Pellegrini prezradil plán, ako chce získať voličov

❚❚

Bratislava 24. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Prezidentský kandidát Peter Pellegrini priznal, že v prvom kole volieb prezidenta SR skončil tesne na druhom mieste. Pogratuloval zároveň Ivanovi Korčokovi za postup do druhého kola. Deklaroval, že splnil svoj základný cieľ, dostať sa do druhého kola. Pellegrini sa poďakoval všetkým občanom SR, ktorí sa zúčastnili na voľbách, ako aj svojim podporovateľom

Prvé kolo prezidentských volieb Pellegrini
Na snímke uprostred kandidát na prezidenta postupujúci do druhého kola prezidentských volieb Peter Pellegrini (HLAS-SD)

Pellegrini čakal tesný výsledok. “Je to pár percent, ktoré nás delí. Myslím si, že by to bolo jedno, či by to bolo v takom alebo onakom garde,” reagoval. Výsledky podľa neho ukazujú napínavý príbeh do druhého kola.

.

Postup do druhého kola označil Pellegrini za obrovský úspech. Výsledky podľa neho ukázali, že väčšina ľudí na Slovensku si neželá “liberálno-pravicovo-progresívneho” prezidenta.

“Väčšina na Slovensku vyjadrila skôr záujem mať prezidenta, ktorý bude hájiť národnoštátne záujmy SR,” povedal. Slovensko chce podľa šéfa Hlasu-SD prezidenta, ktorý nebude krajinu ťahať do vojny, ale bude hovoriť o mieri. Tvrdí, že väčšina občanov volila rôznych kandidátov, ktorí viac preferujú takýto postoj v zahraničnopolitických aj domácich otázkach. “Občania z väčšej časti vyjadrili, že chcú prezidenta, ktorý nechce byť okamžite v konflikte s vládou SR, ale, naopak, pomáhať tam, kde sa dá, a kritizovať len vtedy, keď treba,” povedal.

.

 

Chce rokovať s neúspešnými kandidátmi

Pellegrini nechce v kampani do druhého kola obsahovo meniť nič. Bude sa sústreďovať na rozhovory s ľuďmi o záujmoch Slovenska aj o záujmoch národnostných menšín. “Pevne verím, že v druhom kole, ak dáme všetci sily dokopy, ktorí si želáme suverénne hrdé Slovensko, môžeme zvíťaziť,” vyhlásil. Chce rokovať s neúspešnými kandidátmi na prezidenta. “Určite by som im vedel svojím štýlom politiky ponúknuť politiku, ktorá by mohla vyhovovať ich voličom,” povedal. Chce mobilizovať voličov, aby nebola nižšia účasť ako v prvom kole.

Uviedol, že premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico sa určite do kampane do druhého kola zapojí. Pellegrini deklaruje, že sa vždy uchádzal a bude sa naďalej uchádzať aj o podporu predsedu SNS Andreja Danka a voličov SNS. Chce sa prihovárať svojim voličom, ale verí, že má kde čerpať podporu. Štefan Harabin aj Krisztián Forró získali podľa neho výraznú podporu. “Myslím si, že druhé kolo môže byť ešte veľmi zaujímavé,” povedal.

Pellegrini zopakoval, že v prípade zisku postu hlavy štátu nevidí dôvod na otvorenie koaličnej zmluvy. “Nemenia sa pomery v parlamente a koaličná zmluva musí vychádzať z toho, ktorá strana má akú silu v parlamente,” povedal. Zopakoval, že za predsedu parlamentu by v prípade zisku prezidentskej funkcie navrhoval podpredsedov strany Denisu Sakovú alebo Richarda Rašiho. Za šéfa Hlasu-SD by odporúčal niekoho spomedzi piatich mien – niekto zo štyroch podpredsedov alebo generálneho manažéra strany.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:06

Bývalá japonská cisárovná Mičiko v nedeľu oslavuje 90. narodeniny. Prvé gratulácie prijala od najbližších príbuzných a pracovníkov cisárskeho paláca.

09:44

V najbližších rokoch by malo výrazne pribudnúť firiem, v ktorých bude musieť dôjsť k zmene vlastníctva, keďže množstvo podnikateľov na Slovensku sa dostáva do dôchodkového veku. Proces rodinného nástupníctva môže pritom trvať niekoľko rokov a mnohí podnikatelia prípravy podceňujú a odkladajú. Dôvodom býva absencia vhodného nástupcu alebo nepripravenosť v majetkovej štruktúre, uviedla spoločnosť Wealth Effect Management.

09:36

Dva izraelské letecké útoky v nedeľu zasiahli južné predmestie Bejrútu. Krátko predtým izraelská armáda vyzvala civilistov, aby opustili okolie budov, ktoré využíva libanonské šíítske hnutie Hizballáh.

09:00

Si Ťin-pching pri návšteve základne čínskych raketových síl vyzval na „posilnenie výcviku a prípravy na vojnu“.

Čínsky líder „zdôraznil, že je potrebné posilniť zmysel pre nebezpečenstvo, krízu a vojnu, komplexne posilniť výcvik a prípravu na vojnu, posilniť bojaschopnosť vojsk a účinne chrániť strategickú bezpečnosť a základné záujmy krajiny“, citovala predsedu tlačová agentúra Sinchua.

Si vykonal inšpekciu 611. raketovej brigády, ktorá je vyzbrojená raketami stredného doletu Dong Feng-26 (do 4 000 km).

08:50

Telo vodcu palestínskej militantnej skupiny Hamas Jahju Sinwára by Izrael mohol vymeniť za izraelských rukojemníkov zadržiavaných už vyše roka v palestínskom Pásme Gazy.

08:12

Severná Kórea od sobotňajšej noci vypustila smerom do Južnej Kórey asi 20 balónov s nákladom odpadkov. V nedeľu to uviedla juhokórejská armáda.

08:09

Ruskí výtvarníci, kritici a pracovníci múzeí vyzvali vedenie Tretiakovskej galérie, aby nezatváralo oddelenie najnovších trendov vo výtvarnom umení, ktoré je naplánované na 22. októbra, informovala v sobotu stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

08:09

Prabowo Subianto bol v nedeľu inaugurovaný za ôsmeho prezidenta Indonézie – najľudnatejšej moslimskej krajiny na svete -, čím sa zavŕšila jeho cesta od bývalého generála obvineného z porušovania ľudských práv počas vojenskej diktatúry až do prezidentského paláca.

Prabowo Subianto
Novoindonézsky inaugurovaný indonézsky prezident Prabowo Subianto vystúpil s prejavom počas prezidentskej inauguračnej ceremónie v budove parlamentu v Jakarte
08:08

Najmenej sedem ľudí zahynulo, keď sa v sobotu na ostrove Sapelo v americkom štáte Georgia zrútila časť prístaviska pre lode.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pes menom Luna je odetý v kostýme Draculu počas halloweenskej oslavy pre domácich miláčikov v nákupnom centre v meste Valenzuela na Filipínach

Autor: TARS/AP-Aaron Favila

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali