Počet dopravných nehôd v TSK za deväť mesiacov klesol, obetí je viac

❚❚

Trenčín 11. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa od začiatku roka do konca septembra stalo 510 dopravných nehôd, medziročne ich počet klesol o 86. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková

polícia paska
Ilustračné foto

Najviac dopravných nehôd sa stalo v TSK v okrese Prievidza (116), najmenej v Myjavskom okrese (26).

.

Dopravné nehody v TSK si za trištvrte roka vyžiadali 19 ľudských životov, čo je o tri viac, ako v rovnakom období roku 2023. Ťažko zranenia utrpelo v TSK tento rok 33 osôb (medziročný pokles o sedem), ľahko sa zranilo 249 osôb.

Z celkového počtu dopravných nehôd spôsobili 80 osoby pod vplyvom alkoholu (15,7 %). Medziročne ich počet klesol o 15. Najviac nehôd v TSK spôsobili osoby pod vplyvom alkoholu v okrese Prievidza (26), najmenej v okrese Považská Bystrica (dve). V okrese Prievidza sa v porovnaní s minulým rokom počet vinníkov dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu zdvojnásobil.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:55

Nemecký kancelár Olaf Scholz v piatok prisľúbil vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške 600 miliónov eur. Nová pomoc bude zahŕňať systémy protivzdušnej obrany, delostrelectvo a drony.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vľavo) a nemecký kancelár Olaf Scholz
15:54

Maďarská polícia zadržala v Báčsko-malokumánskej stolici pedofila, ktorého v Nemecku stíhali v piatich prípadoch za závažné sexuálne zločiny na deťoch. Oznámila to v piatok maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu.

15:53

Vyše 100 Európanov, prevažne Belgičanov, Holanďanov a Francúzov, evakuovalo vo štvrtok večer z Libanonu belgické vojenské lietadlo. Oznámila to v piatok belgická vláda.

15:52

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí vyzval v piatok Organizáciu Spojených národov, aby prijala rezolúciu požadujúcu okamžité prímerie medzi Izraelom a militantným hnutím Hizballáh.

15:51

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v piatok na summite štátov Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Laose ostro kritizoval Čínu za jej “čoraz nebezpečnejšie a nezákonné” aktivity v spornom Juhočínskom mori.

15:50

Miera inflácie v eurozóne v septembri klesla na 1,8 %, teda pod cieľ Európskej centrálnej banky (ECB) na úrovni 2 %. Analytici preto najnovšie očakávajú, že ECB na budúci týždeň a na každom zasadnutí do marca 2025 zníži svoju úrokovú sadzbu z vkladov o štvrť percentuálneho bodu.

15:14

Ukrajinská generálna prokuratúra v piatok oznámila, že smrť ukrajinskej novinárky Viktorije Roščynovej v ruskom zajatí bude vyšetrovať ako vojnový zločin.

15:13

Na druhom bloku atómovej elektrárne v maďarskom Paksi v piatok ráno pre technickú poruchu znížili výkon o 250 megawattov. Elektráreň to oznámila na svojej stránke atomeromu.mvm.hu.

15:06

Nemecko musí vzhľadom na rastúce vojenské výzvy výrazne zvýšiť svoje výdavky na obranu, vyhlásil v piatok zástupca vrchného veliteľa spojeneckých síl NATO pre transformáciu Chris Badia. V rozhovore pre denník Süddeutsche Zeitung nemecký generál navrhol, aby sa súčasný obranný rozpočet zvýšil o 50 percent.

15:05

Mladá generácia už nepociťuje sentiment za spoločným štátom Čechov a Slovákov, preto je podľa slovenskej veľvyslankyne v ČR Ingrid Brockovej nevyhnutné udržiavať medzi krajinami blízky kontakt, kontinuitu, symboliku aj tradície. Jednou z nich je Mesiac česko-slovenskej kultúrnej vzájomnosti, ktorým je už viac než 20 rokov október. Mesiac plný rôznych kultúrnych podujatí vyvrcholí koncertom Slovenskej filharmónie v Prahe, povedala Brocková spravodajkyni TASR.

15:04

Výdavky na informatizáciu zo štátneho rozpočtu by sa mali v budúcom roku znížiť na asi 550 miliónov eur z tohtoročných 587 miliónov eur. Výdavky na informatizáciu v rámci Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR majú dosiahnuť 236 miliónov eur. Obsahujú aj financovanie z plánu obnovy. Vyplýva to z návrhu rozpočtu na nasledujúce tri roky, ktorý na rokovanie tripartity predkladá Ministerstvo financií (MF) SR.

15:04

Španielsky premiér Pedro Sánchez v piatok vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby zastavilo predaj zbraní izraelskej armáde. Výzva prišla v nadväznosti na útok izraelských jednotiek na mierové sily OSN v Libanone.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dvojica jazdcov vedie pár ťažných koní, míňajúc stromy jesenných farieb, pred Billingsovou farmou vo Woodstocku

Autor: TASR/AP-Charles Krupa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali