Olympiáda ako protiruská fraška

❚❚

Bratislava 7. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Ariana Cubillos)

 

Dajte pozor, čo zdieľate: Urobia z vás konšpirátorov, šíriteľov hoaxov, či dokonca ruských agentov!

Imane Khelifová
Na snímke alžírska boxerka Imane Khelifová

Absurdné správanie liberálnych ustanovizní kolektívneho Západu nepozná hraníc. A znovu sa prekonali. Aféru ohľadom mužskej DNA dvoch boxeriek na olympijskom zápolení sa totiž snažia zmazať „ruskou kartou“…

.

Viete, na čom teraz pracuje Denník N? Podávajú informácie o medzinárodnej boxerskej federácii (IBA) v takom svetle, aby ju totálne znemožnili. Pretože, ako ináč, IBA má ruského riaditeľa a zázemie. A tak automaticky akákoľvek informácia o genetických testoch boxerov nie je z tohto zdroja dôveryhodná…

Včera publikovali červené denníčky svoju dojmológiu z tlačovky IBA. Posmievajú sa riaditeľovi aj prítomných zástupcom, vraj tlačovka skončila ako fraška. Fraška je existencia červených denníčkov, ale o tom potom. Šéf IBA, Umar Kremľov, je v článku popisovaný ako ruský biznismen so známosťami medzi Nočnými vlkmi, a pozor, je blízkym človekom prezidenta Putina!

.

A tu ho máš! Je to jasný agent, škodca, a vôbec, ani tomu boxu sa nerozumie. Určite neznáša Ukrajinu aj Západ, treba ho začať šikanovať a obviňovať z podvodov aj v predmetnej veci! Veď časť národa je tak nastavená, že to veľmi rada a nekriticky prijme…

Pozrite, Denník N nevie ani len poriadne osočovať. Píšu, že IBA vyhlásilo, že DNA testy preukázali u dvoch boxeriek mužské chromozómy XY. Z toho dôvodu boli diskvalifikované na vlaňajších MS.

Avšak redaktori Nka tvrdia, že „oficiálne však nevieme, na základe čoho ich diskvalifikovali.“ Ako, nevieme? Veď boli diskvalifikované práveže oficiálne (z pozície IBA)! Koho by ste chceli v rámci amatérskeho boxu ako legitímnu autoritu, bruselských povaľačov z PS? Tí majú dosť práce s podpisovaním pamfletu, aby Maďari opustili Schengen…

Ale pozor, redaktori sa prekonávajú ešte raz: „Treba dodať, že ani jedna z týchto dvoch športovkýň sa neidentifikuje ani nikdy neidentifikovala ako transrodová, intersex či ako muž.“

A to má byť ako dôkaz čoho? Náš genotyp predsa nezávisí od toho, ako sa identifikujeme, alebo čo „cítime“! Chodili títo ľudia do školy? Tiež som nikdy nemal v obľube biológiu, ale niektoré základy si rád pripomeniem. Existuje len samec alebo samica. A potom rozličné okrajové anomálie, vychádzajúce z jedného alebo druhého genotypu. Bodka. Koniec diskusie.

.

A späť do školských lavíc!

Pointa útoku na ruského prezidenta asociácie spočíva v tom, že na tlačovke neukázal genetické testy IBA, ktoré majú dokazovať prítomnosť mužských chromozómov u oboch boxeriek. Avšak zástupcovia IBA uviedli, že alžírsky a taiwanský olympijský výbor požiadali o uchovanie týchto výsledkov v tajnosti. A oni túto žiadosť rešpektujú.

Takže síce nemáme predložené výsledky testov, ale na základe obrazu, ktorý nám maľujú denníčky, vidíme pred sebou veľkého namosúreného Rusa, čo šíri okolo seba „dezinformácie“ a „nenávisť“…

Obraz si o objektívnosti takto podaných správ si môže utvoriť každý sám.

Samozrejme, denníčky vysvetľujú, že diskreditovať športovcov iných národov je také „ruské“. Lebo šport je nástrojom ruskej propagandy, a tak ďalej, verklík sa točí, však to poznáte.

.

A tak ostáva konštatovať, že fraškou nebola tlačovka IBA, fraškou je celá táto olympiáda. Kým doteraz sa profilovala iba ako hodnotovo dekadentná, teraz je už aj vyhraňujúco politická.

Áno, bude sa o nej ešte dlho hovoriť.

Akurát to nebudú spomienky plné nadšenej radosti.

Ale pozor, ešte nekončíme! Nielen médiá a Medzinárodný Olympijský Výbor hrajú svoje hry. Aj Facebook sa zapojil. Ako som na to prišiel? Pred niekoľkými dňami so zdieľal fotografiu, kde Imane Khelifová po víťazstve nad talianskou boxerkou tľapká svoju zronenú súperku blahosklonne po pleci. Napísal som k tomu, že toto je obraz celých hier, a že je to hanba.

Viete, čo mi včera prišlo do upozornení? Vraj porušujem normy komunity. Doslova sa v odkaze píše toto: „Nezávislí preverovatelia faktov tvrdia, že tieto informácie nie sú založené na faktoch.“

Čože to? Má mi zabehnúť od smiechu? Mr. Zuckerberg investuje majland do angažovania vyštudovaných odborníkov, ktorí ako včeličky, 24/7 makajú na skúmaní a porovnávaní všetkých dostupných zdrojov, aby hľadali pravdu ako ihlu v kope sena, a nedajú si pokoja, kým k nej nedospejú? No máš ho vidieť…

Kto sú tí „nezávislí preverovatelia faktov“? Angažovaná mládež, ktorá číta podobné „zaručené zdroje“, ako Denník N?

A čo akože nie je v zakrytom príspevku založené na faktoch? Môj osobný názor, že je hanbou, čo sa deje na olympiáde?

Nech ešte skúsi po tomto fiasku nejaký dobrák tvrdiť, že naša vláda sa snaží vyvíjať na médiá tlak, aby ich „cenzúrovala“!

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:50

Európsky parlament (EP) po tom, ako mu predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová predloží zoznam členov novej exekutívy EÚ aj s pridelenou pracovnou agendou, začne s prípravami na vypočúvanie eurokomisárov. Toto “grilovanie” však môže pre niektorých nominantov znamenať koniec pôsobenia v Bruseli, uviedol vedúci bruselskej kancelárie Inštitútu pre európsku politiku Europeum Žiga Faktor.

13:48

Dovedna 14 ľudí vrátane siedmich detí sa v pondelok nadránom zranilo na východe Chorvátska pri nehode dodávky, ktorá zišla z cesty po tom, ako sa ju pokúsila zastaviť miestna polícia. Sedem zo zranených je vo vážnom stave, vrátane štyroch detí. V dodávke údajne cestovali migranti.

13:48

Poľské bezpečnostné zložky zabránili sabotážnej operácii zorganizovanej Ruskom a Bieloruskom, ktorej cieľom bola destabilizácia Poľska, vyhlásil v pondelok poľský vicepremiér Krzysztof Gawkowski, ktorý zároveň zastáva funkciu ministra pre digitálne záležitosti.

13:33

Veľkoobchodné ceny energií na burzách v minulom týždni vymazali časť ziskov z predchádzajúceho obdobia a pomerne výrazne klesli. Elektrina pre Slovensko s dodávkou v budúcom roku sa po dlhšom čase prepadla pod hranicu 100 eur za megawatthodinu (MWh) a zemný plyn s dodaním v nasledujúcom mesiaci skĺzol k hranici 36 eur/MWh. Ceny energií sa tak vrátili približne k úrovniam z konca júla.

13:32

Psy si dokážu uložiť do dlhodobej pamäti názvy hračiek a spomenúť si na ne o dva roky, uvádza nová štúdia zverejnená 4. septembra v odbornom žurnále Biology Letters.

13:26

Najmenej 52 ľudí prišlo v Nigérii o život pri výbuchu, ktorý nastal po zrážke cisternového vozidla prevážajúceho benzín s kamiónom prepravujúcim pasažierov a dobytok.

13:25

Bývalý šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi v pondelok v Bruseli po niekoľkých mesiacoch odkladov predstavil správu o konkurencieschopnosti Európy. Predložená 66-stranová správa vyzýva EÚ čo najrýchlejšie preinvestovať približne 900 miliárd eur do európskej ekonomiky, pričom novými zdrojmi financií by mohli byť dane vyberané priamo EÚ.

13:24

Čína oznámila, že začala antidumpingové vyšetrovanie dovozu repky z Kanady. Urobila tak dva týždne po tom, ako kanadská vláda informovala, že od októbra zavedie na elektrické autá vyrábané v Číne 100-percentné dovozné clá.

13:24

Spotreba holandských domácností sa po júnovom poklese v júli opätovne zotavila, pričom tempo rastu bolo najvýraznejšie za deväť mesiacov. Uviedol to v pondelok holandský štatistický úrad.

13:20

Antifašizmus a pripomínanie si obetí holokaustu musí byť základnou chrbticou štátneho vzdelávacieho programu. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý si v pondelok v Múzeu holokaustu v Seredi pripomenul obete holokaustu a rasového násilia.

Robert Fico
Na snímke tretí sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas prehliadky Múzeua holokaustu v Seredi, ktoré navštívil pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia v pondelok 9. septembra 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Erik Majercak

Miro Del

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali