Orbánovým hlavným cieľom je sformovanie novej Európy

❚❚

Budapešť 16. júla 2024 (HSP/Foto:TASR/DUNA/MTI-Szilard Koszticsak)

 

Dnes, keď sa globalistom darí technicky zastaviť všetky pravicové pokusy o ofenzívu, zostáva maďarský premiér Orbán nielen najúspešnejším z európskej pravice, ale aj mužom, ktorý naďalej sebavedomo a aktívne naberá na sile, konštatuje Vladimir Možegov v novinách

Viktor Orbán
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán
Vzgljad

Už druhý týždeň je osobnosť maďarského premiéra v centre pozornosti. Orbánova dnešná aktivita je čiastočne výsledkom tohtoročného predsedníctva Maďarska v Rade Európskej únie. Funkcia predsedu Rady je čisto nominálna, má však určitý status a poskytuje určitú voľnosť konania, ktorú Orbán využíva na svoje ciele.

.

A cieľ je ambiciózny – vytvorenie pravicovej koalície vo východnej a strednej Európe a konzervatívneho eurotábora ako celku. Dnes je určite predčasné o tom hovoriť, ale vo veľmi blízkej budúcnosti – kto vie?

“Urobme Európu opäť veľkou!” – Heslo, pod ktorým dnes Orbán vystupuje, nie je len kópiou Trumpovho Make America Great Again, ale celým programom. Áno, tento program je úplne v trumpovskom duchu, ale pre Európu. Orbán je európsky Trump, má s Trumpom skutočne silné priateľstvo a cielene pripravuje európske predmostie pre budúce Trumpovo prezidentstvo.

.

A to už je vážne.

Takže márne sa súčasné pohyby maďarského premiéra Kyjev – Moskva – Peking – USA berú skepticky. Áno, samozrejme, mier na Ukrajine nedosiahne, ale je celkom schopný vybudovať novú konfiguráciu významov a agend.

A je jasné, že celé svoje svetové turné zakončí u Trumpa – vrchole celého podniku. Je tiež zrejmé, že na okraj Orbánových stretnutí s Putinom, Si Ťin-pchingom a Trumpom sa vedú oveľa zaujímavejšie rozhovory, než sú kusé správy o nich v spravodajstve….

 

 

.

A čoraz zreteľnejšie Orbánove aktivity obklopuje príchuť rečí o “vzniku nového Rakúsko-Uhorska”, ktorého sa Orbán akože obáva.

O Orbánovom “novom Rakúsko-Uhorsku” sme písali už pred rokom. Vtedy globalistická tlač hysterčila a varovala pred nebezpečenstvom, ktoré vychádza z maďarského imperiálneho monštra. A dôvody na to, samozrejme, boli a sú.

V skutočnosti sa zdá, že Orbánovým cieľom je práve toto – vytvoriť na východe Európy akúsi alternatívnu Európsku úniu, ktorá by zjednotila všetky európske konzervatívne sily.

Teda skutočnú Európsku úniu. Nie multikultúrnu diktatúru nadnárodného globalizmu, ktorú predstavuje Borrellova “rozkvitnutá záhrada”, ale skutočnú Európu národných štátov, o ktorej kedysi snívali De Gaulle a Adenauer.

V roku 1963, krátko po kubánskej kríze, Adenauer a De Gaulle dokonca podpísali zmluvu o spolupráci ako prvý krok k zjednotenej Európe založenej na štátnej suverenite národov. Tento demarš proti mondialismu sa však, samozrejme, skončil porážkou: Adenauera odstavili od moci, De Gaulla najprv prenasledovali v tlači, potom naňho zorganizovali niekoľko atentátov a nakoniec ho zmietla tzv. revolúcia mládeže v roku 1968, po ktorej vo Francúzsku došlo k prudkému obratu. Poďme sa však o Orbánovom ambicióznom projekte zmieniť trochu podrobnejšie.

.

“Nové Rakúsko-Uhorsko” Orbán spočiatku plánoval so spojeneckými silami Rakúska a Slovenska, a predovšetkým s Rakúskou stranou slobody Herberta Kickla. Čoskoro sa k spojenectvu pridala aj česká strana Andreja Babiša. Spojencov spočiatku spájala opozícia voči eurobyrokracii, postoj k migrácii a ukrajinská agenda. Víťazstvo Roberta Fica na Slovensku alianciu posilnilo a účasť Alternatívy pre Nemecko (t. j. najmä územie bývalej NDR) ju urobila ešte hrozivejšou: ukázalo sa, že Orbánovo pole pôsobnosti zahŕňa takmer celú bývalú sub-sovietsku Európu.

Tá mimochodom nepriamo ukazuje, že neskorý ZSSR vôbec nebol ľavicovou krajinou, ako sa nás snažia presvedčiť dnešní neoboľševici (neomarxisti), ale neustále smeroval k tradičnému konzervatívnemu štátu. Dnešný neoboľševizmus však prichádza práve zo strany eurobyrokracie. A sympatie východoeurópskych krajín to ukazujú dokonale.

Mimochodom, Orbán sa aktívne snaží získať na svoju stranu poľských konzervatívcov zo strany Právo a spravodlivosť. Tradične protiruský postoj poľských konzervatívcov zostáva prekážkou spojenectva.

Orbánov biznis sa však neobmedzuje len na východnú Európu. Jeho cieľom je pravdepodobne zjednotiť všetky konzervatívne sily v Európe. Dnes sa k Maďarom (Orbán), Rakúšanom (Strana slobody), Čechom (hnutie Andreja Babiša), Slovákom (Fico), Nemcom (AfD) pridáva španielsky Vox, talianska Liga Mattea Salviniho a mnohé menšie strany po celej Európe.

Preto globalistická publikácia Bloomberg so znepokojením píše o vzniku “Orbánovej aliancie”: Viktor Orbán oznámil vytvorenie politickej skupiny s nacionalistickými silami Rakúska a Českej republiky. Tri strany, ktoré spoja svoje sily, budú mať minimálne 23 kresiel potrebných na formálne vytvorenie samostatnej frakcie v Európskom parlamente. Na to, aby bola skupina uznaná, musí zahŕňať poslancov z najmenej siedmich členských štátov.

Posledný problém už Orbán vyriešil. Jeho frakcia “Patrioti Európy”, ktorá sa stala treťou najväčšou v Európskom parlamente, teraz zahŕňa nielen konzervatívcov z Maďarska, Rakúska a Českej republiky, ale aj z Belgicka, Talianska, Španielska, Holandska, Dánska, Grécka a dokonca Lotyšska. Vedením frakcie bol poverený líder francúzskeho národného združenia Jordan Bardella, chránenec Marine Le Penovej.

“Vytvárame politickú formáciu, ktorá bude napredovať a čoskoro sa stane najväčšou pravicovou skupinou v Európe,” povedal Orbán bezprostredne po vzniku frakcie.

Program novej politickej skupiny je jasný: viac právomocí členským štátom (európska identita), boj proti migrácii, odpor voči globalistickým projektom Európskeho parlamentu. Zároveň po získaní hlasov 10 miliónov voličov získali pravičiari aj právo využívať pomerne vážnu časť rozpočtu Európskeho parlamentu.

 

 

.

Na čo sa môže spoliehať takáto vlastenecká sila, ktorá je ešte len v plienkach? Samozrejme, nie je toho veľa, ale nie je toho ani tak málo. Eurobyrokracia musí počítať s názorom obrovského množstva Európanov, ktorí nechcú stratiť svoju identitu, a nechcú tak ako líder francúzskej ľavice Jean-Luc Melanchon, ktorý vyhral voľby, hlásať niečo podobné ako: “Našou príležitosťou je kríženie… Francúzsko nemá budúcnosť bez Arabov a Berberov z Maghrebu. Nie sme národom Západu, sme univerzálnym národom.”

Proti tomuto ľavicovému “multikultúrnemu mixéru”, ktorý mieša všetky národy do jedného šialeného koktailu, sa chcú postaviť európski patrioti. A navyše – nové vzťahy s Ruskom, nová agenda na Ukrajine….

A, samozrejme, Orbánovým hlavným cieľom zostáva – vytvorenie novej Európy nie ako multikultúrneho bordelu pod vládou neobolševických globalistov, ale ako zväzku slobodných európskych národov.

V snahe dosiahnuť svoj cieľ Orbán nielenže vedie “separátne” rokovania s Ruskom, Trumpom a Čínou, ale na realizáciu svojich predstáv sebavedomo láka aj čínsky biznis a investície. Samozrejme, globalisti sú v súčasnosti oveľa silnejší ako európska pravica. Majú v úmysle aj naďalej držať ruku na pulze a v zárodku orezať všetky ich snahy. To je pre nich veľmi jednoduché, kým v USA vládnu demokrati. Ako to však bude za Trumpa, keď európska pravica dostane silný impulz podpory z Washingtonu?

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:46

Ruská armáda zaútočila na Ukrajinu 76 bezpilotnými lietadlami. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť 72 z týchto útočných dronov.

09:32

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom ubezpečil, že vláda KĽDR rozšíri spoluprácu s Ruskom v duchu Zmluvy o komplexnom partnerstve, uviedla ČTK

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
09:10

Úrady v americkom meste Springfield nariadili evakuáciu niekoľkých škôl, ktoré dostali bombové vyhrážky. Stalo sa tak v kontexte falošných obvinení republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa voči migrantom z Haiti žijúcim v tomto meste v americkom štáte Ohio.

08:18

Austrálsky premiér Anthony Albanese kritizoval miliardára a magnáta v oblasti technológií Elona Muska, ktorý jeho vládu označil za “fašistov”, pretože prišla s návrhmi zákonov na pokutovanie sociálnych médií za šírenie dezinformácií.

07:41

V rámci exilovej ruskej opozície v Európe pretrvávajú spory. Agentúra Reuters uvádza, že namiesto spoločného postupu proti režimu Vladimira Putina medzi sebou predstavitelia ruskej opozície vedú konflikty.

07:40

Úlomky dronu dopadli na obecnú budovu v kyjevskej štvrti Obolon severne od centra, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko, dodajúc že požiar na mieste nevypukol.

07:39

Americké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že schválilo predaj desiatok stíhačiek F-35 v hodnote 7,2 miliardy dolárov (6,5 miliardy eur) svojmu spojencovi v NATO, Rumunsku.

07:37

Šéf mjanmarskej junty prekvapivo požiadal o zahraničnú pomoc po tom, ako konfliktom pustošenú krajinu postihli ničivé záplavy, v dôsledku ktorých prišlo o domov viac ako 235 000 ľudí, informovali štátne médiá.

07:36

Štyria vedúci predstavitelia organizácie Islamský štát, vrátane šéfa operácií džihádistickej skupiny v krajine, boli zabití pri augustovej spoločnej americko-irackej operácii v západnom Iraku, oznámilo Ústredné veliteľstvo americkej armády.

07:34

Britský premiér Keir Starmer a americký prezident Joe Biden odložili rozhodnutie o tom, či dovolia Ukrajine ostreľovať vnútrozemie Ruska západnými raketami. Starmer po stretnutí v Bielom dome novinárom povedal, že mal s Bidenom “rozsiahlu diskusiu o stratégii, no stretnutie podľa neho nebolo o tomto konkrétnom povolení”.

07:20

Agentúra OSN pre palestínskych utečencov oznámila, že jeden z jej zamestnancov zomrel tento týždeň pri izraelskej razii na Západnom brehu Jordánu. Ide o prvé úmrtie jej zamestnanca na tomto palestínskom území za vyše desať rokov.

07:15

Americký prezident Joe Biden privítal v Bielom dome britského premiéra Keira Starmera. Na úvod stretnutia vyhlásil, že nevenuje veľkú pozornosť vyhláseniam ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusko je odhodlané rozpútať vojnu, ak západní spojenci dovolia Ukrajine ostreľovať vnútrozemie Ruska západnými raketami.

07:14

Prognózy očakávaných povodní v Dolnom Rakúsku sa podľa predstaviteľov tejto spolkovej krajiny “ďalej zhoršili”. Na Dunaji rátajú odborníci aktuálne s 30-ročnou vodou a na rieke Kamp s vystúpením hladiny na úroveň, aká sa vyskytuje raz za sto rokov.

07:06

Sudca brazílskeho najvyššieho súdu Alexandre de Moraes rozhodol o zrušení zablokovania bankových účtov sociálnej siete X a spoločnosti Starlink. Vlastníkom oboch spoločností je americký miliardár Elon Musk. Sudca tak urobil po tom, ako nariadil prevod 18,4 milióna brazílskych realov (3,3 milióna dolárov) z týchto účtov do štátnej pokladnice.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke západ slnka nad budovami bankovej štvrte , vpravo budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali