V odevných firmách PAZZ a Powerskin koronakríza neobmedzila výrobu

V odevných firmách PAZZ a Powerskin koronakríza neobmedzila výrobu

Veľký Krtíš 4. mája 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Výrobcovia športových odevov a plaviek, spoločnosti PAZZ a Powerskin, ktorí v prevádzkach vo Veľkom Krtíši zamestnávajú takmer 240 ľudí, nemuseli doteraz pre opatrenia súvisiace so šírením nového koronavírusu obmedziť svoju výrobu

Ilustračné foto

“Vo výrobe nám však chýba zhruba desatina zamestnancov, ktorí sú aktuálne doma na OČR pre zatvorené školy,” povedal pre TASR riaditeľ spoločností Milan Havjar. Ten aktuálne zastupuje vo funkcii aj talianskeho konateľa Roberta Lodu.

Reklama

Spoločnosť PAZZ zamestnáva 174 ľudí, z toho 144 vo výrobe, a Powerskin ďalších 65 ľudí, z toho 60 vo výrobe.

Veľkokrtíšske šičky šijú vo firme PAZZ najmä športové bundy a nohavice pre najprestížnejšie svetové značky. “Túto výrobu realizujeme prostredníctvom našej materskej talianskej spoločnosti Punto Azzurro,” pripomenul Havjar.

Reklama

Výhľad na tento rok je podľa neho aj napriek novému koronavírusu veľmi dobrý. “Potvrdené máme objednávky, a teda plné výrobné kapacity až do jari 2021,” podotkol. Ako však pripomenul, situácia sa môže kedykoľvek zmeniť: “Momentálne môžem potvrdiť, že minimálne najbližšie tri týždne nebudeme znižovať objem výroby.”

Spoločnosť hneď na začiatku koronakrízy ušila a dodala 15.000 kusov rúšok pre mesto Veľký Krtíš, ktoré ich ďalej distribuovalo pre obyvateľov mesta. “Ušili sme okrem toho aj ďalších asi 6000 rúšok, ktoré sme dodali rôznym podnikateľským i nepodnikateľským subjektom v meste a tiež pre miestnu nemocnicu,” doplnil.

Spoločnosť Powerskin vyrába značkové plavky pre profesionálnych plavcov. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou Areny Italia. “V tejto firme vyrábame napríklad aj špeciálne odevy pre Formulu 1,” pripomenul zástupca spoločnosti.

Výroba vo firme Powerskin bola však ovplyvnená hlavne zrušením olympijských hier a ďalších športových súťaží, pretože plavky vyrábajú najmä pre profesionálnych športovcov. “Dosah však zatiaľ nebol taký, aby sme museli významne zmeniť alebo obmedziť našu výrobu,” dodal Havjar.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:42

Novozvolený iránsky prezident Massúd Pezeškiján v sobotu uviedol, že svoju “ruku natiahne” ku všetkým Iráncom. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Novozvolenému iránskemu prezidentovi v sobotu už zagratuloval šéf Kremľa Vladimir Putin i saudskoarabský kráľ a korunný princ.

12:37

Londýn bude aj naďalej podporovať Kyjev pri jeho obrane voči ruskej agresii. Ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému to v piatkovom telefonáte prisľúbil nový britský premiér Keir Starmer, pričom Zeleneskyj mu za takéto zachovanie britského postoja poďakoval, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters citujúcej z vyjadrení oboch strán.

Keir Starmer
Na snímke líder Labouristickej strany Keir Starmer
10:50

Dovolenkári by mali počas oddychu myslieť aj na digitálnu bezpečnosť. Zdieľanie informácií o aktuálnej polohe na sociálnych sieťach totiž môže ohroziť bezpečnosť ich domova. Uviedla to bezpečnostná spoločnosť Eset, ktorá radí, ako chrániť svoje údaje a digitálne zariadenia.

Dovolenkári by podľa spoločnosti mali byť opatrní pri používaní verejných Wi-Fi sietí v kaviarňach, hoteloch alebo na pláži.

V prípade straty alebo krádeže zariadenia je podľa nej potrebné mať pripravený plán. Dovolenkári by si mali pred odchodom zapísať sériové čísla svojich zariadení a čísla zákazníckej podpory, aby mohli v prípade potreby blokovať SIM kartu alebo zariadenie. Niektoré bezpečnostné aplikácie umožňujú na diaľku vymazať obsah zariadenia, aby sa zabránilo zneužitiu dát.

10:21

Nedostatočné finančné ohodnotenie v práci pociťuje približne 32 % obyvateľov Slovenska. Ďalším dôvodom nespokojnosti je málo benefitov či nedostatok možností na kariérny rozvoj. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu Slovenského národného panelu, ktorý sa uskutočnil v máji tohto roka na vzorke 1027 respondentov.

10:19

Právnici amerického exprezidenta Donalda Trumpa požiadali v piatok sudcu o čiastočné pozastavenie konania, v ktorom je Trump obvinený z nezákonného držania stoviek vládnych dokumentov podliehajúcich utajeniu. Urobili tak po tom, ako americký najvyšší súd tento týždeň rozhodol, že Trump má ako bývalý prezident určitú imunitu voči trestnému stíhaniu. Informovala agentúra Reuters.

Prokurátori v kauze utajovaných spisov však tvrdia, že obvinenia sa týkajú Trumpovho konania po jeho odchode z Bieleho domu.

10:17

Reformista Massúd Pezeškiján zvíťazil v piatkovom druhom kole prezidentských volieb v Iráne nad ultrakonzervatívnym bývalým jadrovým vyjednávačom Saídom Džalílím, informuje agentúra DPA odvolávajúca sa na vyjadrenie hovorcu iránskeho volebného výboru pre štátnu televíziu.

Prezidentské voľby sa mali v Iráne pôvodne konať budúci rok. Zmena termínu nastala po smrti úradujúceho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul 19. mája pri havárii vrtuľníka.

10:07

Obyvateľka hlavného mesta USA vrátila do Mexika starobylú mayskú vázu, ktorú náhodou kúpila v miestnom bazári. TASR informuje na základe správy televízie CBC.

Anna Lee Dozierová z Washingtonu D.C. keramickú vázu kúpila za 3,99 amerických dolárov v presvedčení, že ide o lacnú napodobeninu.

Národný antropologický a historický inštitút v Mexiku po preskúmaní vázy označil za miesto jej vzniku územie dnešného juhovýchodného Mexika počas klasického mayského obdobia medzi rokmi 200 až 800 nášho letopočtu.

10:06

Spojenci NATO na budúcotýždňovom samite vo Washingtone predstavia plán “mosta k členstvu” pre Ukrajinu a oznámia kroky na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany, informovala v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa Spojených štátov.

Tento krok Aliancie sa považuje za spôsob, ako zabezpečiť, aby spojenci pomáhali Kyjevu bez ohľadu na to, kto zvíťazí v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA.

09:55

Americký prezident Joe Biden povedal v piatok na zhromaždení v štáte Wisconsin, že zotrvá v boji o Biely dom a opäť porazí exprezidenta Donalda Trumpa. Urobil tak napriek obavám niektorých predstaviteľov Demokratickej strany, že nemá dostatok síl na to, aby Trumpa v novembrových prezidentských voľbách porazil. Informovala o tom agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena fotografuje dúhu telefónom na parkovisku pred obchodným domom Smith\'s na Štvrtej ulici v Albuquerque v štáte New York

Autor: TASR/AP-Chancey Bush/The Albuquerque Journal via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali