Olmo už môže nastúpiť za FC Barcelona

❚❚

Barcelona 27. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Hassan Ammar)

 

Vedeniu FC Barcelona sa v utorok podarilo zaregistrovať do La Ligy novú posilu Daniho Olma. Podľa agentúry AFP sa očakáva, že španielsky futbalista nastúpi po prvý raz za nový klub proti Rayo Vallecano

Dani Olmo
Na snímke španielsky futbalista Dani Olmo

Dvadsaťšesťročný stredopoliar vynechal prvé dva zápasy klubu v La Lige po príchode z RB Lipsko, keďže katalánsky gigant sa snažil splniť prísne finančné pravidlá španielskej najvyššej súťaže pre registrácie hráčov. Po návrate Ilkaya Gündogana do Manchestru City a zapožičaní Clementa Lengleta do Atletica Madrid však Barcelona mohla do svojho kádra zaradiť Olma na súboj proti Vallecanu, ktorý bol na programe v utorok o 21.30.

.

Olmo bol súčasťou reprezentácie Španielska v lete, keď tím triumfoval na ME v Nemecku. Potom prestúpil do Barcelony za 60 miliónov eur.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:41

V Španielsku sa v piatok zišli vysokopostavení predstavitelia viacerých moslimských a európskych krajín. Diskutovali spolu o spôsoboch, ako ukončiť vojnu v Pásme Gazy a vyzvali medzinárodné spoločenstvo na vypracovanie jasného harmonogramu realizácie dvojštátneho riešenia izraelsko-palestínskeho konfliktu.

18:39

Krajiny NATO vstúpia do vojny s Ruskom, ak povolia Ukrajine používať západné zbrane s dlhým dosahom pri útokoch hlboko na ruskom území. Vyhlásil to v piatok na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia. Zároveň upozornil, že Rusko je jadrová veľmoc a je potrebné myslieť na dôsledky takéhoto rozhodnutia.

18:07

V Česku v okrese Beroun sa potvrdila vtáčia chrípka. Postihnutý chov bude nutné utratiť a v okolí troch kilometrov bude vyhlásené ochranné pásmo. V piatok to oznámil český minister poľnohospodárstva Marek Výborný.

18:06

Dolná komora poľského parlamentu prijala v piatok návrh zákona o reforme Ústavného súdu, ktorý podľa kritikov spolitizovala predošlá národno-konzervatívna vláda krajiny.

17:39

V noci z piatka na sobotu, prípadne v priebehu soboty, hrozia v Česku povodne najmä na drobných tokoch. Obce v dotknutých oblastiach by počas noci už mali držať hliadkové služby. Po zasadnutí Ústrednej povodňovej komisie to v piatok povedal český minister životného prostredia Petr Hladík. Komisia tiež rozhodla o vytvorení webu, kde si všetci budú môcť zistiť, či ich domy a majetky spadajú do záplavovej oblasti.

17:39

Dve belgické univerzity sa zapojili do širšieho medzinárodného projektu s cieľom zlepšiť prístup utečencov k vyššiemu vzdelávaniu. Katolícka univerzita v Leuvene (KUL), najvyššie oceňovaná belgická univerzita, ako aj frankofónna Katolícka univerzita v Louvain-la-Neuve (UCL) sa zapojili do siete približne 15 univerzít z celého sveta, aby pomohli zlepšiť prístup utečencov k vyššiemu vzdelávaniu.

17:34

Sociálna poisťovňa (SP) podpísala memorandum o spolupráci so Slovenským živnostenským zväzom (SŽZ). Jeho cieľom je zvýšiť informovanosť živnostníkov o ich právach a povinnostiach, či uľahčiť im prístup k službám poisťovne. V piatok o tom informovala SP.

17:33

Cestujúci do/z/cez Rakúsko majú v súvislosti s mimoriadnou situáciou spôsobenou nepriaznivým počasím, ktoré môže v nasledujúcich dňoch narušiť železničnú dopravu na susedných tratiach, možnosť flexibilne využiť zakúpené cestovné doklady. Informoval o tom Dominik Drevický, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

17:32

Rozdiel v neprospech drahších potravín je na Slovensku oproti Poľsku na úrovni 50 %. Štatistický úrad (ŠÚ) SR navyše potvrdil, že inflácia rastie. Informovali o tom v piatok predstavitelia hnutia Igora Matoviča na tlačovej konferencii.

17:31

Firmy na Slovensku budú aj naďalej potrebovať nízkokvalifikovaných pracovníkov. Potreba zamestnať ich na pomocné práce nezmizne ani z dôvodu zvýšenia minimálnej mzdy, príplatkov alebo nástupu umelej inteligencie. Vyplýva to z aktuálnej štúdie o minimálnej mzde na Slovensku Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR.

17:22

Predstavitelia Rumunska a Severoatlantickej aliancie (NATO) v piatok odsúdili štvrtkový ruský útok na obchodnú loď prepravujúcu obilie v Čiernom mori. Plavidlo sa v čase útoku nachádzalo v blízkosti rumunských vôd.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali