Organizácia Planned Parenthood učí tínedžerov, že zabíjanie nenarodených detí je “potrebné“

❚❚

Bratislava 25. septembra 2024 (HSP/ The Daily Wire/ Foto:Instagram @plannedparenthood)

 

Por-life skupina American Life League varuje rodičov pred vplyvom pro-potratovej organizácie Planned Parenthood na vyučovanie. Skupina bojujúca za život tvrdí, že Planned Parenthood si vytvára internú sieť pre vykonávanie potratov tým, že sa zapája do programov sexuálnej výchovy na školách v celej Amerike. Správu priniesol The Daily Wire

Plagát pro-potratovej organizácie Planned Parenthood
Plagát pro-potratovej organizácie Planned Parenthood

American Life League (Americká liga za život) varuje rodičov a študentov a poukazuje na novú analýzu organizácie plánovaného rodičovstva- Planned Parenthood. Správa odhalila, že školy a učitelia využívajú prostriedky organizácie Planned Parenthood na zabezpečenie výučby sexuálnej výchovy v celej Amerike.

.

 

Budujú si klientelu

„Ľudia z hnutia za život to často nechávajú celkom bez povšimnutia… Myslím si, že nevnímajú priamu súvislosť medzi sexuálnou výchovou a počtom potratov,“ povedala pre denník The Daily Wire Katie Brownová, národná riaditeľka American Life League .

.

„Tým, čo robí Planned Parenthood v oblasti sexuálnej výchovy na školách, si v podstate vytvára svoju klientelu,“ uviedla.

Vplyv spoločnosti Planned Parenthood sa môže prejaviť prostredníctvom školení pre učiteľov, ktoré tento potratový gigant ponúka, alebo priamo prostredníctvom prednášok zameraných na sexuálnu výchovu v školských obvodoch.

Napríklad organizácia Planned Parenthood of Los Angeles zamestnáva svojich vlastných “pedagógov“, ktorí vedú hodiny sexuálnej výchovy “na niekoľkých kľúčových školách v Los Angeles“. Jedna z prednášok sa venuje téme “Rozdielna orientácia a identita“ , iná zas nesie názov “Kultúrne normy týkajúce sa sexuálneho správania“.

Podľa výročnej správy Planned Parenthood za roky 2022 – 2023 organizácia uviedla, že v oblasti sexuálnej výchovy vyučovala 2 752 stredoškolákov.

Organizácia Planned Parenthood of LA dokonca ponúka aj školenie učiteľov v témach ako “sexuálna orientácia“, “rodová identita“ a “rodové stereotypy“.

.

 

Výučba online

„Chceme, aby si rodičia naozaj dávali pozor na to, čo ich učitelia na hodinách učia, pretože organizácia Planned Parenthood to má nastavené tak, že prednášajúci bude na hodine prednášať online,“ povedala Brownová. Obáva sa, že rodičia nebudú mať vedomosť o tom, či na hodine prednáša len učiteľ, alebo aj iní prednášajúci napríklad prostredníctvom videa na data-projektore.

Ďalšia pobočka potratového gigantu, Planned Parenthood of the Pacific Southwest, vytvorila program s názvom „Sex Ed To-Go“ (v podstate “Sexuálna výučba na cesty“), ktorý môžu žiaci sledovať online. Krajne ľavicový program útočí na programy zamerané na riešenie krízového tehotenstva a naznačuje, že okrem (biologických) žien môžu otehotnieť aj “ďalšie osoby“.

V jednom zo vzdelávacích cyklov s názvom “Bariéry v potratovej starostlivosti“ inštruktor hovorí, že ochrana života je “úzko spojená s rasizmom a patriarchátom“. Hovorí, že pro-life zákony presadili “lekári – muži“, hoci sa robili výnimky pre “bohaté biele ženy“.

 

.

Ako obísť súhlas?

Kurz tiež učí deti, ako môžu potenciálne obísť súhlas svojich rodičov pri pokuse o interrupciu.

„V niektorých prípadoch môže súhlas lekára, starého rodiča alebo odborníka na duševné zdravie súhlas rodiča nahradiť,“ uvádza sa v kurze. „V niektorých štátoch môžu mladí ľudia využiť tzv. ‘súdny bypass‘ – vtedy mladistvý predstúpi pred sudcu, aby mu vysvetlil, prečo by nemal alebo nemohol získať súhlas rodičov,“ uvádza program.

Medzi prekážky patria “chýbanie v škole alebo v práci (a nutnosť vysvetľovať neospravedlnené absencie)“ a “prekážky v doprave“(za vykonaním potratu). Program vysvetľuje : „Ak ľudia žijú vo vidieckych komunitách alebo v štátoch, kde interrupcia nie je legálna, sú prekážky v doprave ešte komplikovanejšie, pretože cesta do najbližšieho zariadenia poskytujúceho interrupciu môže byť vzdialená niekoľko sto kilometrov.“

„Niektoré fondy pre vykonávanie potratov ponúkajú podporu pri doprave: buď finančnú podporu na pokrytie nákladov na dopravu, alebo sieť dobrovoľníkov, ktorí pomôžu ľuďom cestovať na stretnutie s lekárom,“ uvádza sa v učebnom pláne.

 

Nielen ženy

V kurze sa tiež uvádza, že “nie všetky osoby, ktoré môžu otehotnieť, sú ženy“.

„Ľudia naprieč celým rodovým spektrom – transrodoví, nebinárni, agender, gender-queer, gender-fluid a ďalší – môžu a podstupujú interrupcie,“ uvádza sa v kurze.

Program si tiež berie na mušku pro-life krízové tehotenské centrá a obviňuje ich, že používajú “dezinformácie, aby odradili tehotné osoby od vyhľadania potratovej starostlivosti“. V priloženom pracovnom zošite majú študenti dokonca určiť, či ide o krízové tehotenské centrum (CPC) alebo zariadenie, ktoré vykonáva potraty.

Nakoniec kurz upozorňuje študentov na skupiny horlivo sa zasadzujúce za potraty Shout Your Abortion a Abortion Out Loud.

Organizácia Planned Parenthood of the Pacific Southwest neodpovedala na žiadosť o vyjadrenie, koľko ľudí využilo jej online zdroje sexuálnej výchovy.

.

 

Príprava na interrupciu

Katie Brownová pre denník The Daily Wire uviedla, že cieľom tohto programu bolo pripraviť podmienky na to, aby deti boli pripravované na situáciu, že neskôr budú musieť podstúpiť interrupciu. „Hlavným cieľom všetkých týchto programov sexuálnej výchovy je snaha získať tieto deti už na začiatku, aby sa, keď budú neskôr potrebovať ich služby, obrátili, samozrejme, na organizáciu Planned Parenthood,“ povedala.

Planned Parenthood má tiež väzby na vysoké školy v celej krajine. Organizácia Planned Parenthood v severnom, strednom a južnom New Jersey ešte v auguste propagovala akciu “Späť do školy s Planned Parenthood!“.

„S blížiacim sa koncom leta sa mnohí z vás vrátia do školy a niektorí z vás idú po prvýkrát na vysokú školu. Je to vzrušujúce (a potenciálne ohromujúce) obdobie!“ oznámila organizácia pre plánované rodičovstvo. „Sme tu vždy pre všetky vaše potreby v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia. Či už potrebujete zdravotné vyšetrenie, máte záujem o antikoncepciu, chcete prezervatívy zadarmo, alebo máte len otázky – máme pobočky po celom New Jersey!,“ stojí v kampani.

Brownová vyjadrila názor, že nie je správne, aby školy spolupracovali s organizáciou Planned Parenthood a propagovali jej činnosť. „Verejné školy umožňujú organizácii, ktorá v roku 2023 zabila potratom takmer 393 000 nenarodených detí, neobmedzený prístup k tisícom žiakov základných, stredných a vysokých škôl priamo v ich triedach,“ povedala.

.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

12:48

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje v rokovaniach o predĺžení tranzitu plynu cez Ukrajinu po tom, ako koncom roka vyprší zmluva medzi Kyjevom a ruskou spoločnosťou Gazprom, uviedol vo štvrtok (26. 9.) generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

12:34

Výrobné ceny v Taliansku v auguste 2024 opäť klesli, ale menej ako v predchádzajúcom mesiaci. Tempo ich poklesu bolo pritom najpomalšie od marca 2023. Ukázali to v piatok údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT.

12:26

Veľkoobchodné ceny pohonných látok mierne poklesli a reagujú tak na pokračujúci pokles ropy na burze. Podobný vývoj možno ešte očakávať aj pri priemerných maloobchodných cenách na Slovensku v ďalšom týždni. Uviedol to Marek Nemky, analytik finančných trhov spoločnosti XTB.

12:26

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že vyšetruje dvoch austrálskych a jedného rumunského novinára v súvislosti s ich reportážami z území Kurskej oblasti, okupovaných ukrajinskými silami. Celkový počet takýchto vyšetrovaní sa tak zvýšil na 12.

12:15

Dôvera v ekonomiku eurozóny sa v septembri 2024 mierne znížila. Prispelo k tomu najmä zhoršenie sentimentu v priemysle a maloobchode, zatiaľ čo v službách medzi spotrebiteľmi dôvera vzrástla. V celej Európskej únii (EÚ) nálada tento mesiac stagnovala. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Európskej komisie (EK).

12:14

V Paraguaji zadržali 64-ročného českého občana, po ktorom Polícia ČR pátrala viac ako desať rokov. Server iDNES.cz tvrdí, že ide o bývalého poslanca Petra Wolfa, ktorý v Poslaneckej snemovni pôsobil v rokoch 2006 – 2010 za Českú stranu sociálno-demokratickú (ČSSD). Súd ho odsúdil v roku 2012 za dotačný podvod a odvtedy je na úteku.

12:14

Moskovský súd začal v piatok pojednávanie v prípade 72-ročného Američana obžalovaného z toho, že bojoval na Ukrajine ako žoldnier.

11:54

Ekonomika eurozóny stagnuje. A hoci je trh práce v regióne stále odolný, pribúdajú signály, že slabne. Uviedla to vo štvrtok (26. 9.) členka Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Isabel Schnabelová v prezentácii na podujatí v nemeckom Stuttgarte.

11:54

Švédska vláda v piatok vyslovila zámer pokračovať v predkladaní kontroverzného návrhu zákona, ktorý by umožnil využívanie anonymných svedkov pri vyšetrovaní a v súdnych sieňach. Tento zákon je podľa Štokholmu potrebný na prelomenie “kultúry mlčania” v súvislosti s násilím gangov.

11:40

Celková produkcia ruskej ropy a kondenzátu môže v roku 2024 dosiahnuť 515 až 521 miliónov ton. Povedal to v piatok novinárom na okraj Ruského energetického týždňa podpredseda vlády Alexander Novak.

11:40

Politický riaditeľ úradu predsedu maďarskej vlády Balázs Orbán sa o otázke vojny na Ukrajine z pohľadu pritokomunistickej revolúcie v roku 1956 vyjadril nejednoznačne, čo je chybou, povedal v piatok v rozhovore pre maďarský verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali