Piešťany prehrali v druhom zápase E-skupiny s Bodrumom 63:79

❚❚

Piešťany 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Basketbalistky Piešťanských Čajok zatiaľ čakajú v Európskom pohári (Eurocup) na premiérový úspech, v druhom vystúpení E-skupiny prehrali doma s tureckým Bodrumom Basketbol 63:79. Slovenský zástupca pokračuje v sérii domácich stretnutí, v stredu 23. októbra o 18.00 h privíta maďarský Šopron Basket

basketbal
Ilustračné foto

Európsky pohár – E-skupina:
Piešťanské Čajky – Bodrum Basketbol 63:79 (37:34)
Piešťany: Herminjardová 18, Jamesová a Mitrasinovičová po 10, Igbokweová 8, Taušová 7 (Buknová 8, Jakubčeková 2, Moravčíková a Vandlíková 0)
najviac bodov Bodrum: Juškaitėová 29, Krajišniková 20, Thomasová 12
TH: 12/10 – 17/14, fauly: 21 – 15, trojky: 3 – 5, rozhodovali: Aunkrogers, Binders-Čoders (obaja Lot.), Rutešič (Č. Hora), štvrtiny: 16:18, 21:16, 11:14, 15:31, 650 divákov.

.

Začiatok zápasu bol v znamení oťukávania na oboch stranách, postupne gradovalo zápasové tempo. Bodrum si vypracoval mierny náskok, keď hral s veľkou agresivitou a tlakom, čo Piešťanom spôsobovalo problémy. Na domácej strane bola produktívna Taušová, ale zároveň nepomer faulov nahrával súperkám. Výrazne pomohol Čajkám záver prvej štvrtiny, keď sa im podarilo stiahnuť na 16:18. Domáce basketbalistky pokračovali v dobrých veciach, navyše sa už adaptovali na hru súpera, čiže to bola oveľa vyrovnanejšia partia. Bodrum sa síce držal v miernom vedení, ale Piešťany boli v tejto fáze lepším celkom na palubovke. To sa ukázalo aj v závere, najskôr Herminjardová vyrovnala na 29:29 a hneď na to Igbokweová dostala Piešťany po dlhom čase do vedenia. Dôležitý psychologický moment, ktorý napokon priniesol po prvom polčase priaznivý stav – 37:34 pre majstra Slovenska.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča pokračovali vo svojej hre, prvá polovica tretej štvrtiny nepriniesla veľa bodov, čo Piešťanom vyhovovalo. Bodrum podľa očakávania opäť pritlačil, ale z domácej strany prichádzala vždy bodová odpoveď. Hostky napokon dokázali otočiť duel na svoju stranu, ale domáce hráčky bojovnosťou zastavili ich tlak. Do poslednej časti sa išlo za vyrovnaného stavu 48:48. Štvrtá štvrtina sa nezačala ideálne pre piešťanský tím, úsek 2:10 posadil Bodrum do komfortnej pozície a najmä najvyššieho vedenia v zápase. Čajky to však nevzdali a až do samotného záveru bojovali, no na prvé víťazstvo v E-skupine to nestačilo.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:26

V 8. kole Niké Handball extraligy remizovali hádzanári HK Bojnice doma s MŠK Považská Bystrica 33:33.

20:20

V dohrávke 2. kola Tipos extraligy vyhrali basketbalistky MBK Ružomberok doma nad BK Slovan Bratislava 85:46.

20:15

Americký prezident Joe Biden v stredajšom telefonickom rozhovore prisľúbil ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 425 miliónov dolárov. Oznámil to Biely dom.

20:14

Biely dom v stredu potvrdil, že prezident USA Joe Biden vo štvrtok odletí na návštevu Nemecka, kde sa stretne s kancelárom Olafom Scholzom a prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom.

20:02

Americké námorníctvo pátra po dvoch pilotoch, ktorých lietadlo sa v utorok popoludní miestneho času zrútilo počas cvičného letu v americkom štáte Washington.

19:18

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu vyzvala na ochranu zdravotníckych zariadení v Libanone, kde Izrael v uplynulých týždňoch zintenzívnil vojenskú kampaň proti proiránskemu hnutiu Hizballáh. V dôsledku pokračujúcich bojov je znefunkčnených 100 zdravotníckych zariadení na juhu krajiny.

19:11

Politika EÚ na prispôsobenie sa zmenám klímy nemusí udržať krok so zmenou klímy. Vlny horúčav, suchá a záplavy sú pritom čoraz závažnejšie a častejšie, s veľkými ekonomickými dôsledkami.

18:45

Prvé stretnutie na najvyššej úrovni medzi krajinami EÚ a krajinami Perzského zálivu otvára novú a ambicióznejšiu kapitolu vzájomnej spolupráce a pomôže obom stranám lepšie vnímať mnohé zo spoločných výziev. Uviedol to predseda Európskej rady Charles Michel v rámci úvodného príhovoru na summite Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC)

Belgicko EÚ summit GCC
Na snímke sprava predseda Európskej rady Charles Michel, saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová pred summitom Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC) v Bruseli 16. októbra 2024
18:44

Viac ako 140 ľudí vrátane detí zahynulo a desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia na severe Nigérie, keď sa v noci na stredu snažili nabrať benzín vytekajúci z havarovaného cisternového auta a na mieste došlo k výbuchu, uviedli miestne záchranné zložky.

18:42

Prvý summit Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC) sa v stredu krátko po 16.00 začal v Bruseli. Zasadnutiu spolupredsedajú šéf Európskej rady Charles Michel a katarský emir šejk Tamím bin Hamad bin Chalífa Ál Thání, súčasný prezident Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC).

17:58

Poľsko nemá podľa premiéra Donalda Tuska na svojej východnej hranici do činenia s utečencami, ktorí tam prišli spontánne a náhodou. “Tieto akcie sú organizované na polovojenskom základe a my čoraz viac vidíme, že v Sýrii a Iráne sa organizujú skupiny, ktoré nie sú vycvičené len na nelegálne prekročenie hraníc, ale aj na činnosť, ktorú v NATO musíme označiť za nebezpečnú,” povedal Tusk v rozhovore pre stredajšie vydanie denníka Gazeta Wyborcza.

17:57

Španielska vláda v stredu pred summitom Európskej rady v Bruseli uviedla, že nesúhlasí s návrhom na vytvorenie azylových centier v krajinách mimo Európskej únie. Stretnutie lídrov EÚ sa začína vo štvrtok a práve riadenie migrácie bude jedným z najhlavnejším bodov programu.

17:56

Izraelský minister obrany Joav Galant v stredu kritizoval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a jeho kroky nazval hanebnými po tom, čo izraelských vystavovateľov organizátori nepustili na námornú výstavu Euronaval v Paríži.

17:27

Americká demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová bude v stredu opätovne viesť svoju kampaň v Pensylvánii, ktorá bude podľa očakávaní jedným z rozhodujúcich štátov v novembrových prezidentských voľbách. Republikán Donald Trump zas zameriava svoju pozornosť na získanie hlasov od hispánskych voličov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali