Po čom ženy naozaj túžia, a prečo s tým muži majú problém

❚❚

Bratislava 26. októbra 2024 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Postrehli ste vlnu nešťastných ľudí okolo štyridsiatky, ktorí po rozvode nedokážu znovu nájsť svoje „randiace Ja“? Akoby dlhé roky manželstva umŕtvili tie komunikačné zručnosti, ktorých využívanie nás predurčuje k nachádzaniu partnerov…

muz zena
Ilustračné foto

Nie je to ojedinelý prípad: Muž prekonal rozvod, prešli mesiace, a on je znovu pripravený zaradiť sa na „trh vzťahov“. Avšak je v tom háčik. Každá žena, ktorú sa pokúsil osloviť so zámerom posunúť priateľstvo do romantickej roviny, ho odmietla. Poznáte tú vetu: „Si zlatý, a mám ťa rada – ako kamaráta…“

.

Muži potom upadajú do frustrácie a beznádeje. Vzdávajú sa príliš skoro, namiesto toho, aby si položili otázku: Kde robím chybu?

Na tieto situácie pomáha jediný recept, a to je overená prax, vysvetlená mužmi, ktorí randili (a spali) so stovkami žien. Nepreháňam. Takzvaný „dating coach“, teda „tréner randenia“ je muž, ktorý sa s vami podelí o svoje skúsenosti. Čiastočne zdarma, čiastočne za poplatok (pokiaľ vám nestačia tipy dostupné voľne na sociálnych sieťach).

.

Jedným z prvých overených „hráčov“ (player), na ktorých som v minulosti narazil, a ktorý dodnes funguje, je muž prezývaný Todd V. Behá po svete so skrytou kamerou, a nakrúca, akým spôsobom sa prihovára cudzím ženám na ulici. Neverili by ste, ako málo stačí k získaniu kontaktu na whatsapp… Niekedy dokonca žena priamo na mieste zruší svoj pôvodný program, a idú spolu na kávu.

Stávajú sa aj prípady, že po káve skončia niekde na byte…

Pravda, nie je to tak zakaždým – Todd V priznáva určitú „chybovosť“, veď nikto nie je bájny Casanova. Ani bankový úradník nedokáže „zobchodovať“ všetkých klientov. Avšak ovládanie určitej sady zručností môže radikálne zvýšiť nádej pôsobiť na ženu ako atraktívny samec, namiesto „dobráka od susedov“.

Pôjdeme na to priamo, áno? Základná poučka znie: Randenie („balenie“) je ekonomická kategória. To znamená, že ide o otázku ponuky a dopytu. Vy ako muž musíte žene niečo poskytnúť. Ona vám to poskytuje automaticky tým, že existuje – páči sa vám, to je jej primárna hodnota. A tak sa snažíte ju zaujať, osloviť, atď.

V čom spočíva protihodnota, ktorú ponúkate? Po čom ženy u mužov túžia?

.

Mnoho z nás si naivne myslí, že treba mať drahé fáro, zlaté retiazky, a hrubú peňaženku. Je to len čiastočná pravda. Tieto materiálne hodnoty totiž signalizujú, že si viete v živote dať rady. A evolučná biológia neklame – žena bude hlboko vo vnútri vždy chcieť muža, ktorý si, takpovediac, „poradí“. Vie sa obracať; má známosti, chápe, ako to vo svete beží…

A bohatstvo je jedným z takých signálov. Ale nie je to signál jediný a už vôbec nie nevyhnutný. Pretože…

Existujú v zásade, s miernym zjednodušením povedané, tri typy (množiny) chlapov. Prvý typ je práve spomínaný „dobrý kamarát“. Sladký džentlmen, až príliš sladký. Urobil by pre ženu všetko, možno aj po bruchu by sa plazil, keď to trochu preženiem. Príde jej pokosiť trávnik a vyvenčiť psa, v márnej nádeji, že službami u nej si získa lásku.

Druhým typom je rebel. Umelec, hudobník, „divočák“ na motorke. Tento typ chlapa dáva jasne najavo, že svet ho nezaujíma, že on si tvorí vlastné hodnoty a pravidlá. Je zdravo drzý, a tvári sa, akoby mu na ničom seriózne nezáležalo. Tento prístup k životu je pre ženy nesmierne príťažlivý. Muž – rebel totiž dáva najavo, že si poradí, nech by bol svet akýkoľvek. On si jednoducho ide vlastnou cestou. Afrodiziakum ako hrom. Toto je typ muža, s ktorým sa žena rada nechá uniesť na víkendové dobrodružstvo, kde si vyvetrá hlavu z bežných starostí a na chvíľu sa ponorí do života ako z filmu.

A napokon je tu posledný,víťazný typ muža, ktorého stojí za to si vziať. On nie je na úlety alebo fajčenie marihuany pri západe slnka. Nie je rebelom, avšak ani presladeným dobrým susedom. Je to kvalitný muž: má dobrý džob (nemusí byť boháč, ale vie zarobiť), je samostatný a sebestačný, stojí nohami pevne na zemi. Okolie ho uznáva, má dobrú pracovnú pozíciu, je po všetkých stránkach perspektívny. Toto je muž, s ktorým chcete založiť rodinu. Stabilný aj atraktívny zároveň.

.

Zastavme sa teraz pri atraktivite. U žien ju v prvom rade meriame vzhľadom, u mužov je to trochu iné. Rozhodne je však nevyhnutné, aby sa človek o seba staral – nie je možné prísť na rande s dlhými nechtami, v neožehlenej košeli, či nedajbože s chĺpkami trčiacimi z nosa…

Atraktivita u muža jednoducho znamená, že o seba dbá. Dá na svoj odev a vonkajšiu úpravu. Nepreháňa to ako metrosexuáli, nepotrebuje byť celý odchlpený ako David Beckham. Ale vidieť na ňom, že nie je zanedbaný. Zastrihnutá brada, upravený účes, to všetko sa počíta.

Na mužovej celkovej hodnote v očiach ženy (nezabudnime, že stále hovoríme o randení ako o ekonomickej kategórii) však majú účasť aj ďalšie faktory. Todd V hovorí spolu o piatich „premenných“, ktorých súčet má určujúci vplyv na to, ako nás ženy budú vnímať. Je to „5A“, pričom prvá je už spomínaná vonkajšia atraktivita (mimochodom, je pravda, že vyzerať vyšportovaný je lepšie, než nosiť celoročné plávacie koleso okolo pása – signalizuje to zdravý životný štýl. Avšak aj mohutní muži môžu pôsobiť atraktívne, keď o seba dbajú).

Ďalšou kvalitou muža je asertivita – na rozdiel od „dobrého suseda“, ktorý je vždy konformný, sa alfa-samec nebojí žene povedať NIE. A vždy si zastane svoju pozíciu, nebude meniť názory podľa toho, ako si to želá partnerka.

Potom je dôležité, aby muž bol „nažive“ (alive). To znamená, že nebude celý deň sedieť na gauči, ale chytí sa príležitostí, ktoré mu život ponúka. Toto ženy veľmi oceňujú – poznáte ten stereotypný obrázok manžela, ktorý po práci sadne k telke s pivom v ruke a tam aj zaspáva. To je pre ženy nočná mora. Muž má byť duchaprítomný, aktívny a vynaliezavý, slovom – „živý“.

Nasleduje kategória „aware“, teda vedomý, uvedomelý. Muž musí poznať svoju povahu a schopnosti, svoje silné aj slabé stránky. A zároveň si musí byť vedomý svojej hodnoty. Pokiaľ bude na rande sústavne vyplakávať, ako mu život neprial, alebo sa mu nič nedarí, na ženu to zapôsobí odpudivo.

A napokon, muž má byť „attentive“, teda pozorný, účastný. Má ženu počúvať pozorne, má si zapamätať, ak spomínala, že už nemá rodičov, aby jej na druhom rande nepoložil otázku: „Budeš na Vianoce s vašimi?“

Hoci sa to možno takto v skratke podané nezdá, týchto päť kvalít skutočne stačí k tomu, aby muž radikálne zvýšil svoje šance na úspech. Samozrejme, teória je jedna vec, realita druhá – preto je nevyhnutné komunikovať s čo najväčším množstvom žien, aby si chlap tieto zručnosti „natrénoval“.

Iste, niektorí z nás sa už tak narodili, a ide im to prirodzene, neuvedomujú si, že len tým, ako komunikujú, priťahujú ženskú pozornosť. Sú jednoducho takí – majú v sebe potrebné kvality „zabudované“, alebo ich nevedomky rozvinuli v priebehu rokov.

V tomto článku sme nazreli do tajných zákutí sveta randenia. Snáď ste sa dozvedeli niečo nové, zaujímavé, a hlavne prínosné. Kníh aj odborníkov na romantické záležitosti je dnes vo svete veľmi veľa, stačí chvíľu googliť, aby ste našli svojho obľúbeného „lektora“. Dôležité je však dodať, že tieto vedomosti neslúžia na to, aby muži so ženami manipulovali len preto, že ich chcú dostať do postele. Také správanie je samozrejme amorálne, pretože môže ublížiť citom druhej osoby. Je dôležité to pripomenúť, pretože my muži máme sklony občas sa „pozabudnúť“, a len tak si užívať…

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:04

Traja novinári prišli o život v piatok ráno pri izraelskom útoku v Libanone, oznámili ich kolegovia. Výbor na ochranu novinárov (CPJ) nálety odsúdil. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

08:04

Irán údajne pripravuje odvetu za izraelské sobotňajšie útoky, informuje agentúra DPA odvolávajúca sa na iránske štátne médiá.

Irán po útokoch uzavrel svoj vzdušný priestor napriek tomu, že štátne médiá pôvodne vykreslili izraelské útoky ako neškodné.

08:01

Venezuelská opozičná strana Vôľa ľudu (Voluntad Popular; VP) v piatok oznámila, že jej aktivista Edwin Santos bol zavraždený. Z údajnej vraždy obvinila režim úradujúceho prezidenta Nicolása Madura. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Strana uviedla, že Santosa zavraždili po tom, čo ho v stredu “uniesli” príslušníci štátnych bezpečnostných síl. Aktivistu našli mŕtveho v piatok ráno na zrútenom moste, ktorý bol stredobodom jeho agitácie.

07:25

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s (S&P) v piatok potvrdila, že Slovensko si udržalo rating na úrovni A+ so stabilným výhľadom. Jej rating pre Slovenskú republiku zostáva nezmenený a je o dva stupne vyšší ako aktuálny rating agentúry Fitch a o stupeň vyšší ako rating Moody’s. Informovalo o tom Ministerstvo financií (MF) SR, podľa ktorého S&P ocenila najmä prijatý balík konsolidačných opatrení.

07:24

Čínski hackeri sa napojili na systém telekomunikačnej spoločnosti Verizon a zamerali sa na mobily používané republikánskym kandidátom na prezidenta Donaldom Trumpom a uchádzačom o viceprezidentský úrad J. D. Vanceom. Mohli získať informácie o ich komunikácii, uviedli v piatok pre The New York Times (NYT) ľudia oboznámení so záležitosťou, informuje TASR.

Vyšetrovatelia sa v súčasnosti snažia zistiť, aké údaje, ak vôbec nejaké, sa podarilo hackerom získať.

07:12

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že uskutočňuje letecké útoky na vojenské ciele v Iráne. Tento krok označila za odvetu za útoky Iránu a jeho spojencov proti Izraelu. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Dvaja izraelskí predstavitelia pre AP pod podmienkou zachovania anonymity uviedli, že útoky nie sú zamerané na jadrové a ropné zariadenia.

Včera 20:06

Súboj o Biely dom zostáva mimoriadne tesný aj podľa posledného celoštátneho prieskumu televízie CNN pred novembrovými voľbami. Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a jeho demokratickú súperku Kamalu Harrisovú by volilo zhodne 47 percent pravdepodobných voličov.

Včera 19:49

Polícia odvolala pátranie po nezvestnom 83-ročnom Ľudevítovi Madajovi z Handlovej. Muža našli a je v poriadku. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia. Po mužovi polícia pátrala po tom, čo o ňom nemala jeho manželka od štvrtka (24. 10.) správy.

Včera 19:30

Vplyvný americký denník The Washington Post (WP) v piatok oznámil, že v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA nepodporí demokratku Kamalu Harrisovú ani republikána Donalda Trumpa. Redakcia novín pritom podporovala niektorého z uchádzačov o Biely dom viac ako tri desaťročia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke prírodný cintorín Záhrada spomienok vo Zvolene

Autor: TASR - Silvia Tannhauserová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali