OĽaNO a ich riešenia v praxi. Budete sa chytať za hlavu

❚❚

Bratislava 12. septembra 2023 (HSP/Facebook/Foto:Facebook)

 

Tibor Gašpar pripomína “praktické riešenia” OĽaNO v praxi. Zároveň zverejnil video, ktoré dokazuje, akých “odborníkov” má strana Igora Matoviča vo svojich radoch

Jozef Pročko
Na snímke Jozef Pročko a Tomáš Šudík z OĽaNO

Hlavnými “hviezdami” videa sú Jozef Pročko a Tomáš Šudík.

.

Pročko v ňom nadšenými slovami privíta svojho hosťa: “Toto je hviezda parlamentu. Toto je Tomáš Šudík!”

Následne sa v osobitnej ukážke prezentuje Šudík a to ohľadom tzv. šetrenia energie.

.

“Ja osobne, keď som v kancelárii, si vôbec nezapínam ani klimatizáciu. V súčasnosti sa snažím nezapínať ani topenie. Či doma, či v kancelárii sa obliekam do hrubších svetrov, aby mi bolo teplo. Takže aspoň touto cestou sa snažím šetriť energiu, aby sme o tých 15-20 percent znížili jej spotrebu. Myslím si, že zatiaľ mi to vychádza,” hovorí poslanec za OĽaNO. Dodajme, že ide o jeho staršie slová, ktoré Gašpar pripomína.

Zároveň pridáva perlu: “Ráno sa snažím skôr stávať, keď vychádza slnko, aby som nemusel páliť ani elektrinu.”

Na záver videa Pročko “zmysluplne” hovorí: “Viete prečo sa Pročko sprchuje? Chce byť mokrý.”

 

.

Pročkove výpady

Pročko sa predviedol aj pred niekoľkými mesiacmi, keď sa pustil do politológov, ktorý si dovolili skritizovať hnutie a jeho predsedu Matoviča.

Konkrétne išlo o vyjadrenia politológov Jána Baráneka, Jozefa Lenča a Radoslava Štefančíka.

Zatiaľ čo Baránek počastoval Matoviča prívlastkom “sociálny idiot”, Lenč sa pridal a vyhlásil, že šéf Obyčajných ľudí sa na svojich “plačovkách” a v statusoch na Facebeooku prezentuje antipolitikou. Zároveň si myslí, že Igor Matovič predstavuje “škodnú” pre demokraciu na Slovensku. Ďalší z politológov Radoslav Štefančík v jednom z rozhovorov vyjadril postoj, že Matoviča volia ľudia, ktorí nedokážu narátať do päť.

Tieto ostré komentáre sa dotkli Pročka, ktorý v reakcii začal spochybňovať samotných politológov. “Na Trnavskej Univerzite v Trnave učia politológiu. Politológ by vraj mal politiku posudzovať komplexne a objektívne.”

“Politológovia” Baránek, Lenč aj Štefančík sú ukážka, že biblické vodu kážeš a víno piješ môže byť aj teologické,” poznamenal Pročko.

.

Následne reagoval v komentároch na niekoľko príspevkov svojich priaznivcov. Jeden z nich Pročkovi odkázal, že si myslí, že politológovia majú pravdu. Jozef Pročko napísal: “Fakt, ktorý je pre teba fakt, je pre iného stupídne svinstvo. A čo je pre teba stupídne svinstvo je pre iného fakt. Tento tvoj fakt od týchto “NASLOVOVZATYCHPOLITOLOGOV” je pre mňa stupidné svinstvo a hlavne subjektívna zloba,” doplnil poslanec.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:39

Gastrosektor aj ubytovacie služby budú na Slovensku v päťpercentnej sadzbe dane z pridanej hodnoty (DPH). Oznámil to vo štvrtok na brífingu po rokovaní s Asociáciou hotelov a reštaurácií Slovenska a Zväzom cestovného ruchu SR minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi (nominant SNS).

13:37

Dva týždne po začiatku extrémnych zrážok členovia Slovenskej asociácie poisťovní (SLASPO) evidujú približne 9100 nahlásených poistných udalostí. Výška doteraz nahlásených škôd dosiahla 14,3 milióna eur. Informovala o tom vo štvrtok asociácia.

13:34

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok vyhlásil, že zmeny v ruskej jadrovej doktríne, ktoré v stredu načrtol prezident Vladimir Putin, by mali byť považované za signál pre západné štáty a ako varovanie pred ich účasťou v útokoch na Rusko. TASR o tom informuje podľa agentúr Reuters a AFP.

Podľa Putina by však Rusko mohlo pristúpiť k použitiu jadrových zbraní aj v prípade, ak dôjde k rozsiahlemu vzdušnému útoku na jeho územie.

12:52

Britský minister zahraničných vecí David Lammy vyhlásil, že Veľká Británia má záujem rozšíriť obrannú spoluprácu s Nemeckom a ďalšími európskymi štátmi vzhľadom na pretrvávajúcu hrozbu zo strany Ruska. 

12:46

Americký prezident Joe Biden oznámil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške osem miliárd dolárov. Urobil tak v súvislosti s nadchádzajúcou návštevou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bielom dome.

Biden oznámil vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške osem miliárd dolárov
Na snímke americký prezident Joe Biden
12:45

Plénum Národnej rady SR schválilo, že bude rokovať až do úplného prerokovania konsolidačného balíka v prvom čítaní. Po prerokovaní majú o bodoch hlasovať. Rozprava pritom bude obmedzená na 12 hodín.

12:32

Daň z pridanej hodnoty na knihy by sa mala znížiť na 5 %. Navrhujú to poslanci opozičnej SaS. Zároveň kritizujú zámer vlády zvýšiť zdanenie kníh od budúceho roka ich zaradením pod 23 % sadzbu DPH.

12:25

Britský minister zahraničných vecí David Lammy vyhlásil, že Veľká Británia má záujem rozšíriť obrannú spoluprácu s Nemeckom a ďalšími európskymi štátmi vzhľadom na pretrvávajúcu hrozbu zo strany Ruska.

David Lammy
Na snímke britský minister zahraničných vecí David Lammy
12:24

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na návrh dočasného prímeria v Libanone neodpovedal a armáde nariadil, aby nateraz pokračovala v útokoch plnou silou.

12:14

Sudánska armáda spustila ofenzívu s cieľom dobyť pozície polovojenských Síl rýchlej podpory v hlavnom meste Chartúm. Ide o najväčšiu operáciu armády zameranú na znovuzískanie pozícií v sudánskej metropole od začiatku 17 mesiacov trvajúcej občianskej vojny.

11:55

Politické skupiny zastúpené v Európskom parlamente v Bruseli predstavili svojich kandidátov na Sacharovovu cenu za slobodu myslenia za rok 2024. Užší výber troch finalistov predstavia v októbri.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jeleň sa prechádza v hlbokom lese počas ruje v regióne Taunus neďaleko nemeckého Frankfurtu nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali