Podujatie v centre mesta Trnava chce motivovať deti k učeniu sa cudzích jazykov

❚❚

Trnava 26. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa v centre Trnavy vo štvrtok koná podujatie, ktorého cieľom je podporiť motiváciu detí k učeniu sa cudzích jazykov a spoznávaniu iných kultúr. Mesto a Trnavská univerzita v Trnave o tom informovali na svojich webových stránkach

Trnava
Ilustračné foto

Akcia je prioritne určená pre žiakov trnavských základných a stredných škôl. Zúčastniť sa po nahlásení a potvrdení zo strany organizátorov môžu v obmedzenom množstve aj mimotrnavské školy.

.

“Neohlásení žiaci nebudú môcť byť na festival v záujme bezpečnosti vpustení,” priblížila univerzita.

Žiaci sa počas jednotlivých blokov budú môcť hravou formou zoznámiť s cudzími jazykmi.

.

“Okrem toho sa na podujatí zúčastnia organizácie podporujúce vzdelávanie v oblasti cudzích jazykov a kultúr,” doplnilo mesto.

Podujatie sa koná v Trnave na Hlavnej ulici a na Trojičnom námestí. Dva dopoludňajšie bloky sú určené pre druhý stupeň základných škôl, poobedný blok bude patriť stredným školám.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:21

Ceny ropy v piatok ráno klesli a po stratách z predchádzajúcich dvoch dní smerovali k poklesu aj za celý týždeň. Na dopyt negatívne vplýval krok aliancie producentských krajín OPEC+, ktorá potvrdila, že v decembri podľa plánu zvýši ťažbu. Straty limitovali vyhliadky na nové rozsiahle ekonomické stimuly v Číne, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy.

08:20

Britský premiér Keir Starmer sa spolu s ministrom zahraničných vecí Davidom Lammym vo štvrtok stretol s americkým exprezidentom a kandidátom Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách Donaldom Trumpom. Išlo o prvé stretnutie nového britského premiéra s Trumpom. Starmer je na návšteve USA, kde sa zúčastňuje na Valnom zhromaždení OSN.

08:07

Irán prejavuje známky ochoty obnoviť rokovania o svojom jadrovom programe, ale v súčasnosti odmieta návrat inšpektorov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), ktorým bola odobratá akreditácia. V rozhovore pre agentúru AFP to vo štvrtok uviedol generálny riaditeľ MAAE Rafael Grossi.

07:59

Vodca opozičnej kresťanskej Libanonskej sociálnodemokratickej strany (Katáib) vyzval šiitské hnutie Hizballáh, aby prestalo s podporou vojny v palestínskom Pásme Gazy a sústredilo sa na politickú prácu v Libanone.

07:50

Pápež František vo štvrtok večer v rámci svojej štvordňovej apoštolskej cesty pricestoval z Luxemburska do Belgicka, informovala agentúra AFP citovaná TASR. Na leteckej základni Melsbroek v Bruseli pápeža privítal belgický kráľovský pár.

pápež František
Pápež František prichádza po boku belgickej kráľovnej Mathilde a belgického kráľa Philippa na leteckú základňu Melsbroek v Steenokkerzeel neďaleko Bruselu v prvý deň svojej štvordňovej návštevy Luxemburska a Belgicka
07:50

Neďaleko prezidentského paláca v guinejskom hlavnom meste Konakry sa vo štvrtok neskoro večer strieľalo. Armáda centrum mesta uzavrela a evakuovala ho. Bezprostredne nebolo jasné, kto strieľal a prečo.

07:47

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken sa v noci na piatok v New Yorku stretol s izraelským ministrom pre strategické záležitosti Ronom Dermerom a diskutoval s ním o dôležitosti dosiahnutia dohody o 21-dňovom prímerí na izraelsko-libanonskej hranici.

07:47

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová vo štvrtok vo Washingtone ubezpečila ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že jej “podpora ľudu Ukrajiny je neochvejná”.

Zelenskyj Harrisová
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vľavo) a americká viceprezidentka Kamala Harrisová
07:45

Libanonský minister zahraničných vecí Abdalláh Búhabíb v noci na piatok na pôde OSN v New Yorku vyzval na ukončenie násilia na Blízkom východe.

07:45

Prezident USA Joe Biden vo štvrtok podpísal výkonný príkaz, ktorý sa týka boja proti násiliu páchanému so zbraňami.

Ako informovala agentúra AP, na základe tohto dokumentu, ktorý má silu zákona, vznikne federálna pracovná skupina zameraná na rodiace sa hrozby v oblasti strelných zbraní. Ide aj o montáže lacných zariadení, ktoré dokážu premeniť bežne vlastnené poloautomatické pištole na plne automatické guľomety.

Biden zbrane 3D
Americký prezident Joe Biden podpisuje výkonný príkaz, ktorý sa týka boja proti násiliu páchanému so zbraňami v Bielom dome vo Washingtone vo štvrtok 26. septembra 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali