Partizánske zabezpečí rekonštrukciu ďalšej časti Ulice gen. Svobodu

Partizánske zabezpečí rekonštrukciu ďalšej časti Ulice gen. Svobodu

Partizánske 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Mesto Partizánske zabezpečí rekonštrukciu ďalšej časti Ulice gen. Svobodu, súčasťou investície za takmer 70.000 eur bude i križovatka s Družstevnou ulicou. Samospráva už s vybraným zhotoviteľom uzatvorila zmluvu o dielo, rovnako tak urobila i v prípade ďalších troch investícií do infraštruktúry mesta. Informoval o tom primátor Jozef Božik

Jozef Božik
Na snímke primátor mesta Partizánske Jozef Božik

Radnica na Ulici gen. Svobodu zabezpečí obnovu krytu komunikácie na ploche viac ako 1100 štvorcových metrov (m2). “Súčasťou prác je aj rekonštrukcia spevnených plôch pre odstavenie motorových vozidiel pred tamojšou bankou. Keďže povrch pôvodného asfaltového chodníka pred bankou je skoro v úrovni s podlahou banky, parkovacie miesta budú vydláždené drenážnou betónovou dlažbou a vybudujú sa ako vsakovacie. Pod nimi tak bude osadená drenážna rúra, ktorá sa napojí do uličnej vpuste,” konkretizoval Božik.

Reklama

Financie vo výške viac ako 29.000 eur podľa neho radnica investuje aj do rekonštrukcie prístupovej komunikácie, parkoviska a chodníka pri Centre voľného času na Ulici gen. Svobodu. Nový kryt komunikácie a chodníka bude zhotovený zo zámkovej dlažby a kryt odstavných plôch z drenážnej dlažby. Celková plocha rekonštrukcie je 501 m2. “S búracími prácami chceme začať už tento týždeň a stavebné práce by sme chceli ukončiť do konca prázdnin,” priblížil.

Rekonštrukciou prejdú i vybrané dva chodníky na ulici Veľká okružná pri bytových domoch. “Cena za oba úseky predstavuje 18.600 eur a je financovaná v zmysle metodiky lokálneho virtuálneho investičného rozpočtu Luhy II. ako priorita výboru mestskej časti po dohode s vedením mesta,” doplnil primátor.

Reklama

Samospráva podľa neho zabezpečí i rekonštrukciu chodníka na Malinovského ulici na Šípku, ide o prioritu výboru tamojšej mestskej časti a zaplatí za ňu 42.000 eur. “Predmetom zákazky je pokračovanie rekonštrukcie asfaltového chodníka v úseku od základnej školy po výjazd z parkoviska pri kostole. Chodník bude zhotovený zo zámkovej dlažby. Vybudujeme aj nové bezbariérové pripojenia k priechodu pre chodcov a k plánovanému priechodu pri kostole,” dodal primátor s tým, že práce potrvajú dva mesiace.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:41

Dvaja europoslanci z liberálnej frakcie Obnovme Európu (RE) vyzvali predsedu Európskej rady Charlesa Michela, aby na budúci týždeň prišiel na prvé plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu a vyjadril oficiálny postoj Európskej rady k nedávnej ceste maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy. Na pondelňajšiu správu týždenníka Politico upozornil spravodajca TASR.

11:29

Izraelský minister financií Bezalel Smotrič v pondelok uviedol, že v súčasnej situácii by bolo veľkou chybou zastaviť ofenzívu izraelskej armády proti hnutiu Hamas v Pásme Gazy. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry Reuters.

“Hamas sa rúca a prosí o prímerie. Teraz je čas stisnúť nepriateľovi krk, kým ho nerozdrvíme a nezlomíme. Zastaviť sa teraz, tesne pred koncom, a nechať ho, aby sa spamätal a znova s nami bojoval, je nezmyselná hlúposť,” napísal minister v príspevku na sociálnej sieti X.

11:29

Nemecký chemický priemysel sa pozerá do budúcnosti s o niečo väčšou dôverou. Vzpruhu odvetviu poskytol lepší než očakávaný vývoj v prvom polroku, oznámil v pondelok Zväz nemeckého chemického priemyslu (VCI).

11:15

Druhý najväčší dodávateľ zemného plynu na Slovensku – skupina ZSE – uzavrel dohodu o dodávke skvapalneného zemného plynu (LNG) pochádzajúceho prevažne z USA. ZSE tak diverzifikuje zdroje a zvyšuje bezpečnosť dodávok pre svojich zákazníkov, informovala v pondelok spoločnosť. Partnerom skupiny ZSE v tejto transakcii je energetická spoločnosť Orlen Group. Tankermi doteraz LNG dovážal iba štátny Slovenský plynárenský priemysel (SPP).

11:15

Dávka v hmotnej núdzi nie je podľa Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR určená na aktiváciu nezamestnaných ľudí. Riešiť by sa malo na Slovensku viac financovanie politiky zamestnanosti, ktoré má vplyv na znevýhodnených uchádzačov na trhu práce. KOZ SR opätovne reagovala na návrh, ktorý minulý týždeň (2. 7.) predstavil minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD).

“Už samotný zákon špecifikuje, kedy sa získanie práce neskúma na účely priznania dávky v hmotnej núdzi, a preto sa navrhovaný rámec opatrení predstavený ministrom práce dotkne minima poberateľov dávok, ktorí sú zároveň aj evidovaní v nezamestnanosti,” uviedla prezidentka KOZ SR Monika Uhlerová.

10:52

Severoatlantická aliancia (NATO) bude potrebovať 35 až 50 nových brigád, aby mohla naplno uskutočniť svoje nové plány na obranu proti možnému útoku Ruska. TASR o tom informuje podľa pondelkovej správy tlačovej agentúry Reuters, pre ktorú to uviedol zdroj z prostredia armády.

NATO
Na archívnej snímke z 11. marca 2024 muž kráča okolo vlajok členských krajín Severoatlantickej aliancie (NATO) pred sídlom Aliancie v Brusli
10:43

Vplyv nižšej úrody hustosiatych obilnín na cenový vývoj na Slovensku bude mierny. Rásť by mohli najmä ceny chlebovín a biopalív. To by sa mohlo prejaviť na jeseň, keď budú známe konečné úrovne produkcie obilnín a repky. Uviedol to Tomáš Boháček, analytik 365.bank, v komentári k prvému odhadu úrody, ktorý zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

“Potravinová inflácia tak bude mať na domácu infláciu stále vyšší vplyv a po neklesajúcich cenách vajec a syrov by sme mohli vidieť aj mierny rast cien pečiva,” spresnil Boháček.

10:33

Moskva podnikla na ruskom Ďalekom východe cvičenie, v rámci ktorého testovala elektronické odpaľovanie balistických striel Iskander. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na pondelkové správy ruských médií. Cvičenie sa uskutočnilo v ruskej Židovskej autonómnej oblasti, ktorá hraničí s Čínou.

Iskander
Na archívnej snímke, ktorú ruské ministerstvo obrany vydalo 2. februára 2024, ruskí vojaci nakladajú balistickú raketu Iskander na mobilné zaraidenie počas vojenského výcviku na neznámom mieste v Rusku
10:25

Obchodná bilancia Rakúska sa v období od januára do konca apríla dostala do kladných čísel, k čomu prispel výrazný pokles dovozu.

10:25

Francúzska ľavica si v priebehu tohto týždňa vyberie svojho kandidáta na post premiéra z radov svojej víťaznej volebnej koalície, uviedol v pondelok líder Socialistickej strany (PS) Olivier Faure. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

Olivier Faure
Predseda francúzskej Socialistickej strany Olivier Faure (uprostred), ktorá je súčasťou ľavicového bloku Nový ľudový front (NFP), reaguje v Paríži po skončení druhého kola predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku v nedeľu 7. júla 2024
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali