“Opozícia, liberálne médiá, ale aj Michal Kovačič. To až takto hlboko ste klesli?” Pýta sa Kéry

“Opozícia, liberálne médiá, ale aj Michal Kovačič. To až takto hlboko ste klesli?” Pýta sa Kéry

Bratislava 2. júna 2024 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Európske voľby sú za dverami a na Slovensku opozícia a niektoré médiá postupujú pri aktivizácii progresívneho a protismeráckeho tábora tak, akoby mali na to pripravený aj nejaký manuál. Nevyšli parlamentné voľby, SMER-SSD spolu s koaličnými partnermi zostavil vládu? Budeme hnať ľudí do ulíc, takmer pri každej téme, pri každom legislatívnom kroku novej vlády, ktorý nám, ako sa ľudovo povie, neštimuje. Napriek tomu, liberálny kandidát v prezidentských voľbách nevyhrá? Pýta sa vo svojom príspevku Marián Kéry (Smer SSD)

kovacic
Na snímke Michal Kovačič

Ani po atentáte na premiéra nezatiahli brzdu. Opozícia a liberálne médiá pokračujú v atakoch. Podľa Kéryho teraz vyťahujú „z manuálu“ ďalší bod, na čo im poslúži “poskok Michal Kovačič z Markízy”.

Reklama

“Na scéne máme revolúciu Markíza 2.0, podobnú tej 1.0 z roku 1998. Tá vieme, ako sa zvrtla. Z boja o Markízu sa stalo politické randezvous vtedajších opozičníkov, túžiacich zhodiť Vladimíra Mečiara. Vážená opozícia, liberálne médiá, ale aj Michal Kovačič. To až takto hlboko ste klesli? To tu už máme také hlboké vyprázdnenie pojmov, že súčasný stav nazývate v médiách orbanizáciou? Pravdu má moja kolegyňa Monika Beňová, ktorá vo svojom statuse na fb napísala: „Naša vláda, na rozdiel napríklad od poľskej liberálnej vlády, neposlala do RTVS bezpečnostné zložky a neposlala verejnoprávne médiá do likvidácie týždeň po voľbách. A do tých súkromných sa už vôbec nijako nestarala a nestará,” pripomína Kéry.

“Ak niekto pochybil, tak liberálna vláda v Poľsku. Ak si niekto nevážil slobodu médií a útočil proti novinárom a slobodným médiám, tak vlády Matoviča, Hegera, ktoré vypínali nepohodlné weby, ktorých obsah sa vtedajším, mocou omámeným vládnym politikom nepáčil. Vtedy sa útočilo na slobodu slova, keď napríklad musela v TA3 po rozhovore so svetoznámym americkým ekonómom Jeffrey Sachsom skončiť Anna Žitná Lučaiová,” dodáva koaličný poslanec.

Reklama

A pripomína: LPamätáte si, o čo vtedy išlo? Na svojom fb profile som to vtedy popísal takto: „Už len to, že Sachsa, ako hosťa Anna Žitná Lučaiová získala, bola vec, pre väčšinu tzv. novinárov na Slovensku nepredstaviteľná. Ona však ten rozhovor aj zvládla, bola pripravená, kládla relevantné otázky, v rozhovore s profesorom Sachsom sa snažila hľadať pravdu, bol to určite vyvážený rozhovor. Niekomu v slovenskom politickom/mediálnom establishmente však musel sakramentsky prekážať. Pretože tu sa už nie od februára 2022, ale minimálne od nástupu Matovičovej vlády, a potom aj pandémie, otvorene, a čo je ešte horšie, skryte, razí naratív, že pravda je len jedna a kto tvrdí opak, je okamžite agent druhej strany, ačohentista, dezolát, v prípade vojny na Ukrajine proputinovský agent.”

Podľa názoru Kéryho je táto „revolúcia“, ktorú akoby začal Kovačič, z prsta vycucaná len preto, aby pomohla paralyzovaným progresívcom z Progresívneho Slovenska vo voľbách do Európskeho parlamentu.

“Na telo išlo aj vtedy, keď sme zo SMERu-SSD a aj z ostatných strán koalície tento program bojkotovali. V reportážach sa k nám teda v mnohých prípadoch ani vyvážene redaktori Markízy nechovali, nieto že by boli na našej strane. O žiadnom vstupovaní do obsahu Markízy nemôže byť ani reči. Ešte raz zo statusu Moniky Beňovej: „TV Markíza je súkromná televízia a jej jedinou povinnosťou je, spĺňať podmienky súvisiace s licenciou. A úprimne, bolo by mi v princípe jedno čo sa tam deje, nebyť faktu, že Michal Kovačič si svoj politický coming out naplánoval práve dva týždne pred voľbami do EP.“

“Ešte raz. Ak niekto ohrozoval mediálnu slobodu na Slovensku, ak tu niekto šermoval paličkami cenzúry, ak tu niekto obchodoval s pravdou, boli to vlády Matoviča a Hegera. Čo je najhoršie, práve vtedy sa zosilnelo na Slovensku populistické, plytké nálepkovanie a útočenie na druhého len preto, lebo si dovolil mať iný názor. Kam sme sa to dostali? Toto sme chceli? Šéfovi Markízy Petrovi Gažíkovi držím palce. Je to rešpektovaný manažér, ošľahaný vetrami súkromného biznisu, ktorý je ten posledný, kto by sa chcel politicky pošpiniť, z jednej, či druhej strany. On je zárukou, že Kovačičov obrazný výstrel z Aurory padne do rieky a zostane po zásluhe zabudnutý. Vrátane samotného Michala Kovačiča,” uzatvára svoj status Marián Kéry.

 

Reklama

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:06

Basketbalistkám Slovenska sa nepodarilo uspieť ani v treťom prípravnom zápase, v Poľsku prehrali s tamojšou reprezentáciou 44:86. Letnú prípravu zakončia v piatok 5. júla o 13.00 h ďalším duelom s týmto súperom.

Včera 19:54

Američania vo štvrtok oslavovali Deň nezávislosti. Obyvateľom krajiny pri tejto príležitosti zaželali veľa šťastia prezident Joe Biden, minister zahraničných vecí Antony Blinken i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Včera 19:52

Modlitbou za vlasť sa vo štvrtok v obci Velehrad pri Uherskom Hradišti začali Dni ľudí dobrej vôle. Tradičné oslavy, ktoré v Česku pripomínajú príchod slovanských vierozvestcov na Veľkú Moravu, každoročne navštívia desaťtisíce ľudí.

Včera 19:34

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli, pričom v prípade Brentu zaznamenala cena najvyššiu úroveň od apríla tohto roka. Naďalej sa drží výrazne nad 87 USD za barel (159 litrov) po tom, ako americké ministerstvo energetiky oznámilo výrazný pokles ropných zásob v USA.

Včera 19:09

Izraelská vláda sa rozhodla vyslať delegáciu, ktorá bude pokračovať v rozhovoroch o prepustení rukojemníkov s palestínskym militantným hnutím Hamas. Potvrdil to vo štvrtok izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Včera 18:55

Hasiči aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode dvoch motorových vozidiel v Spišskej Belej. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahujú piati hasiči s dvomi kusmi techniky z hasičskej stanice v Kežmarku. Jedna zranená osoba bola prevezená vrtuľníkom.

Včera 18:54

Ceny pohonných hmôt na Slovensku v minulom týždni pokračovali v raste. Ceny nafty vzrástli o 0,98 %, teda o 0,015 eura za liter a dosiahli ceny 1,538 eura/l. Ceny benzínu vzrástli mierne prudšie o 1,44 %, teda o 0,023 eura za liter a dosiahli cenu 1,622 eura/l. Ceny na slovenských čerpacích staniciach ešte majú priestor na ďalší rast, uviedol vo štvrtok analytik finančných trhov XTB Marek Nemky.

Včera 18:35

Maďarsko označuje kroky Medzinárodného trestného súdu (ICC) voči izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi a ministrovi obrany Joavovi Galantovi za politicky motivovaný nonsens, uviedol vo štvrtok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó na sociálnej sieti Facebook.

Včera 18:34

Austrálska polícia vo štvrtok oznámila, že pravdepodobne objavila pozostatky 12-ročného dievčaťa, na ktoré v utorok počas plávania v odľahlej oblasti zaútočil krokodíl.

Včera 18:02

Súd v Moskve vo štvrtok udelil americkému občanovi Robertovi Woodlandovi trest 12 a pol roka odňatia slobody za nezákonné obchodovanie s drogami. Woodlanda uznali za vinného z pokusu o prevoz veľkého množstva nezákonných drog v rámci organizovanej skupiny. Mužov právnik pre Reuters uviedol, že jeho klient čiastočne priznal vinu.

Včera 18:00

Už 70 vozidiel skonfiškovala rakúska polícia od 1. marca tohto roka, keď vošiel do platnosti zákon proti výraznému prekračovaniu rýchlosti v krajine, uviedol v stredu denník Der Standard.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Škorec sedí na chrbte koňa a iný sa na neho pozerá v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali