Osaková vynechá pre zdravotné problémy zvyšok sezóny

❚❚

Tokio 22. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Darron Cummings)

 

Japonská tenistka Naomi Osaková vynechá pre zdravotné problémy zvyšok prebiehajúcej sezóny. Štvornásobná grandslamová šampiónka potvrdila, že ju trápia problémy s chrbtom a brušným svalstvom. Svoju krajinu tak nebude reprezentovať ani v novembrovom finále Pohára Billie Jean Kingovej v Malage

Naomi Osaková
Na snímke japonská tenistka Naomi Osaková

Dvadsaťsedemročná Osaková sa na dvorcoch neobjavila od začiatku októbra, keď skrečovala duel s Coco Gauffovou na turnaji WTA v Pekingu. Vynechala potom dve domáce podujatia v Japonsku a odhlásila sa sa aj z budúcotýždňového turnaja v Hongkongu. Niekdajšia svetová jednotka sa k tenisu vrátila v januári po materskej pauze, pripomenula agentúra AFP.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:54

Predaj nových áut v Európskej únii (EÚ) sa v septembri 2024 znížil, už druhý mesiac po sebe, aj keď menej ako v auguste. Takmer všetky hlavné trhy bloku s výnimkou Španielska zaznamenali minulý mesiac pokles predaja. Ukázali to v utorok údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov (ACEA). TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

09:24

Libanonské proiránske militantné hnutie Hizballáh v utorok ráno oznámilo, že uskutočnilo raketový útok na dve lokality v Izraeli vrátane predmestí Tel Avivu. Izraelská armáda útok potvrdila s tým, že päť rakiet cielilo na strednú časť krajiny a 15 na jej sever. Niekoľko sa podľa nej podarilo zostreliť, ďalšie dopadli do neobývaných priestranstiev. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

08:51

Jeden muž prišiel o život a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia pri zrážke dvoch osobných vlakov, ku ktorej došlo v pondelok neskoro večer v obci Llanbrynmair ležiacej v strednej časti Walesu. Oznámila to britská dopravná polícia, píše TASR podľa agentúry AFP.

08:49

Vo veku 95 rokov zomrela v pondelok v Rakúsku Helga Feldnerová-Busztinová, ktorá prežila holokaust. TASR o tom informuje podľa agentúry APA.

Najmä v 90. rokoch sa zúčastňovala na prednáškach na školách, kde hovorila o tom, čo prežila, vyjadrovala sa však i k politickým témam. Za jej angažovanosť je udelili Cenu Ute Bockovej za občiansku odvahu.

08:48

Ceny ropy sa v utorok ráno znížili po tom, ako minister zahraničných vecí USA Antony Blinken obnovil úsilie presadiť prímerie na Blízkom východe. Aj spomaľujúci sa rast dopytu v Číne, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy, ovplyvnil vývoj na trhu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

07:58

Španielsky podnikateľ Alberto González Amador, ktorý je druhom prezidentky autonómneho Madridského spoločenstva Isabel Díazovej Ayusovej, žaluje španielskeho premiéra Pedra Sáncheza a ministra spravodlivosti Félixa Bolaňosa za to, že ho nazvali “priznaným zločincom”. Agentúru AFP o tom v pondelok informoval tím jeho právnych zástupcov.

González Amador žiada ako odškodné 100.000 eur od Sáncheza, 50.000 eur od Bolaňosa a tiež odvolanie hanlivých vyjadrení.

07:53

Futbalisti UD Las Palmas si pripísali svoj prvý triumf v prebiehajúcom ročníku španielskej La Ligy. V súboji 10. kola vyhrali na ihrisku Valencie 3:2 a o skóre sa dostali pred svojho súpera na predposlednú priečku tabuľky.

07:38

Päť ľudí zahynulo počas streľby v jednom z domov v meste Fall City ležiacom v štáte Washington neďaleko Seattlu. V súvislosti so streľbou zadržali 15-ročného chlapca, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na úrad šerifa okresu King County.

Medzi obeťami sú dvaja dospelí a tri deti. Zranenia utrpela aj ďalšia tínedžerka, ktorá v dome žila.

07:25

Hurikán Oscar si na Kube vyžiadal šesť obetí na životoch, uviedol v pondelok kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Hurikán udrel na Kubu počas víkendu a ťažké škody napáchal najmä v provincii Guantánamo vo východnej časti krajiny, dodal prezident v televíznom prejave.

Na snímke sa ľudia prechádzajú po pobreží počas výpadku prúdu v Havane
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke židovská synagóga v Brezne

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali