Polícia obvinila zo zločinu lúpeže 30-ročného muža z Nového Mesta nad Váhom

❚❚

Nové Mesto nad Váhom 15. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Policajný vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom obvinil 30-ročného muža zo zločinu lúpeže. V Novom Meste nad Váhom napadol a olúpil 34-ročného muža. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Petra Klenková

vazenie sud, putá
Ilustračné foto

“Obvinený vo večerných hodinách v blízkosti autobusovej stanice fyzicky napadol 34-ročného poškodeného a pýtal si od neho peniaze a mobilný telefón. Keď mu poškodený odmietol veci vydať, udrel ho do tváre. Obvinený opätovne vyzval poškodeného, aby mu odovzdal svoj mobilný telefón a peniaze. Následne zhodil poškodeného na zem, kde ho viackrát udrel rukami zovretými v päsť do hlavy a z vrecka nohavíc mu zobral mobilný telefón a sedem eur,” informovala hovorkyňa.

.

Policajti útočníkovi obmedzili osobnú slobodu, umiestnili ho do cely policajného zaistenia a spracovali návrh na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí viackrát súdne trestanému páchateľovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:17

Ruský súd v utorok zamietol odvolanie Juhokórejčana Päk Won-suna proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Juhokórejský občan obvinený zo špionáže zostane vo väzbe najmenej do 15. novembra.

17:16

Rada EÚ pre všeobecné záležitosti v utorok v Luxemburgu schválila deklaráciu o podpore židovského života a boji proti antisemitizmu.

16:41

Zástupca vodcu libanonského proiránskeho hnutia Hizballáh Naím Kásim v utorok Izraelu odkázal, že jediným riešením súčasnej vojny je prímerie. Keďže však Izrael útočí na celý Libanon, Hizballáh má právo brániť sa a zaútočiť na akékoľvek miesto v Izraeli, “či už je to stred, sever alebo juh”. Dodal, že Hizballáh prijal novú taktiku, aby Izraelu “spôsobil bolesť”.

16:35

Nadácia Transparency International Maďarsko (TIH) v utorok označila správu maďarského Úradu na ochranu suverenity, podľa ktorej táto mimovládna organizácia vykonáva aktivity smerujúce k ovplyvňovaniu verejnosti založené na dezinformáciách, za protiprávnu.

16:19

Počet migrantov, ktorých môže Poľsko prijať, sa blíži k bodu zlomu, tvrdí námestník poľského ministra vnútra Maciej Duszczyk, ktorý pracoval na najnovšej migračnej stratégii Poľska na roky 2025 – 2030.

16:18

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí v utorok vyhlásil, že Libanon je po dosiahnutí prípadného prímeria medzi Izraelom a proiránskym hnutím Hizballáh pripravený posilniť prítomnosť svojej armády na juhu svojho územia.

16:17

Každoročnú súťaž o najväčšiu tekvicu, ktorú organizujú na severe štátu Kalifornia, vyhral v pondelok už štvrtý raz po sebe Travis Gienger z Minnesoty. Víťazný kus vážil úctyhodných 1121 kilogramov.

16:17

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v utorok oznámila, že navštívi Libanon, kde sa nachádzajú talianske jednotky ako súčasť dočasných mierových síl OSN (UNIFIL), ktoré obvinili izraelskú armádu zo zámerných útokov na svoje pozície.

16:16

Maďarská vláda rokuje s Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) o novom termíne stretnutia s delegáciou, ktorá mala pôvodne v utorok a v stredu rokovať v Budapešti o protikorupčných opatreniach. Pre server telex.hu to uviedlo v utorok Vládne informačné centrum (KTK).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke huby rastú na pni stromu v lese v pohorí Tribeč pri obci Podhorany v okrese Nitra

Autor: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali