Po incidente na ihrisku v Gbeľanoch skončil 45-ročný muž vo väzbe

❚❚

Gbeľany 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Po víkendovom incidente na futbalovom ihrisku v Gbeľanoch (okres Žilina) skončil vo väzbe 45-ročný muž. Ten mal namieriť krátku zbraň na hlavu futbalového delegáta. TASR o tom v stredu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková

zbraň pištoľ
Ilustračné foto

K incidentu došlo počas nedeľňajšieho (6. 10.) futbalového zápasu. “Jeden z fanúšikov mal byť po verdikte rozhodcov vulgárny a agresívny. Po tom, ako ho upozornili na nevhodné správanie, mal namieriť krátku zbraň na hlavu futbalového delegáta. Následne z miesta odišiel,” priblížila Šefčíková s tým, že krátko po incidente policajti podozrivému obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na útvar.

.

Hovorkyňa dodala, že muža podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,29 promile. Vydal zbraň pre účely trestného konania. Policajti zistili, že ide o airsoftovú zbraň. Voči mužovi vzniesli obvinenie za prečin nebezpečného vyhrážania sa a prečin výtržníctva. Zároveň policajti spracovali podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného, ktorý sudca akceptoval.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:21

Poľský premiér Donald Tusk po rokovaní českej a poľskej vlády v Prahe vyhlásil, že pred spormi spojenými s negatívnymi dôsledkami ťažby v hnedouhoľnej bani v poľskom Turówe na životné prostredie v ČR nebude zatvárať oči. Označil to však za politické nedorozumenie z minulosti, ktoré nemuselo nastať. Poľská strana Česku poskytne všetky požadované dáta, čo podľa premiéra ČR Petra Fialu pomôže upokojiť situáciu.

18:20

Tornádo sa v stredu v americkom štáte Florida prehnalo cez diaľnicu Interstate 75. Oznámila to pobočka americkej Národnej meteorologickej služby (NWS) v Miami

18:19

Dvaja ľudia zomreli v stredu pri raketovom útoku na severoizraelské mesto Kirjat Šmona, oznámili izraelskí záchranári.

18:19

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu podpísal s chorvátskym premiérom Andrejom Plenkovičom dohodu o dlhodobej spolupráci oboch krajín. Stalo sa to pred tretím samitom Ukrajina – juhovýchodná Európa v Dubrovníku, kde miestni lídri plánujú diskutovať o medzinárodnom mierovom úsilí.

18:18

Česko a Poľsko chcú byť v otázke nelegálnej migrácie radikálnejšie a spoločne na európskej úrovni tlačiť na rozumné riešenia tohto problému. Po spoločnom rokovaní vlád v Prahe to v stredu vyhlásil český premiér Petr Fiala, podľa ktorého je doterajšie riešenie nedostatočné a migračný pakt nie je dobrým kompromisom. Poľský premiér Donald Tusk oznámil, že v sobotu predstaví návrh migračnej stratégie pre celú EÚ.

Fiala Tusk
Na snímke poľský premiér Donald Tusk (vľavo) a český premiér Petr Fiala
18:17

Francúzsky prezident Emmanuel Macron si v stredu prezrel výcvik ukrajinských vojakov vo vojenskom zariadení na východe Francúzska, kde tamojšie ozbrojené sily cvičia príslušníkov novovzniknutej ukrajinskej brigády.

17:07

Rastúce životné náklady a príchod migrantov do Nemecka sú dva hlavné problémy, ktoré trápia nemeckých občanov. Vyplýva to z novej dlhodobej štúdie zverejnenej v stredu.

17:06

Pápež František sa v piatok stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, oznámil v stredu Vatikán.

17:06

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu označil izraelskú vojenskú ofenzívu v Libanone za inváziu a vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby konalo.

17:05

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v stredu vyhlásila, že napriek izraelským útokom je libanonské hnutie Hizballáh naďalej organizovanou skupinou a neprišlo o svoje veliteľské štruktúry. Izrael obvinila zo snahy rozdúchať ozbrojené konflikty naprieč Blízkym východom.

17:04

Ruský vicepremiér Alexander Novak v stredu uviedol, že existujú návrhy od partnerov z Európskej únie (EÚ) na pokračovanie dodávok ruského plynu potrubím cez Ukrajinu aj po skončení terajšej dohody o tranzite. Ale lopta je podľa neho na strane Ukrajiny a EÚ.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali