics na juhu krajiny viac než 100 štrajkujúcich zamestnancov. Na chystaný pondelkový protestný pochod nemali podľa úradov povolenie.

08:29

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v nedeľu podpísal kontroverznú justičnú reformu, ktorá umožní, aby sudcov volili priamo občania. Stal sa z nej tak zákon.

08:29

Indonézska vláda súhlasila s moratóriom na výstavbu hotelov, rekreačných víl a nočných klubov v niektorých oblastiach ostrova Bali, ktorý čelí nadmernej zástavbe.

08:05

Ceny ropy sa v pondelok ráno výraznejšie nezmenili. Trh podporili rastúce očakávania, že centrálna banka v USA tento týždeň opäť zníži úrokové sadzby. Zisky na druhej strane obmedzovali slabšie hospodárske údaje z Číny.

07:26

Z väznice v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie ušlo 281 väzňov vrátane odsúdených členov islamistických milícií Boko Haram.

07:26

Historický seriál Šógun a komediálny seriál Hacks sa stali v nedeľu večer v Los Angeles víťazmi 76. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy.

Los Angeles EMMY televízne ceny
Na snímke Justin Marks (uprostred vľavo), herec Hirojuki Sanada (uprostred vpravo) a tím pózujú s cenou za Najlepší dramatický seriál (Šógun) počas 76. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy v americkom Los Angeles 16. septembra 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali