Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch po celom Slovensku

❚❚

Bratislava 10. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

Aktualizované 10. júla 2024 11:04

Polícia aktuálne preveruje bombovú hrozbu na súdoch po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michaela Ulehlová

bomba súdy
Ilustračné foto

Priblížila, že z linky 112 bolo nahlásené na operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Trnave, že “na súde je bomba”. Podotkla, že polícia robí všetky opatrenia súvisiace s preverením bezpečnostnej situácie na súdoch.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:23

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu.

13:21

Poľské ministerstvo životného prostredia prisľúbilo v pondelok pomoc 21 miliónov zlotých (4,9 milióna eur) pre oblasti zasiahnuté záplavami v dôsledku extrémnych dažďov.

13:21

Do katedrály Notre Dame v Paríži sa vrátilo osem zvonov v rámci prípravy na slávnostné otvorenie 7. decembra – päť rokov po ničivom požiari.

13:21

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prijala rezignáciu francúzskeho európskeho komisára Thierryho Bretona. Uviedla to hovorkyňa EK Arianna Podesta.

13:06

Európska centrálna banka (ECB) si v súvislosti s nadchádzajúcimi rozhodnutiami o úrokových sadzbách ponecháva otvorené všetky možnosti. Vyhlásil to v pondelok viceprezident ECB Luis de Guindos. Inflácia v septembri pravdepodobne klesne, ale vo štvrtom štvrťroku sa opäť zvýši a tento vývoj podlieha veľkej neistote, povedal de Guindos na konferencii v Madride.

13:06

Využívanie plynu ostáva najpreferovanejším spôsobom vykurovania slovenských domácností, pričom až 91 % ľudí by si tento spôsob vybralo znova. Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom je zároveň vo väčšine prípadov lacnejšie ako alternatíva tepelného čerpadla. Informovala o tom v pondelok spoločnosť SPP-distribúcia.

13:02

Francúzsko navrhne ako kandidáta na eurokomisára odchádzajúceho ministra zahraničných vecí Stéphana Séjourného, oznámil v pondelok Elyzejský palác. Blízky spojenec prezidenta Emmanuela Macrona tak nahradí Thierryho Bretona, ktorý stiahol kandidatúru.

13:02

Hladina rieky Labe naďalej stúpa, uviedli v pondelok predstavitelia východonemeckého mesta Drážďany. Zároveň vydali varovanie pred možnými záplavami v obývaných oblastiach.

12:28

Ekonómovia sú po nedávnych voľbách v spolkových krajinách Sasko a Durínsko na východe Nemecka skôr pesimistickí. V prieskume, ktorý uskutočnil mníchovský inštitút Ifo na vzorke 185 ekonómov, sa až 78 % z nich vyjadrilo, že očakávajú negatívne alebo veľmi negatívne dôsledky. Len necelé 3 % vidia budúcnosť pozitívne až veľmi pozitívne.

12:28

Rast výrobných cien v českom priemysle sa v auguste 2024 spomalil, ale naďalej pokračuje, už piaty mesiac po sebe.

12:28

Septembrové rozhodnutie znížiť kľúčovú úrokovú sadzbu Európskej centrálnej banky (ECB) bolo jednohlasné a primerané. To však neznamená, že bude znižovať sadzby automaticky pri každom ďalšom stretnutí. S najväčšou pravdepodobnosťou bude potrebné na ďalší krok počkať až do decembra. V aktuálnom komentári to uviedol guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) a člen Rady guvernérov ECB Peter Kažimír.

12:11

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) si môže už vo 4. štvrťroku odložiť do rezervy až 4 miliardy eur na plánované zníženie výrobnej kapacity. Uviedli to analytici z maklérskej spoločnosti Jefferies v poznámke po tom, ako sa stretli s manažérmi automobilky v Severnej Amerike.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali