Polícia eviduje za posledné dni niekoľko pokusov o podvody na senioroch

Polícia eviduje za posledné dni niekoľko pokusov o podvody na senioroch

Bratislava 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Polícia eviduje za štvrtok (4. 7.) a piatok až šesť podvodných volaní, ktorých príjemcovia boli práve seniori. Piati seniori sa v tomto prípade nestali obeťami podvodu. V jednom prípade prišla seniorka podvodným konaním neznámeho páchateľa o finančnú hotovosť 15.700 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková

senior
Ilustračné foto

“Vo všetkých prípadoch išlo o dobre známu legendu o policajtovi a páchateľoch trestnej činnosti, ktorí si vyhliadli práve seniora, aby ho upozornili na hrozbu okradnutia. Zvedavé otázky falošných policajtov na finančné prostriedky seniorov, ktoré majú ihneď k dispozícii, či cennosti sú v telefonátoch témou číslo jeden,” uviedla Šimková. Spresnila, že piati seniori, ktorí sa nestali obeťou podvodu, telefonát zmysluplne ukončili a celú udalosť nahlásili polícii osobne alebo telefonicky.

Reklama

Polícia opätovne vyzýva ľudí, ktorí majú vo svojej blízkosti seniorov žijúcich samostatne, prípadne ak majú v seniorskom veku rodinných príslušníkov, aby ich informovali o podvodných praktikách a dali im rady, ako sa nestať obeťou podvodu.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:43

Vplyv nižšej úrody hustosiatych obilnín na cenový vývoj na Slovensku bude mierny. Rásť by mohli najmä ceny chlebovín a biopalív. To by sa mohlo prejaviť na jeseň, keď budú známe konečné úrovne produkcie obilnín a repky. Uviedol to Tomáš Boháček, analytik 365.bank, v komentári k prvému odhadu úrody, ktorý zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

“Potravinová inflácia tak bude mať na domácu infláciu stále vyšší vplyv a po neklesajúcich cenách vajec a syrov by sme mohli vidieť aj mierny rast cien pečiva,” spresnil Boháček.

10:33

Moskva podnikla na ruskom Ďalekom východe cvičenie, v rámci ktorého testovala elektronické odpaľovanie balistických striel Iskander. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na pondelkové správy ruských médií. Cvičenie sa uskutočnilo v ruskej Židovskej autonómnej oblasti, ktorá hraničí s Čínou.

10:25

Obchodná bilancia Rakúska sa v období od januára do konca apríla dostala do kladných čísel, k čomu prispel výrazný pokles dovozu.

10:25

Francúzska ľavica si v priebehu tohto týždňa vyberie svojho kandidáta na post premiéra z radov svojej víťaznej volebnej koalície, uviedol v pondelok líder Socialistickej strany (PS) Olivier Faure. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

10:16

Svetové mocnosti by mali pomôcť Rusku a Ukrajine obnoviť priame mierové rokovania. Povedal to v pondelok čínsky prezident Si Ťin-pching maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi, ktorý je na návšteve Číny, informuje TASR podľa tlačovej agentúry AFP.

“Medzinárodné spoločenstvo by malo vytvoriť podmienky a poskytnúť pomoc obom stranám, aby prišlo k obnoveniu priameho dialógu a rokovaní,” povedal čínsky líder. “Len vtedy, keď všetky veľké mocnosti uplatnia pozitívnu energiu namiesto negatívnej, môže v tomto konflikte čoskoro nastať počiatok prímeria,”dodal.

10:04

Európske akciové trhy v pondelok po otvorení obchodovania smerovali nadol. Investorov znepokojila politická neistota vo Francúzsku po predčasných voľbách, kde žiaden z hlavných politických blokov nezískal v novom parlamente jasnú väčšinu.

10:04

Cena elektriny pre Slovensko s dodaním v budúcom roku sa na pražskej burze PXE v minulom týždni po približne mesiaci vrátila nad hranicu 100 eur za megawatthodinu (MWh). Atakuje tak tohtoročné maximá z druhej polovice mája, keď stála elektrina 104,5 eura/MWh. Mierne v minulom týždni naopak poklesla cena zemného plynu s dodaním v nasledujúcom mesiaci.

09:37

Očakávaná celková úroda hustosiatych obilnín na úrovni 2,7 milióna ton by mala byť v porovnaní s minuloročnou definitívnou úrodou o takmer 460.000 ton nižšia. Na medziročnom poklese nad 14 % sa podieľalo najmä významné zníženie pestovateľskej výmery pšenice. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR v prvom tohtoročnom odhade.

09:36

Nemecký export v máji výrazne klesol. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom hodnota vyvezeného tovaru klesla o 3,6 % na 131,6 miliardy eur.

09:26

Pri zosuve pôdy v blízkosti nezákonnej bane na zlato na indonézskom ostrove Sulawesi zahynulo najmenej 11 ľudí, ďalších 19 je nezvestných. V pondelok o tom informovali tamojšie úrady, píše TASR podľa agentúry AFP.

Sulawesi
Na snímke záchranári odnášajú zranenú osobu po zosuve pôdy na indonézskom ostrove Sulawesi v pondelok 8. júla 2024
09:26

Spoločnosť Boeing v pondelok oznámila, že “dosiahla dohodu” s americkým ministerstvom spravodlivosti týkajúcu sa dvoch tragických havárií lietadiel typu Boeing 737 MAX spred vyše piatich rokov. TASR o tom informuje s odvolaním sa na tlačovú agentúru AFP.

“V princípe sme dosiahli dohodu o podmienkach riešenia s ministerstvom spravodlivosti (USA), ktorá podlieha memorializácii a schváleniu konkrétnych podmienok,” uviedla spoločnosť Boeing vo vyhlásení.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali