Pohotovosť v Skalici bude po novom zastrešovať tamojšia nemocnica

❚❚

Skalica 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Ambulantnú pohotovostnú službu (APS) bude v Skalici po novom zastrešovať tamojšia nemocnica. Riaditeľ Fakultnej nemocnice Agel Skalica Vladislav Šrojta si od zmeny sľubuje zlepšenie a zefektívnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti

ambulancia, chrípka, chorobnosť, vyšetrenie
Ilustračné foto

“Ambulantná pohotovostná služba pre dospelých zostáva v doterajších priestoroch. Zmeny nastanú v mieste výkonu detskej pohotovostnej služby, avšak až v novembri, o čom budeme pacientov včas informovať, a zároveň pripravíme aj prehľadné označenie v areáli nemocnice,” priblížil Šrojta.

.

Medicínske vedenie nemocnice zároveň apeluje na pacientov, aby pohotovosť uprednostnili pred návštevou pracoviska urgentného príjmu, ktoré je určené pre akútne stavy. “Veľakrát musí personál urgentu pacientom vysvetľovať, že trojdňový podvrtnutý členok, odretá ruka, chrípka alebo neúrazový opuch ruky patria do starostlivosti obvodného lekára, prípadne ambulantnej pohotovostnej služby,” vysvetlil námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Daniel Vidovič.

Urgentný príjem podľa jeho slov poskytuje zdravotnú starostlivosť pri náhlej zmene zdravotného stavu, ktorá bezprostredne ohrozuje život alebo niektorú zo základných životných funkcií pacienta. APS je pohotovostná služba všeobecného lekára, ktorú môžu pacienti využiť v prípade náhleho zhoršenia zdravotného stavu, ak práve obvodný lekár pacienta neordinuje.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:52

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen požiadal lídrov troch politických strán, ktoré získali v parlamentných voľbách najviac hlasov, aby medzi sebou rokovali o možných vládnych koalíciách. Cieľom podľa neho je vyjasniť možnosti vzájomnej spolupráce. Van der Bellen o tom informoval v stredu.

14:51

Starosta Belehradu Aleksandar Šapič chce zo srbskej metropoly odstrániť hrobku dlhoročného vodcu zväzovej Juhoslávie Josipa Broza Tita. Od tohto kroku si podľa agentúry AFP sľubuje zbaviť Srbsko komunizmu. Mauzóleum, v ktorom je Tito pochovaný, chce pretvoriť na múzeum srbskej histórie.

14:51

Palestínske militantné hnutie Hamas v stredu oznámilo, že v egyptskej Káhire začalo rokovať s konkurenčnou palestínskou frakciou Fatah o rok trvajúcej vojne v Pásme Gazy a snahách o národnú jednotu.

14:50

Rada predsedov odborových zväzov Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR vyzvala prezidenta Petra Pellegriniho, aby nepodpísal už schválený konsolidačný balík vládou SR a vrátil ho na prerokovanie do Národnej rady (NR) SR. Konsolidačný balík má podľa nich negatívny vplyv na obyvateľov Slovenska, a to najmä na najzraniteľnejšie skupiny, ako sú domácnosti a zamestnanci, ktorí by sa nemali stať hlavnými platcami týchto opatrení. V stredu o tom informovala hovorkyňa Konfederácie KOZ Martina Nemethová.

14:49

Svet zaostáva pri dosahovaní cieľov globálnej dohody o strojnásobení kapacity obnoviteľnej energie do roku 2030. Ale tento cieľ je možné dosiahnuť, ak vlády prijmú potrebné opatrenia. Uviedla to v stredu Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA).

14:48

O tri mesiace bude prijímanie tzv. okamžitých platieb dostupné pre klientov všetkých bánk na Slovensku aj v celej eurozóne. Ich podstatou je to, že finančné prostriedky od platiteľa sú na účet príjemcu pripísané v priebehu niekoľkých sekúnd. Viaceré banky na Slovensku už v súčasnosti poskytujú túto službu dobrovoľne, od januára budúceho roka to však bude povinné.

14:47

Stávkové kancelárie prudko zvýšili svoje odhady Trumpových šancí na víťazstvo, píše Bild.

Prvýkrát od augusta sa republikán dostal do čela volebného súboja.

Platforma Polymarket odhaduje Trumpove šance na 53,3 %, zatiaľ čo u Harrisovej ich odhaduje na 46,1 %. Okrem toho došlo v priebehu niekoľkých hodín k skokovému nárastu o 3 %.

14:15

Približne 200 nemeckých policajtov zasahovalo v utorok proti domnelému gruzínskemu zločineckému gangu. Pri raziách v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko aj v mestách Hamburg a Berlín prehľadali dovedna šesť nehnuteľností a zadržali 12 osôb. Polícia o zásahoch informovala v stredu.

14:14

Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí navštívi v stredu Saudskú Arábiu, aby tam rokoval o snahách na ukončenie útokov Izraela na militantnú skupinu Hamas v Pásme Gazy a šiitské hnutie Hizballáh v Libanone. Oznámilo to iránske ministerstvo zahraničných vecí.

14:14

Jeden policajt zahynul a ďalší utrpel zranenia v stredu pri izraelskom útoku na juhu Sýrie neďaleko Izraelom okupovaných Golanských výšin.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali