Pellegrini sa dočkal výprasku na sieti. Ľudí pobúrila jeho fotka

Pellegrini sa dočkal výprasku na sieti. Ľudí pobúrila jeho fotka

Bratislava 26. apríla 2023 (HSP/Foto: Facebook PP)

 

Strana Hlas SD naštartovala zber podpisov pod svoju Národnú petíciu za zmenu. Peter Pellegrini včera zverejnil na sociálnej sieti status, ktorým informoval, že vyráža do Komárna na akciu, ktorá má petíciu podporiť. Pellegrini to ale neurobil najšťastnejším spôsobom

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini fotku k svojmu statusu nevybral najšťastnejšie.

Svoj status doplnil svojou fotografiou, na ktorej sa usmieva do objektívu so svojim nevinným výrazom v interiéri auta, v ktorom znalci rozoznali interiér Mercedesu triedy S, ktoré ho muselo stáť najmenej 150 tisíc eur, niektorí tvrdia, že asi o hodne viac.

Reklama

Jasne, že to okamžite využil Jaroslav Naď: “(A)sociálny demokrat v aute za minimálne 150 tisíc eur. Nech sa páči, občania Slovenskej republiky, keď si budete “naškrabkávať” ako toť pán (a)sociálny demokrat Pellegrini, budete aj vy jazdiť na aute za približne 150 priemerných platov na Slovensku… Ozaj, koľko to mal podľa svedka odovzdať Výboh Pellegrinimu v krabici od šampanského? Aha, už viem, 150 tisíc eur. Už rozumiem…”

Nebolo to celkom fér, ak je Naď presvedčený, že Pellegrini niečo ukradol, alebo vzal úplatok, mal by to doložiť dôkazmi (nie výpoveďou jediného svedka) a odovzdať orgánom činným v trestnom konaní. Ľudia už začínajú mať tých rečí o tom, ako Hlas a Smer kradol, po krk, už ich vnímajú skôr ako výhovorku vládnej kliky za svoju neschopnosť, o to viac, ak sú tie reči namiesto dôkazov podopreté len tvrdením zločincov, ktorí by sami sedieť v base za skutky, ktorá im boli naozaj dokázané.

Reklama

Pellegrini však výber fotografie k svojmu statusu určite oľutoval, ak nazrieme do diskusie pod ním alebo pod kontrastatusom Naďa. Ľudia naznačujú, že ani s jeho bývaním v Bratislave to nebude celkom kóšer, že tam má tých bytov viac, a podobne. Čo už, neprajníckych rečí si užije každý politik. Ale ľuďom sa zdá čudné, odkiaľ má neparlamentná strana peniaze na billboardy, a to už je legitímna otázka. Dosť mu zazlievajú koketovanie so Saskou a niekoľko krát mu vyčítajú jemu pripisovaný výrok, že v globálnom svete Slovensko nemá nárok na autonómnu politiku. To už je niečo, na čo sa stali obzvlášť citlivými.

Niektorí naznačujú, že aj tá petícia je faloš, ak v nej Hlas uvádza, že chce znárodniť strategické podniky a pritom chce vládnuť so Saskou, ktorá na niečo podobné nikdy nepristúpi, mohol by to byť premyslený podvod na voličoch.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:39

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky je z dôvodu mimoriadnej situácie uzavretá. Mimoriadne opatrenia si vyžiadalo zatopenie nemocnice prívalovým dažďom, ktorý zasiahol mesto v stredu (26. 6.) podvečer, informovalo vedenie nemocnice.

10:26

Lotyšský hokejista Teddy Blueger sa dohodol s klubom NHL Vancouver Canucks na predĺžení spolupráce. S tímom podpísal novú dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 3,6 milióna dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 1,8 milióna USD.

 

 

10:11

Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M) oznámil za 2. štvrťrok súčasného obchodného roka rast zisku o viac než 50 %, v prípade prevádzkového zisku však výsledky zaostali za očakávaniami. Navyše spoločnosť odhaduje za jún pokles tržieb, čo znižuje šance na dosiahnutie celoročných cieľov. Informuje o tom správa agentúry Reuters a portálu RTTNews.

10:10

Vyššia suma životného minima bude mať vplyv aj na exekučné zrážky z dôchodku. Táto zmena sa podľa Sociálnej poisťovne (SP) dotkne aj výšky hranice nároku na predčasný starobný dôchodok a výšky garantovanej sumy minimálneho dôchodku. Suma životného minima sa od 1. júla zvýši z doterajších 268,88 eura na 273,99 eura. Informoval o tom hovorca SP Martin Kontúr.

10:10

Ceny ropy vo štvrtok klesli, keď trhy zareagovali na nečakane výrazný rast ropných zásob v USA. 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 8.23 h SELČ 85,19 USD (79,70 eura) za barel (159 litrov).

10:08

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vo štvrtok označil vyjadrenia amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena o údajnej protižidovskej rétorike Maďarska za “nezmyselné obvinenia”. Informovala agentúra MTI.

“Toto obvinenie je obzvlášť nezmyselné od ministra zahraničných vecí krajiny, kde sa v poslednom období výrazne zvýšili zastrašujúce útoky voči židom, a kde na univerzitách dochádza k antisemitickým nepokojom,” uviedol Szijjártó na sociálnej sieti Facebook.

10:05

V Nemecku vstúpil vo štvrtok do platnosti dlho diskutovaný zákon, ktorý umožňuje jednoduchšie získať nemecký pas cudzincom a zároveň aj dvojaké občianstvo Nemcom. Správu priniesla agentúra DPA.

Rovnako tak už nebudú potrebovať ani Nemci osobitné povolenie od úradov, aby si mohli uchovať svoje občianstvo, pokiaľ by sa chceli stať občanmi inej krajiny.

09:46

Britský premiér Rishi Sunak a líder opozičných labouristov Keir Starmer sa v stredu v záverečnej debate pred predčasnými parlamentnými voľbami vyjadrovali k témam daní, imigrácie, rodových záležitostí i brexitu. TASR informuje podľa agentúry AP a stanice BBC.

Briti pôjdu k volebným urnám 4. júla, keď si budú voliť 650 poslancov Dolnej snemovne parlamentu. Sunak je premiérom od októbra 2022 a konzervatívci sú pri moci od roku 2010.

09:42

Vo veku 90 rokov zomrel americký herec Bill Cobbs, známy z filmov ako Osobný strážca a Noc v múzeu. Vo štvrtok o tom informovala agentúra DPA.

Cobbs bol známy predovšetkým stvárnením manažéra hudobnej hviezdy vo filmovom hite Osobný strážca z roku 1992, v ktorom si zahral po boku speváčky Whitney Houston a herca Kevina Costnera.

Obit Bill Cobbs
Na archívnej snímke herec Bill Cobbs, člen štábu filmu “Get Low”, prichádza na premiéru filmu v Beverly Hills, Kalifornia, 27. júla 2010
09:39

Dánsko zavedie zákon, ktorý obmedzí používanie cudzích vlajok na svojom území, uviedol v stredu dánsky minister spravodlivosti Peter Hummelgaard. Informovala agentúra AFP.

Dánska štátna vlajka – Dannebrog – “je najdôležitejším národným symbolom”, uviedol vo vyhlásení Hummelgaard a dodal, že “vlajky iných krajín nemožno voľne vyvesovať”. Dodal, že zahraničné vlajky nebudú zakázané a môžu sa používať pri športových, demonštračných a iných podujatiach.

09:26

Izraelský minister obrany Joav Galant varoval v stredu Libanon, že izraelská armáda ho môže v prípade akejkoľvek vojny s tamojším hnutím Hizballáh poslať “späť do doby kamennej”. Trval však na tom, že izraelská vláda preferuje diplomatické riešenie situácie na izraelsko-libanonských hraniciach. Informovali agentúry AFP a Reuters.

08:38

Severná Kórea vyjadrila vo štvrtok podporu Rusku a odsúdila ukrajinský útok na polostrov Krym, pri ktorom boli využité zbrane dodané Kyjevu od Spojených štátov. TASR o tom informuje na základe správy juhokórejskej agentúry Jonhap.

V nedeľu Ukrajina zaútočila na Krym raketami ATACMS, v dôsledku čoho prišli o život najmenej štyria ľudia a 153 ďalších vrátane detí utrpelo zranenia.

08:21

Európska únia, Španielsko i prezidenti viacerých krajín Latinskej Ameriky v noci na štvrtok odsúdili kroky bolívijskej armády, ktorá v stredu vstúpila do sídla prezidenta krajiny. TASR informuje podľa ich vyjadrení na sociálnej sieti X a webovej stránky stanice BBC.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador zo strany svojej krajiny vyjadril úplnú podporu bolívijskému prezidentovi Arcemu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Poľovnícky deň v Zemplínskom múzeu v Michalovciach

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali