Oskar Dvořák: Problém v zdravotníctve vznikol, keď sa vláda rozhodla krátiť zdroje

❚❚

Bratislava 22. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Problém v zdravotníctve vznikol, už keď sa vláda rozhodla krátiť zdroje pre rezort. Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) s lekármi nerokuje. V reakcii na avizované výpovede nemocničných lekárov to vyhlásil podpredseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Oskar Dvořák (PS). TASR o tom informovala Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia Progresívneho Slovenska

Oskar Dvořák
Na snímke Oskar Dvořák

“Kto by to bol čakal, že lekári podajú výpovede, keď ich začal minister zdravotníctva od prvého momentu vydierať cez kameru,” myslí si Dvořák. Šaško s nimi podľa poslanca nerokuje, rozdeľuje ich na rôzne skupiny a vyháňa ich za hranice.

.

Dvořák vyzval predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby prebral za rezort zodpovednosť. Zdôraznil, že podľa neho hrozí kolaps nemocníc.

Šéf lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský v utorok na tlačovej konferencii informoval, že viac ako 2400 nemocničných lekárov je pripravených podať výpovede do konca októbra. Medzi hlavné požiadavky zdravotníkov patrí dodržiavanie memoranda podpísaného v roku 2022.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:55

Cesta II/511 medzi obcami Veľké Uherce (okres Partizánske) a Skýcov (okres Zlaté Moravce) zostala v utorok popoludní pre dopravnú nehodu neprejazdná. Informuje o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Na úseku sa podľa policajtov zrazil autobus s kamiónom. Polícia vyzvala vodičov, aby rešpektovali jej pokyny.

14:11

Pri pobreží juhočínskej provincie Fu-ťien, ktorá leží oproti Taiwanu, sa v utorok konali vojenské cvičenia s ostrou streľbou. Došlo k nim len týždeň po predchádzajúcich rozsiahlych manévroch, ktoré v okolí Taiwanu taktiež usporiadal Peking.

13:54

Nemecká spolková prokurátora v utorok oznámila vznesenie obvinenia voči mužovi, ktorý sa údajne pridal k teroristickej organizácii Islamský štát v Iraku a plánoval v jej mene vykonať bombový útok na území Nemecka.

13:40

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen v utorok oznámil, že zostavením vlády poveril lídra Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a súčasného kancelára Karla Nehammera. Ľudovci skončili v nedávnych parlamentných voľbách na druhom mieste za Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ).

13:39

V reakcii na prehlbujúce sa vojenské väzby medzi Severnou Kóreou a Ruskom juhokórejská vláda zvažuje vyslanie vojenského personálu na Ukrajinu, ktorý by monitoroval severokórejských vojakov bojujúcich na strane Moskvy, ako aj priame dodávky zbraní Kyjevu.

13:38

Štát Urísa na východnom pobreží Indie sa pripravuje na tropickú cyklónu Dana. Turistov a pútnikov požiadali, aby opustili mesto Purí a v niektorých okresoch preventívne zatvorili školy. Podľa predpokladov by cyklóna mala zasiahnuť pevninu vo štvrtok neskoro večer, uviedol miestny meteorologický ústav.

13:38

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok v Štrasburgu odhlasovali plán EÚ a skupiny G7 požičať Ukrajine až 35 miliárd eur na jej obnovu a obranu proti Rusku, pričom celková výška finančnej pomoci má byt do výšky 45 miliárd eur.

13:37

Čínska komunistická vláda a Vatikán vyjadrili súhlas s predĺžením dohody o vymenovaní katolíckych biskupov o ďalšie štyri roky, oznámilo v utorok čínske ministerstvo zahraničných vecí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke židovská synagóga v Brezne

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali