Oravskí junáci “JA&ON” pripomínajú v dojemnej skladbe “Nik nie je sám”

❚❚

Bratislava 22. decembra 2020 (HSP/Foto:YouTube Ja a On Official)

 

Oravská formácia “JA&ON” prináša netradičnú skladbu “Nik nie je sám”, ktorá ľuďom textovo, ale aj vizuálne chce pripomenúť, že aj v týchto náročnejších dňoch, nie sme so svojimi emóciami sami. Skladba odkazuje priamo aj na pomoc rodinám, ktoré napriek úsiliu zabezpečiť základné potreby na prežitie, ocitajú sa na pokraji životného minima

Oravskí junáci "JA&ON"
Oravskí junáci “JA&ON”

Juraj Janček a Ondrej Ondrek sú mená, ktoré tvoria kapelu mladých junákov z Oravy. Už so vznikom ich formácie “JA&ON” pred dvoma rokmi vrátili späť na hudobnú scénu popový rap pre terajšiu generáciu. Pri tejto skladbe sa však junáci rozhodli zhudobniť emočnú tému jemnejším, spevavejším spôsobom.

.

 

 

.

„Myslím, že pripomínať ľuďom tradičné Vianoce v aktuálnej situácií môže v niektorých, ktorí nemôžu cestovať za svojimi najbližšími alebo s nimi byť, vyvolať smútok. Preto sme chceli prostredníctvom skladby povedať všetkým, že aj keď je situácia počas Vianoc nepriaznivá, nie sú sami a netreba sa báť požiadať o pomoc. Preto sme aj textovo, aj klipovo chceli vytvoriť akýsi odkaz tým, ktorí sa tak cítia“, opisuje myšlienku pesničky Juraj.

Celkovo skladba poukazuje na hodnoty, ktoré počas roka strácame vzhľadom na okolnosti, ktorým sme vystavení. Stres, nátlak v práci či osobné problémy sú faktory vplývajúce na osobité reakcie pováh ľudí. Celkovo práve toto prispelo ku námetu na scenár vizuálu skladby.

„Chcel som zachytiť emóciu, že aj keď sa nám nedarí v živote a cítime sa niekedy sami, rodina nás nikdy nesklame. Koncept som postavil na puberťačke, keďže v tom veku decká riešia práve to, že sú nepochopené a cítia sa samé. V rámci tohto roka, kedy boli nielen školy viac menej zavreté a ľudia riešili nezamestnanosť, vznikalo v rodinách napätie, ponorka či nechuť tráviť s rodinou svoj čas. Preto je odzrkadlená téma uvedomenia sa, že napriek všetkému, nikdy nie sme sami a že rodina, či priatelia nás vždy podržia“, vysvetľuje kompozíciu videoklipu režisér Adrián Kutný.

Song sa nahrával pod dozorom momentálne najlepšieho gitaristu Jimiho Cimbalu v Randal Factory, hudbu a text si junáci zložili sami. Chalani touto emotívnou skladbou so silnou výpovedou však chcú pomôcť rodinám, ktoré na tom nie sú najlepšie. Preto sa rozhodli okrem vlastného príspevku pre nadáciu, prostredníctvom skladby spraviť zbierku pre „Námestovský Anjel“, ktorá pomáha oravským rodinám v núdzi.

„Účelom nášho fondu a zbierky, ktorú zorganizovali Juraj s Ondrom je združovať finančné prostriedky pre pravidelnú i jednorázovú pomoc rodinám a jednotlivcom, ktorí sa z dôvodu ťažkej choroby alebo iných závažných dôvodov ocitli vo vážnej finančnej tiesni. Zameriava sa najmä na zvýšenie kvality života ľudí v núdzi, čo je v týchto časoch náročnejšie ako kedykoľvek predtým“, vysvetľujú náročnosť pomáhať počas Covid-19 zriaďovatelia Námestovského Anjela.

.

Chalani aktuálnym singlom zverejnili pod klipom aj priame linky, kam fanúšikovia môžu poslať svoju finančnú pomoc. „Veríme, že aspoň takto vieme pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Či už sú to ľahké alebo náročnejšie dni, netreba zabúdať, že nik nie je sám“, uzatvára s nádejou Ondrej.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:31

Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu.

10:19

Komunitná energetika je moderný a čoraz rozšírenejší prístup k spoločnej výrobe a zdieľaniu energie, ktorý sa však momentálne na Slovensku nevyužíva v takej miere, ako v iných krajinách Európskej únie. Na našom území ide o pomerne neznámy fenomén, ktorý čelí viacerým legislatívnym, technickým a administratívnym prekážkam. Upozornila na to Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI), ktorá v priebehu tohto týždňa vydala príručku s cieľom rozvoja energetických komunít v SR.

09:42

Do kancelárií vo veľkých nemeckých mestách sa čoraz častejšie vracajú zamestnanci, aj keď ich počet stále nedosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázal to tento týždeň prieskum realitnej spoločnosti Jones Lang LaSalle (JLL).

09:25

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali