Podľa Zeleného bol duel v Stuttgarte veľký test pražskej defenzívy

❚❚

Stuttgart 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Tom Weller)

 

Futbalový obranca Jaroslav Zelený zo Sparty Praha skonštatoval, že utorkový duel na pôde VfB Stuttgart v Lige majstrov bol pre jeho tím hlavne veľký test defenzívy. Úradujúcemu českému majstrovi sa podarilo remizovať s bundesligovým vicemajstrom 1:1 a bodovať tak aj v druhom zápase ligovej fázy. Hostia nastúpili v základnej zostave aj so slovenským krídelníkom Lukášom Haraslínom

VfB Stuttgart - Sparta Praha
Na snímke Enzo Millot (vpravo) zo Stuttgartu a obranca Jaroslav Zelený zo Sparty Praha bojujú o loptu v zápase 2. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale VfB Stuttgart – Sparta Praha v Stuttgarte

Nemecký tím zaznamenal výborný vstup do stretnutia a už v 7. minúte zápasu sa ujal vedenia. Po rozohrávke na vlastnej polovici loptu presunuli na ľavé krídlo, z ktorého centroval Maximilian Mittelstädt na Enza Millota a ten hlavou skóroval. Hostia mohli vyrovnať po približne štvrťhodine hry, hlavička Martina Vitíka však mierila do žrde. V 32. minúte získal štandardnú situáciu zo sľubnej pozície Veljko Birmančevič a Kaan Kairinen poslal loptu presne do horného rohu brány.

.

Sparta mohla do polčasu aj otočiť, ale Birmančevič hlavičkoval do brvna. Po zmene strán domáci vyvinuli tlak na český tím, no gól z toho vydolovať nedokázali.

“Boli sme príliš pasívni, zalezení, zaparkovali sme autobus. Nabudúce by sme to mali zvládnuť lepšie, no bol to pre nás veľký test defenzívy. Ale získali sme aspoň bod, takže si nebudeme sťažovať. Asi nikto z nás nečakal, že po dvoch dueloch budeme mať na konte štyri body,” zhodnotil tímový výkon Zelený.

.

Úporná defenzíva Sparte šla. Domáci mali miestami až drvivú prevahu, ale nedostávali sa do príliš veľa vyložených šancí. Až na chybu v rozohrávke brankára Petra Vindahla, ktorú využil Millot.

“Najväčšie obavy som mal z toho, že sa nám to nejako odrazí a skončí to v bráne. Vezmite si uplynulý ligový zápas s Olomoucom. Martin Vitík nešťastne trafil loptu, následne sa to odrazilo meter pred bránu a bol z toho gól. Taktiež som sa bál, aby sme nefaulovali a nedarovali súperovi penaltu,” dodal Zelený.

Stuttgart sa prebojoval medzi európsku klubovú elitu po 15 rokoch.

“Boli by sme radi, ak by sme zvíťazili v prvom domácom zápase Ligy majstrov, ale Sparta mala skvelú defenzívu,” vyjadril svoje pocity bezprostredne po zápase brankár Alexander Nübel.

Podľa kouča nemeckého mužstva Sebastiana Hoenessa to bol zápas s rozdielnymi polčasmi.

.

“S prvým dejstvom nie som vôbec spokojný. Väčšinu druhej polovice hry sa hralo na jednu bránu. Mali sme dosť možností, aby sme dali o gól viac než Sparta, aj keď sme nemali príliš veľa vyložených šancí. Faktom je, že oni bránili hlboko, v tom boli dobrí, robili to múdro. Musíme lepšie využívať situácie, keď v obrane vznikne medzera. A tiež musíme popracovať na kvalite a riešení situácii v poslednej tretine ihriska. Aj v Bundeslige nás čakajú podobne brániace mužstvá,” podotkol kormidelník Stuttgartu podľa portálu idnes.cz.

Dosiaľ posledný gól v Lige majstrov dal v Stuttgarte legendárny švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič za Barcelonu vo februári 2010 a teraz sa presadil ďalší severan, fínsky stredopoliar Kairinen.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:50

Na juhozápade Japonska v prefektúre Mijazaki uzatvorili v stredu letisko po tom, ako v blízkosti vzletovej dráhy vybuchla americká bomba, pravdepodobne z čias druhej svetovej vojny. V dôsledku uzatvorenia letiska museli zrušiť takmer 90 letov.

13:49

Pápež František v stredu otvoril celosvetovú Biskupskú synodu, ktorá by mala okrem iného načrtnúť budúcnosť katolíckej cirkvi.

11:59

Izraelská armáda podnikla viacero útokov v Pásme Gazy, pri ktorých zahynulo celkovo najmenej 60 Palestínčanov.

11:58

Poľské ministerstvo zahraničných vecí dôrazne odsúdilo iránsky raketový útok na Izrael a v súlade s postojom EÚ podporilo snahy o deeskaláciu napätia na Blízkom východe.

11:55

Pri výbuchu v mobilnom dome na severe Nemecka zahynuli dvaja ľudia, oznámila tamojšia polícia.

11:34

Severná Kórea vypustila na Južnú Kóreu vyše 150 balónov s odpadkami, uviedla juhokórejská armáda. Ide o prvú takúto akciu za posledných desať dní.

KĽDR vypustila na Južnú Kóreu ďalších 150 balónov s odpadkami
Balóny s odpadkami, ktoré podľa juhokórejských médií vypustili zo Severnej Kórey, letia nad Soulom
10:54

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel dôrazne odsúdili útoky Iránu na územie Izraela. Ešte ich odsúdil aj šéf diplomacie EÚ Josep Borrell.

10:52

V Rwande zaznamenali ďalších päť obetí marburskej hemoragickej horúčky. Celkovo tak v krajine evidujú už 11 obetí tohto ochorenia, oznámilo rwandské ministerstvo zdravotníctva.

Počet obetí nákazy vírusom Marburg vzrástol na 11
Na snímke zdravotnícky pracovník z oddelenia prevencie a kontroly infekcií odetý v ochrannom obleku nesie jedlo do izolačného stanu, v ktorom je v karanténe muž po kontakte s nositeľom vírusu Marburg v kenskej metropole Nairobi
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke otvorenie výstavy Tvar ducha, sila a krása afrického umenia v Bratislave

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali